ΠΑΟΚ

Η ολική επαναφορά του Ιτάνζ

Η ολική επαναφορά του Ιτάνζ
INTIME SPORTS

Η συμμετοχή του Ιτάνζ στο Μουντιάλ, το ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ, ο "πάγος" και το comeback λόγω του τραυματισμού του Γλύκου. Το Sport24.gr αναλύει το θέμα.

Ο Σαρλ Ιτάνζ είχε δώσει διαπιστευτήρια της αξίας του στο ελληνικό κοινό αρχικά με τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Καβάλας την σεζόν 2009-10 και στη συνέχεια αγωνιζόμενος για 2,5 περιόδους με τα χρώματα του Ατρομήτου.

Επιμέλεια: Χρύσανθος Δοβλέτογλου

Άφησε το Περιστέρι τον Ιανουάριο της σεζόν 2012-13 για να έρθει στον ΠΑΟΚ -τότε- του Γιώργου Δώνη, με τον οποίο συνυπήρξε στο "Αστέρι" για 1,5 χρόνο.

Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ ήταν από τις πρώτες κινήσεις επί Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή του, μάλιστα, στον Δικέφαλο είχε αντιμετωπιστεί με άκρως θετικά σχόλια, αφού ο ΠΑΟΚ έντυσε στα ασπρόμαυρα τον κατά γενική ομολογία καλύτερο τερματοφύλακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ολοκλήρωσε την σεζόν 2012-13 με 14 παρουσίες στον Δικέφαλο, αλλά με απόφαση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ αποτέλεσε παρελθόν το καλοκαίρι, μετακομίζοντας με την μορφή δανεισμού στην Κόνιασπορ.

Συμμετείχε πριν από μερικούς μήνες και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με την Εθνική Καμερούν, στη συνέχεια επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, έγιναν συζητήσεις και προσπάθειες για να βρει άλλη ομάδα, αλλά κάτι τέτοιο, τελικά, δεν κατέστη δυνατό και παρέμεινε στην Τούμπα.

Άρχισε την σεζόν "στην σκιά" του Παναγιώτη Γλύκου. Έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στις 18 Δεκεμβρίου, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν αντικατέστησε τον Γλύκο στο 59ο λεπτό του ματς και από εκεί και πέρα εξελίχθηκε σε φύλακα-άγγελο του ΠΑΟΚ.

Έπαιξε από τότε βασικός σε πέντε παιχνίδια, αποκρούοντας, μάλιστα, εκτελέσεις πέναλτι στους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Καλλονή. Εξάλλου, η απόκρουσή του στο ματς κόντρα στην ομάδα της Μυτιλήνης, ουσιαστικά, χάρισε στον ΠΑΟΚ την πολύτιμη νίκη και δείχνει ότι στην τελική ευθεία της περιόδου μπορεί να αποτελέσει ακόμη μία σημαντική λύση στα χέρια του Αναστασιάδη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ