ΠΑΟΚ

Η άγνωστη ιστορία του Δημήτρη Χατζηισαϊα

Η άγνωστη ιστορία του Δημήτρη Χατζηισαϊα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το δεκάρι που ακόμη ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Κι όμως ο Δικέφαλος πήρε παίκτη που την ξέρει τη θέση κι ας μη το γνωρίζουν πολλοί. ΤοSport24.grαποκαλύπτει.

Ο Ίγκορ Τούντορ το έχει ζητήσει από τον Νοέμβριο. Ο Φρανκ Άρνεσεν το ψάχνει μανιωδώς, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει: “Θέλω μόνο παίκτη που να κάνει τη διαφορά”. Και ο Νίκος Βεζυρτζής συμπληρώνει: “Απαραίτητο να μπορεί να προσφέρει άμεσα”. Όλος ο ΠΑΟΚ ψάχνει το σούπερ δεκάρι και ο κόσμος “βομβαρδίζει” τα μέσα ενημέρωσης με ερωτήσεις. Οι τελευταίες μέρες των μεταγραφών προμηνύονται “καυτές”.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αποκτήσει (για να είμαστε τυπικοί το τυπικό μέρος ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, αφού ο παίκτης και ο ατζέντης του έφθασαν πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη) έναν παίκτη που άρχισε την καριέρα του ως δεκάρι. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χατζηισαΐα, που έρχεται στην Τούμπα με τη φιλοδοξία ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει έναν στόπερ για πολλά χρόνια (γι' αυτό άλλωστε ο Σαββίδης έδωσε στον Πανιώνιο μισό εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η αρχή θα γίνει με συμβόλαιο 3,5 ετών. Ποιος είναι, όμως, ο Δημήτρης Χατζηισαΐας που έχει μπει για τα καλά στις καθημερινές συζητήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ;

Συκιές-Τούμπα, μέσω Χανίων και Αθήνας

Η άγνωστη ιστορία του Δημήτρη Χατζηισαϊα

Παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ιστορία του Δημήτρη Χατζηισαΐα και το Sport24.grβρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο για να μας την περιγράψει. Ο Λάζαρος Βαρδάκης (δεξιά στη φώτο), ο 33χρονος προπονητής και γυμναστής φυσικής κατάστασης παλιότερα σε Βέροια, Παναιτωλικό, Χανιά, Λάρισα, Λαμία και Ολυμπιακό Βόλου (συνεργάστηκε με τον Μάκη Χάβο και τον Σούλη Παπαδόπουλο), έχει δουλέψει με τον Χατζηισαΐα στα πρώτα του βήματα και τον γνωρίζει πολύ καλά.

Πιτσιρικάς από τις Συκιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Χατζηισαΐας άρχισε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από την Ακαδημία “Λέοντες”, υπεύθυνος της οποίας ήταν ο βετεράνος άσος του Ηρακλή, στενός συνεργάτης του Σπύρου Παπαθανασάκη και επικεφαλής των Ακαδημιών του Γηραιού, Μάκης Σεντελίδης. “Εκεί ο Δημήτρης αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος. Ακολούθησε ένα πέρασμα από τον Φοίνικα Πολίχνης που απ' ότι είχα μάθει είχε αγωνιστεί και ως αριστερός οπισθοφύλακας. Μετά συναντηθήκαμε ξανά στην Ομόνοια Σταυρούπολης που ο Δημήτρης έπαιξε περισσότερος ως ανασταλτικός μέσος και μετά στόπερ. Από τότε άρχισε να κάνει καριέρα κεντρικού αμυντικού” μας λέει ο Λάζαρος Βαρδάκης.

Ακολούθησε το “αγροτικό” στα γήπεδα της Γ΄ Εθνικής. Τη σεζόν 2011-2012, 20 συμμετοχές στον Βατανιακό, την επόμενη άλλες τόσες στη Γλυφάδα και από εκεί “προβιβασμός” στη Β΄ Εθνική ε τη φανέλα των Χανίων(39 ματς,1 γκολ). “Εκείνη την περίοδο που ο Χταζηισαΐας ήταν στα Χανιά, ήμουν το τιμ του Μάκη Χάβου στον Παναιτωλικό και η διοίκηση της ομάδας είχε ενημερωθεί για τον Δημήτρη τον Χατζηισαΐα” συμπληρώνει ο κ. Βαρδάκης. ]

Τελικά, ο ύψους 1.92μ. αμυντικός καταλήγει την περσινή σεζόν στον Πανιώνιο και κάνει 19 συμμετοχές και 1 γκολ. Σ αυτές προσθέτει και άλλες 23 φέτος και μάλιστα καταφέρνει στο πρωτάθλημα να είναι ο αμυντικός με τις περισσότερες επεμβάσεις (93 συνολικά).

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ άρχισε να εκδηλώνεται εδώ και εβδομάδες και τελικά, μετά και την καλή αμυντικά εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, λαμβάνεται η απόφαση να αποκτηθεί ο Χατζηισαΐας. Το οριστικό ντιλ έγινε λίγες ώρες πριν τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Πανιωνίου-ΠΑΟΚ. Πλέον, το ζητούμενο είναι τι θα προσφέρει ο 23χρονος στόπερ στον Δικέφαλο. Ο Λάζαρος Βαρδάκης είναι σίγουρος για την επιτυχία του νεαρού: “Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που εκτός από φυσικά προσόντα, το ύψος και τη δύναμη που διαθέτει και δείχνει στις προσωπικές μονομαχίες, είναι ένας αμυντικός που θέλει να κάνει και παιχνίδι από πίσω. Του έμεινε ίσως από τότε που αγωνιζόταν επιτελικός ή αμυντικός χαφ. Ελπίζω και το πιστεύω ακράδαντα ότι μέσω του ΠΑΟΚ θα κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του”.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ