ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr περνά από "ακτινογραφία" τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για την εμφάνισή τους στο εκτός εδρας παιχνίδι με τη Ντιναμο Τιφλίδας.

Δύο εικόνες είχε η ομάδα του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Ντίναμο στην Τιφλίδα. Κακός, αν και προηγήθηκε με 1-0, στο πρώτο μέρος, εξαιρετικά ανεβασμένος στο δεύτερο μέρος. Για να φτάσει στο τελικό 3-0 έβαλαν αρκετοί παίκτες το... πόδι τους. Πρώτος και καλύτερος ο Λέο Μάτος που κράτησε όρθιο τον Δικέφαλο στα δύσκολα και του πρόσφερε ένα γκολ πολύτιμο στην εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά αρκετοί ακόμη, με εκείνους που ήρθαν από τον πάγκο να παιρνουν δικαιολογημένα τα περισσότερα εύσημα.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Γλύκος:Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά γεμίσματα στο πρώτο μέρος και ο Γλύκος έβγαζε ανασφάλεια, όμως όσο περνούσε η ώρα και με τις σταθερές επεμβάσεις σε σουτ των Γεωργιανών, ανέβασε την αυτοπεποίθησή του. Στο δεύτερο μέρος δεν είχε πρόβλημα.

Μάτος:Όλα τα λεφτά ο Βραζιλιάνος που πέτυχε και ένα γκολ με κλασική κίνηση φορ από εκτέλεση κόρνερ. Κυριάρχησε στη δεξιά πλευρά, έκανε καθοριστικές παρεμβάσεις και αποδείχθηκε ότι είναι παίκτης που έχει την προσωπικότητα να παίρνει στην ομάδα του στις πλάτες του στα δύσκολα. Η ποιότητα και η τεράστια εμπειρία του δεν κρύβονται.

Κρεσπο:Ο Ισπανός έκανε ένα καλό παιχνίδι (με μοναδικές αδυναμίες κάποιες μονομαχίες στον αέρα). Κάλυψε σωστά χώρους και είχε σωστά μαρκαρίσματα, ενώ σημείωσε και ένα γκολ που θα τον βοηθήσει να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του ενόψει της συνέχειας.

Τζαβέλλας:Απέδειξε ότι είναι μία σταθερά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Με την εμπειρία του πάγωσε όταν έπρεπε το ρυθμό. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες, έκοψε επικίνδυνες μπαλιές, ενώ πιστώνεται και ασίστ με το πανέξυπνο τακουνάκι στη φάση του 0-2.

Λέοβατς:Είχε αρκετή δουλειά ο Κροάτης και δεν τα πήγε άσχημα, αν και η αλήθεια είναι ότι μικρά ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ δημιουργήθηκαν μόνο από την αριστερή πλευρά που κάποιες στιγμές δεν λειτούργησαν οι αλληλοκαλύψεις με τον Ροντρίγκες. Βοήθησε αρκετά στην παραγωγή φάσεων.
Τσίμιροτ:Στο πρώτο μέρος είχε ρόλο κόφτη, πολλά τρεξίματα και στιγμές που δεν μπόρεσε να καλύψει τα κενά μπροστά από τους στόπερ. Στο δεύτερο με την προώθησή του σε πιο επιτελικό ρόλο ήταν αρκετά δημιουργικός

Χαρίσης:Ο νεαρός μέσος είχε την ορμή και τη ζωντάνια στην οποία μας έχει συνηθίσει στα παιχνίδια του, χρεώθηκε όμως πολλά κακά κοντρόλ και αρκετές αβίαστες λάθος πάσες με αποτέλεσμα ο Βλάνταν Ίβιτς να επιλέξει να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο.

Σάχοφ:Ο Ουκρανός έτρεξε αρκετά, κάλυψε χώρους, όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να είναι όσο παραγωγικός τον χρειαζόταν η ομάδα του. Έβγαλε και κούραση από ένα σημείο και έπειτα και σωστά αντικαταστάθηκε.

Τζάλμα:Ο Ανγκολέζος δεν είχε σχέση με τον παίκτη που θαυμάσαμε στο πρώτο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, αν και έχει την μικρή δικαιολογία του πολύ στενού μαρκαρίσματος από τους παίκτες της Ντίναμο. Είχε και καλές στιγμές, όμως είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα.

Ροντρίγκες:Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι με την ταχύτητά του ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα της Ντίναμο. Υπήρχαν αρκετές φάσεις που δεν τις τελείωσε σωστά (με κορυφαία το τετ-α-τετ με τον Σκρίμπε στις αρχές του β μέρους) και άλλες που δεν του έγινε σωστή τελική πάσα. Προσπαθεί να συνηθίσει τον ρόλο του αριστερού εξτρέμ.

Αθανασιάδης:Αν και δεν σκόραρε, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν πολύ θετικός και άκρως συμμετοχικός στη δημιουργία φάσεων. Υποδεχόταν και μοίραζε σωστά τη μπάλα και είναι από τα ματς εκείνα που δείχνει ότι μπορεί να ξεχωρίζει αόμη κι όταν δεν σημειώνει τέρμα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Κάνιας:Η παρουσία του συνδυάστηκε με το καλό παραγωγικά διάστημα του ΠΑΟΚ. Είναι εμφανές ότι ξέρει που να κινείται ως κόφτης, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στον Τσίμιροτ να απελευθερωθεί και να λειτουργήσει ως οργανωτής

Μπίσεσβαρ:Ο Σουριναμέζος πρόσφερε την καλύτερη φάση του αγώνα κουβαλώντας τη μπάλα και μοιράζοντας την κατάλληλη στιγμή στον Περέιρα. Ήταν εμφανώς πιο έτοιμος από προηγούμενα παιχνίδια του και έστειλε μήνυμα στον Ίβιτς ότι είναι έτοιμος για να πάρει θέση στην ενδεκάδα.

Περέιρα:Ο τρόπος που οριζοντιώνεται στη φάση του 0-3 πείθει για το πόσο ικανός σκόρερ είναι και τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Ειδικά σε ματς που ο ΠΑΚ βρίσκει κενούς χώρους για να παίξει γρήγορα στην κόντρα μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ίβιτς:Ο Σέρβος τεχνικός είχε μία συντηρητική προσέγγιση αρχικά στο παιχνίδι (φάνηκε από τις επιλογές του στα χαφ), γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πάρει κατοχή μπάλας και να γίνει αυτός κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Το πέτυχε στο δεύτερο μέρος, με πολύ εύστοχες αλλαγές από τον πάγκο (Κάνιας, Μπίσεσβαρ και Περειρα έβαλαν τη σφραγίδα του στην άνεση επικράτηση του ΠΑΟΚ).

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ