ΠΑΟΚ

Φωτάκης: "Τι άλλο; Μόνο νίκη"

Φωτάκης: "Τι άλλο; Μόνο νίκη"
INTIME SPORTS

Κατηγορηματικός ήταν ο Γιώργος Φωτάκης όταν ρωτήθηκε για τον στόχο του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. "Ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες μεγάλης ποιότητας" τόνισε.

Ο Γιώργος Φωτάκης αρχικά μίλησε στην κάμερα της NOVA για την αξία της εκτός έδρας νίκης επί του Παναθηναϊκού:

"Σίγουρα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας. Κατεβήκαμε στην Αθήνα για να κερδίσουμε. Το καταφέραμε.

Παίζει τεράστιο ρόλο στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχουμε και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε ένα επιτυχημένο σερί νικών από εδώ και στο εξής".

Ηταν και κάτι σαν τεστ για τα πλέι οφ;

"Ναι, σίγουρα είναι δυο ομάδες και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που κερδίσαμε μέσα στο ΟΑΚΑ, δυο ομάδες που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στα πλέι οφ, αν ο Παναθηναϊκός δε στεφθεί πρωταθλητής, από εκεί και πέρα σίγουρα τις χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες, μας δίνουν ώθηση στον ψυχολογικό τομέα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρουμε και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται".

Οι δυο νίκες που ανέφερες σε μια σεζόν είναι σπάνιο φαινόμενο κι αυτό προσδίδει ιδιαίτερη αξία σ' αυτό που καταφέρατε.

"Εντάξει, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Νομίζω πως και στα δυο παιχνίδι κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις και δικαιούμασταν να κερδίσουμε".

Ποια είναι τα στοιχεία που έχει πλέον η ομάδα και δεν τα διέθετε κατά το παρελθόν για να μπορεί να παίρνει τέτοια αποτελέσματα;

"Πιστεύω πως στην ομάδα έχουν έρθει παίκτες με μεγάλη ποιότητα, με μεγάλες εμπειρίες από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για τον Γκαρσία και για τον Λίνο. Επίσης πιστεύω πως έχουμε αλλάξει τη νοοτροπία μας. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι, δε φοβόμαστε κανέναν κι οπουδήποτε και να παίξουμε αγωνιζόμαστε για τη νίκη".

Από τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ τρέχει σερί αήττητου στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, πορεία καλύτερη από την αντίστοιχη στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Είναι κάτι που σας απασχολεί, υπάρχει εξήγηση;

"Τεράστιο ρόλο έπαιξε η κούραση από τους αγώνες στο Europa League. Εντάξει ... μπορεί να φαίνεται σα δικαιολογία αλλά δεν είναι έτσι. Αν δούμε τα παιχνίδια και τ' αποτελέσματα που ακολούθησαν αγώνες του Europa League πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς κυρίως μέσα στην έδρα μας, που θα μπορούσαμε να είχαμε μικρύνει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση".

Οι σκέψεις σου για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης;

"Τι άλλο πέρα από τη νίκη; Γνωρίζουμε ότι έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πολύ καλή. Είναι σε ανοδική πορεία μετά τα τελευταία αποτελέσματα που έχει με τον καινούριο προπονητή, αλλά εμείς αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θέλουμε μόνο τη νίκη, δε θ' αγωνιστούμε για κάτι άλλο".

"Κλειδί το καλό ξεκίνημα"

Ο Απόστολος Γιάννου, επίσης, στο ξεκίνημα των δηλώσεών του αναφέρθηκε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού: "Εμείς θέλαμε και περιμέναμε αυτήν τη νίκη. Είχαμε καλή ψυχολογία κι από την αρχή το περιμέναμε να συμβεί, το δείξαμε και μέσα στο γήπεδο. Τώρα το τi περίμενε γενικά ο κόσμος δεν ξέρω, εμείς πάντως το πιστεύαμε και γι' αυτό πήραμε και τους τρεις βαθμούς".

Πέρα από τους βαθμούς τι άλλο σας έδωσε αυτή η νίκη;

"Πάνω απ' όλα ψυχολογία μας έδωσε. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, να παίρνουμε παιχνίδια, να κερδίζουμε και να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία. Από εκεί και πέρα τώρα βλέπουμε το επόμενο ματς, μέσα στην Τούμπα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που πρέπει".

Από τον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου με τον Αστέρα στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος μακριά από την Τούμπα. Πως εξηγείται η καλύτερη απόδοση στις εκτός έδρας αναμετρήσεις απ' ότι στις εντός;

"Εξήγηση δε νομίζω να υπάρχει ... Προσπαθούμε - όπως το έχω ξαναπεί - κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε διαφορετικά. Το ίδιο κάνουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πιστεύω πως πρέπει να παίξουμε πολύ συγκεντρωμένα εναντίον του Αστέρα γιατί κι εκεί μέσα χάσαμε 1-0, δίχως να παίξουμε πολύ καλά. Θέλουμε και να συνεχίσουμε τις νίκες και να δείξουμε καλό εαυτό απέναντι στην Τρίπολη για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για να συμβεί αυτό τι πρέπει να διαθέτει το Σάββατο ο ΠΑΟΚ;

"Πρέπει από την αρχή να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Είναι αυτό που χρειάζεται σε κάθε ματς γιατί την ποιότητα σαν ομάδα την έχουμε, το θέμα είναι να ξεκινήσουμε καλά, να μπούμε δυνατά για να πάρουμε τη νίκη".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ