ΠΑΟΚ

Η τρίτη "περιπέτεια" Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ

Η τρίτη "περιπέτεια" Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Από το εξαιρετικό ξεκίνημα που δεν στηρίχθηκε από τον κόσμο και τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στον πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο και την απαξίωση.

Η τρίτη (για την ακρίβεια τέταρτη, αφού την πρώτη του φορά το πήγαινε-έλα ήταν πολύ σύντομο) παρουσία του Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν και η πιο σύντομη. Ο 62χρονος, πλέον, προπονητής είχε αναλάβει για πρώτη φορά τον Δικέφαλο την σεζόν 1996-97 (ντεμπούτο στις 9 Φεβρουαρίου στο ματς με την Καλαμάτα).

Το καλοκαίρι του 1998 παραιτήθηκε διαφωνώντας με την οργάνωση της ομάδας και λίγες εβδομάδες αργότερα, μετά την βαριά ήττα με 1-4 από τον Άρη στην δεύτερη αγωνιστική αντικατέστησε και πάλι τον Όλεγκ Μπλαχίν και έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999 και την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ιωνικό.

Κλήθηκε να καθοδηγήσει ξανά τον ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2002 και κάθισε στον πάγκο έως τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν και απομακρύνθηκε κυρίως, λόγω των "κλυδωνισμών" που έφερε ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την συμμετοχή του τιμωρημένου Λιάσου Λουκά.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Αναστασιάδης ανέλαβε την Εθνική Κύπρου αφήνοντας πίσω του για πολλά χρόνια το κεφάλαιο ΠΑΟΚ. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Οπως ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας (16/3) ανακοινώθηκε η απόλυσή του, έτσι ξαφνικά τότε είχε γνωστοποιηθεί η συμφωνία με τον 62χρονο τεχνικό, μετά από απόφαση του Ιβάν Σαββίδη.

Το ονειρικό ξεκίνημα και η καθίζηση

Η πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν εξαιρετική. Ο Δικέφαλος είχε αποκτήσει προβάδισμα πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό και μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους" στο "Γ. Καραϊσκάκης" το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος φάνταζε πιο κοντινό.

Από εκεί και έπειτα, όμως, όλα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε πρόωρα από το Κύπελλο και τέθηκε εκτός των "32" του Europe League, γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση απόλυσης του Αναστασιάδη.

Του χρεώνεται ότι πήρε μεγάλα ρίσκα που δεν του βγήκαν, στον βωμό της κατάκτησης του πρωταθλήματος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να αποχαιρετήσει νωρίς τις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, της αγωνιστικής κατηφόρας του Δικεφάλου το τελευταίο διάστημα, είναι ότι στα τελευταία εννια παιχνίδια της Superleague έχει μαζέψει μόλις 11 βαθμούς με άριστα το 27, κινδυνεύοντας, πλέον, να μπει στα πλέι οφ με βαθμολογικό μειονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό και, ίσως, πίσω, ακόμη, και από τον Αστέρα Τρίπολης.

Παραμένει πολυνίκης

Ο Αναστασιάδης ολοκλήρωσε την φετινή του παρουσία στον ΠΑΟΚ με απολογισμό 18 νίκες έξι ισοπαλίες και 13 ήττες και παραμένει ο πιο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του Δικεφάλου, με 120 συνολικά επιτυχίες στον πάγκο του ΠΑΟΚ, 43 ισοπαλίες και 50 ήττες.

Οι 13 ήττες που γνώρισε, πάντως, την τρέχουσα περίοδο ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλη σεζόν που καθοδήγησε τον Δικέφαλο.

Ασυννενοησία στις μεταγραφές του Γενάρη

Οι μεταγραφές των Κόστα και Νομπόα μπορεί να ήταν ηχηρές, αλλά έγιναν καθυστερημένα με αποτέλεσμα οι δύο ποδοσφαιριστές να μην είναι σε θέση να προσφέρουν άμεσα.

Αναστασιάδης και διοίκηση είναι αλήθεια οτι δεν είχαν την καλύτερη δυνατή συννενόηση σε αυτό το μέτωπο, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει, ουσιαστικά, "γυμνός" και ο έμπειρος προπονητής να δηλώνει πριν από μερικές μέρες ότι χτίζει νέα ομάδα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ