ΠΑΟΚ

Τι παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη

Τι παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη
INTIME SPORTS

Τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αγγελος Αναστασιάδης να έχουν οι ποδοσφαιριστές που θα προστεθούν στο ρόστερ τον Ιανουάριο.

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ο Αγγελος Αναστασιάδης έβγαλε μέσα από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ εξτρά συμπεράσματα για τις δυνατότητες των παικτών του.

Ξέρει, πλέον, σε ποιους μπορεί πραγματικά να υπολογίζει, ποιοι μπορούν, απλώς, να προσφέρουν για κάποια λεπτά (Μαντούρο, Μάρτενς) και ποιοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ανταπεξέλθουν (Κουλούρης, Ποζατζίδης, Σαββίδης, Πόζογλου, Δεληγιαννίδης).

Τόσο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, όσο και οι διοικούντες τον Δικέφαλο έχουν καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν μέχρι το φινάλε της σεζόν, το βάρος να πέφτει σε δέκα παίκτες, γι' αυτό και στην σύσκεψη που έγινε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με παρόντα τον Ιβάν Σαββίδη, λήφθηκε η απόφαση να προστεθούν στο ρόστερ τρεις ποδοσφαιριστές, που θα μπορέσουν να δώσουν κατευθείαν ανάσες στους υπόλοιπους, αλλά και να προσδώσουν στην ομάδα κάποια αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τώρα λείπουν.

Γρήγορος στόπερ με παραστάσεις

Πρώτο μέλημα είναι να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός πιο γρήγορος από τους υπάρχοντες, που θα καταφέρει άμεσα να προσδώσει και επιπλέον εμπειρία στα μετόπισθεν. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, ένιωσε... στο πετσί του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τι σημαίνει να λείπει η ταχύτητα από τους στόπερ, δεχόμενος δύο γκολ σε αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ υπάρχει, πάντα, ο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ ενέπνεε σιγουριά και στους συμπαίκτες του στην άμυνα, ήξερε να παίρνει σωστές θέσεις στο γήπεδο, ενώ, συν τοις άλλοις, μπορούσε να προωθεί σωστά την πρώτη πάσα από την άμυνα στην επίθεση. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν οδηγό για τον σέντερ μπακ που θα έρθει στην Τούμπα.

Εξτρέμ με ταχύτητα για το ένας εναντίον ενός

Ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που την προκειμένη στιγμή μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα στην αντίπαλη άμυνα, είναι ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος άσος δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν, κυρίως, γιατί είναι γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, έχει φαντασία και μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός, χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Δεν θα πρέπει, εξάλλου, να ξεχνάμε ότι ο Μακ διαθέτει "εκρηκτικό" πρώτο ξεπέταγμα, όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, που του δίνει σημαντικό αβαντάζ έναντι των αντιπάλων του. Είναι, όμως, ο μοναδικός στο ρόστερ του ΠΑΟΚ που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, αφού όπως αποδείχθηκε ο Φακούντο Περέιρα δεν είναι παίκτης για τις πτέρυγες. Ο Αργεντινός είναι ποδοσφαιριστής που "κολλάει" καλύτερα στον άξονα. Οπότε κρίνεται απαραίτητη η απόκτηση ενός... ακόμη Μακ, για να παίζει μαζί με τον Σλοβάκο στα άκρα της επίθεσης.

Χαφ με δημιουργικές ικανότητες

Οι μέσοι που έχει στην διάθεση του ο Αναστασιάδης είναι, κυρίως, καλοί μόνο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Εχουν βρει χημεία μεταξύ τους στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων, κερδίζουν πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, αλλά ούτε ο Κάτσε, ούτε ο Γκολάσα, ούτε ο Τζανδάρης φαίνεται ότι μπορούν να οργανώσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Μόνο ο Τζιόλης έχει δείξει ότι μπορεί να προωθήσει σωστά την μπάλα προς τους επιθετικούς, με τις καλοζυγισμένες πάσες του, αλλά σίγουρα μόνος του δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Ετσι, στον ΠΑΟΚ αναζητούν και έναν χαφ, ο οποίος θα έχει περισσότερο δημιουργικές ικανότητες, παρά ανασταλτικές, ώστε, συν τοις άλλοις, οι επιθετικοί της ομάδας να ενεργοποιηθούν και μέσω της κάθετης πάσας.

Χρύσανθος Δοβλέτογλου - olapaok.gr

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ