ΠΑΟΚ

Η επένδυση του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ

Η επένδυση του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ
Σαββίδης INTIME SPORTS

Τα μεγάλα για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου ποσά που δαπάνησε ο Σαββίδης για τις ανάγκες του Δικεφάλου τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί με την αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο, και τα χρήματα που δεν έπιασαν τόπο.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάθε δικαίωμα να μιλά για επένδυση στον ΠΑΟΚ, αφού έως τώρα έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για να καλύψει ανάγκες του Δικεφάλου, ευελπιστώντας κάποια μέρα -όπως έχει πει στο παρελθόν- οι "ασπρόμαυροι" να γίνουν οικονομικά αυτόνομοι.

Κατ' αρχήν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε την Τρίτη (12/5) 10.357.849,31 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο πρωτογενές χρέος προς το Δημόσιο, συν ένα ποσό που εκκρεμούσε από την εποχή Ζαγοράκη, δηλαδή δαπάνησε χθες συνολικά 10.886.811,40 εκ. ευρώ για τελειώσει μια και καλή με αυτό το ζήτημα. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, εξάλλου, είχε "σβήσει" και ένα πρόστιμο 5,6 εκ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον Δικέφαλο, πληρώνοντας μέσω ενός νόμου τον Ιούνιο του 2014 600.000 ευρώ.

Αυξήσεις 62,2 εκ. ευρώ

Ο Ιβάν Σαββίδης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 είχε βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ 42,7 εκ. ευρώ, καλύπτοντας σχεδόν τα μισά έξοδα του Δικεφάλου τα τελευταία τρία χρόνια, από τα συνολικά 86,8 εκ. ευρώ. Πλέον, μετά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαιου ύψους 19,5 εκ. ευρώ ο ομογενής επιχειρηματίας έχει δαπανήσει για τον ΠΑΟΚ 62,2 εκ. ευρώ.

Ποια είναι τα έξοδα

Τα τελευταία τρία χρόνια, λοιπόν, ο Ιβάν Σαββίδης ξόδεψε 42,7 εκ. ευρώ για να καλυφθούν -όπως είπαμε- τα μισά έξοδα της ομάδας και τα οποία αφορούν συμβόλαια/πριμ παικτών-προπονητών, μεταγραφές/δανεισμούς, τμήματα υποδομής, έξοδα διοργάνωσης αγώνων, αθλητικούς οργανισμούς (ΕΠΟ, Superleague, ΑΣ κλπ), μισθοδοσίες, αποπληρωμή λοιπών φόρων, εγκαταστάσεις/υποδομές και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων προς ποδοσφαιριστές, Εφορία, προμηθευτές/πιστωτές και ΑΣ ΠΑΟΚ. Τα άλλα μισά έξοδα καλύφθηκαν από τα έσοδα που είχε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τα εισιτήρια, από την UEFA, από τα τηλεοπτικά, από τις χορηγίες και από τις πωλήσεις και τους δανεισμούς.

Οι βελτιώσεις σε εγκαταστάσεις

Παρόλο που στις άμεσους στόχους του ομογενή επιχειρηματία είναι η κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου δεν άφησε τη Νέα Μεσημβρία στη μοίρα της. Δαπάνησε για βελτιωτικές εργασίες σε εγκαταστάσεις και υποδομές συμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης σε πολλούς χώρους της Τούμπας 3,4 εκ. ευρώ.

Αστοχία στο αγωνιστικό

Τα χρήματα, ωστόσο, που έχει δαπανήσει ο Ιβάν Σαββίδης για μεταγραφές και πρόσληψη προπονητών μέχρι στιγμής εκτός από κάποιες περιπτώσεις που αποτελούν μειονότητα δεν έπιασαν τόπο. Κατ' αρχήν να αναφέρουμε ότι Δώνης και Στέφενς κόστισαν μαζί περίπου 3 εκ. ευρώ, αλλά κανείς από τους δύο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του. Οσον αφορά ποδοσφαιριστές, για τους Ολίσε, Νίνης, Σπυρόπουλος, Μάρτενς, Μαντούρο, δόθηκαν άλλα 3 εκ. ευρώ, χωρίς, πάντως, κάποιος από τους προαναφερθέντες να αφήσει την σφραγίδα του στον Δικέφαλο και να κάνει την διαφορά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ