ΠΑΟΚ

Γκαλίτσιος, ο πρώτος στην επιτροπή μεταγραφών

Γκαλίτσιος, ο πρώτος στην επιτροπή μεταγραφών

Η περίπτωση του Γιώργου Γκαλίτσιου θα δείξει στην πράξη πώς θα λειτουργήσει ο μεταγραφικός μηχανισμός του ΠΑΟΚ μετά τις αλλαγές στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Είναι προφανές ότι υπάρχει-τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο ίσως και πιο πέρα-δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να περάσει το σκεπτικό του για τις μεταγραφές του Γενάρη.

Χθες το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΤ-3, ο Νίκος Βεζυρτζής δήλωνε πώς “ θα πάρουμε παίκτες έτοιμους να προσφέρουν άμεσα, τη μία μέρα να έρθουν και την άλλη να πάρουν φανέλα και να παίξουν σε επίσημο παιχνίδι” και σήμερα έγινε γνωστό ότι ο πρώτος παίκτης που πάει να πάρει ο ΠΑΟΚ είναι έξι μήνες ανενεργός. Αν μη τι άλλο, αυτό δεν συνιστά ούτε καν προστασία στον ίδιο τον Γιώργο Γκαλίτσιο, περί ου ο λόγος, που έκανε μία αξιοσημείωτη καριέρα, ειδικά στην Λόκερεν με την οποία είχε από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι και πριν λίγους μήνες, συνολικά 139 συμμετοχές.

Ο 29χρονος αμυντικός, όσο καλά κι αν γυμναζόταν το προηγούμενο διάστημα, θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο για να δώσει αυτά που μπορεί κι αυτό κρύβει πάντα κινδύνους, κυρίως στην πίεση που δημιουργείται από πλευράς κόσμου που περιμένει τις νέες μεταγραφές, για έναν παίκτη που πάει σε μία ομάδα τον Γενάρη.

Πώς έφτασε στο “έλα Θεσσαλονίκη”

Πέρα από το επικοινωνιακό, υπάρχει και το ουσιαστικό σκέλος της λειτουργίας του μεταγραφικού μηχανισμού του ΠΑΟΚ. Ας δούμε λίγο πώς έγιναν οι επαφές με τον 29χρονο αμυντικό, μέχρι να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν, από το καλοκαίρι ακόμη, με Τούντορ-Λέκο και τον ατζέντη του παίκτης που γνωρίζει τους δύο κροάτες. Ο Ιβάν Λέκο υπήρξε συμπαίκτης του Γκαλίτσιου στη Λόκερεν και ο Τούντορ που πήγαινε να δει τον στενό συνεργάτη του, είχε σχηματίσει καλή άποψη μέσα από τα παιχνίδια της βελγικής ομάδας για τον Έλληνα αμυντικό.

Η καλή τους άποψη μεταφέρθηκε στον Φρανκ Άρνεσεν, όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να έχει μείον ένα δεξί μπακ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Από το τεχνικό τιμ έβγαινε ότι “ψάχνουμε παίκτη που να μπορεί να παίξει στόπερ-στο 3-5-2-και δεξί μπακ” και η περίπτωση του Γκαλίτσιου ήρθε τάχιστα στο προσκήνιο. Ο Δανός αθλητικός διευθυντής πείστηκε, ο Σαββίδης δεν έφερε αντίρρηση γιατί μιλάμε για Έλληνα στα 29 του και με καλή προϋπηρεσία Κάπως έτσι, δόθηκε η εντολή στον Γκαλίτσιο να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει για εξετάσεις.

Η επιτροπή μεταγραφών πιάνει δουλειά

Με βάση τις διαρροές που υπάρχουν, η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι για 1,5 χρόνο. Εδώ, όμως, πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω. Ο Νίκος Βευζρτζής που στην ΕΤ-3 δήλωσε ότι κάθε εισήγηση του Άρνεσεν πρέπει να περνά από διοικητική έγκριση, δήλωνε άγνοια το απόγευμα για τα περί συμφωνίας.

Περιμένει προφανώς να συγκληθεί αύριο η επιτροπή μεταγραφών. Είναι αυτή που αποτελείται, κατ' εντολή Ιβάν Σαββίδη, από τους Ιάκωβο Αγγελίδη, Νίκο Βευζρτζή και φυσικά τον Φρανκ Άρνεσεν. Η έλευση του Δανού που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, επισπεύδεται για να είναι αύριο στη Θεσσαλονίκη και να συζητήσει με τα διοικητικά στελέχη. Μπορεί να αλλάξει κάτι; Λογικά όχι , αφού υπάρχει μία προέγκριση από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά επειδή μιλάμε για την... πρεμιέρα της επιτροπής μεταγραφών, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι το μεσημέρι ο Γκαλίτσιο θα έχει υπογράψει συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Όπως και να έχει, θα είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσει ο νέος μεταγραφικός μηχανισμός του ΠΑΟΚ.

"Συμφωνία με Περέιρα για 18 μήνες"

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ράσινγκ για τον Φακούντο Περέιρα ο οποίος ανήκει (τυπικά) στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με όσα γράφονται, ο παίκτης θα ξεκινήσει προπονήσεις στις 4 του Γενάρη. Ακόμη αναφέρεται πως ο Περέιρα έχει συμφωνήσει με την Ράσινγκ για συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών το οποίο θα υπογράφει στις 4 του Γενάρη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ