ΠΑΟΚ

Η αφιέρωση και το μυστικό του Μάτος

0-1
Μάτος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε ποια δύο πρόσωπα αφιέρωσε ο Λέο Μάτος το γκολ που σημείωσε στην Τιφλίδα και τι "κρύβει" η πολύ ωραία εκτέλεση που έκανε στη φάση του 0-1.

Ήταν χωρίς αμφιβολία ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ντίναμο ατην Τιφλίδα. Κι αυτό γιατί σημείωσε ένα όμορφο γκολ με κεφαλιά σε χρονικό σημείο που ο Δικέφαλος δεν είχε βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο και απειλούταν από τους γηπεδούχους.

Ο λόγος για τον Λέο Μάτος που έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου του ΠΑΟΚ, αφού αποτελεί τη μεταγραφή που... έπιασε από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια. Στη Γεωργία, βέβαια, προκάλεσε αίσθηση με την κίνηση που έκανε στη βάση φάση του γκολ και θαυμάστηκε για την εκτελεστική του ικανότητα.

Γι' αυτό και τόσο μετά το ματς, όσο και χθες, όσοι φίλοι του ΠΑΟΚ τον συνάντησαν είχαν και από κάτι να του πουν για το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες.

Ορισμένοι τον ρώτησαν που αφιερώνει το γκολ και εκείνος χωρίς καν να το σκεφτεί απαντούσε: "Στα παιδιά μου, Ζοάο και Τέο", στα οποία έχει αδυναμία. Επιπλέον, δεν έκρυβε τη χαρά του για τη νίκη του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι η ομάδα είναι σχεδόν και με τα δύο πόδια στους ομίλους του Europa League, σημειώνοντας όμως ότι η δουλειά δεν τελείωσε αφού υπάρχει ένα ακόμη ματς με τη Ντίναμο που ο Δικέφαλος πρέπει να κερδίσει.

Το μυστικό που κάνει τη διαφορά

Όσο για εκείνους που αναρωτιούνται πώς ενας μπακ μπορεί να πετυχαίνει τοσο ωραία γκολ με κεφαλιά, ο 30χρονος Βραζιλίάνος έχει ήδη απαντήσει τα προηγούμενα χρόνια σε συνεντεύξεις του στην Ουκρανία.
Το μυστικό του είναι ένα άλλο του πάθος, η συχνή εξάσκηση στο ποδοβόλεϊ (παίζει από τα 20 του) που τον έχει βοηθήσει να βελτιώσει τα άλματά του και κυρίως να έχει το σωστό τάιμινγκ όταν σηκώνεται στον αέρα για πάρει κεφαλιά. Γι' αυτό και στην καριέρα του έχει σημειώσει αρκετά γκολ με το κεφάλι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ