ΠΑΟΚ

"Φοβάμαι ότι μας καταστρέφουν"

"Φοβάμαι ότι μας καταστρέφουν"

Προφυλακισμένος οπαδός τού ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις δυσκολίες μετά την προφυλάκισή του. Τι είπε για τον επίσημο ΠΑΟΚ και όσα του χρεώνουν οι αρχές

"Προσπαθώ να είμαι καλά, αν κι είναι δύσκολο να είμαι εδώ καλά. Είμαι ένας από τους αρχηγούς της περιβόητης 18η Νοέμβρη, έτσι την αποκαλώ εγώ…", τόνισε αρχικά στον "Libero 107.4" ο Μάκης και πρόσθεσε: "Οταν μάς έπιασαν η αστυνομία έδειξε φωτογραφίες από όπλα κι εγώ, αν ήμουν στη θέση τού κόσμου, μπορεί να τα πίστευα, όμως η αστυνομία τα έβγαλε θεατρίστικα προς τα έξω.

Ας μιλήσω πρώτα για τα ελαφριά όπλα, για παράδειγμα μια καραμπίνα που είναι δηλωμένη και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Εγινε και βαλλιστική και το έδειξε αυτό. Δεν είναι κάτι παράνομο να έχεις όπλο με άδεια. Επίσης βρέθηκαν από την αστυνομία τρία πιστόλια για πυροτεχνήματα που χρησιμοποιούνται στην Ανάσταση, στην αλλαγή τού χρόνου, από βαρκάρηδες την νύχτα".

Ακόμη επεσήμανε: "Σε ό, τι αφορά στο σπαθί, αυτό το είχε για διαφημιστικό κρεμασμένο στον τοίχο και μια σιδερογροθιά. Αυτά αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε τόσα σκηνικά που υπήρξαν, θα υπήρχε και κάποιος νεκρός. Ισως σπούδασε στην Κίνα για Νίντζα… Για το τσεκούρι δίπλα στην ξυλόσομπα τι να πω. Αν είσαι οπαδός τού ΠΑΟΚ πρέπει να κόβεις τα ξύλα με γιόγκα, αλλιώς είσαι δολοφόνος. Η αστυνομία, όμως, δεν έδειξε τα μπάζα και τις γυψοσανίδες από την ανακαίνιση… Επίσης υπήρχαν πυρσοί που χρησιμοποιούνται από οργανωμένους και μη στα γήπεδα για την όμορφη ατμόσφαιρα. Και πάμε στα πιο… βαριά όπλα, τα κράνη. Είναι παράνομο να έχει οπαδός τού ΠΑΟΚ κράνος από μηχανή. Αν, όμως, δεν το φορέσεις, σε γράφουν. Ακόμα βρέθηκαν άδεια μπουκάλια άδεια, κινητά και λεφτά τα οποία πήρε το παιδί πίσω γιατί ήταν για δάνειο.

Μας κατηγορούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κι εγώ χρεώνομαι σαν αρχηγός. Κάθε δύο μήνες η αστυνομία έπαιρνε άδεια από τον εισαγγελέα για να παρακολουθεί τα τηλέφωνά μας. Πήρε τρεις δίμηνες και κάποια στιγμή ο Εισαγγελέας δεν τους έδωσε άλλη, μια και δεν είχαν βρει κάτι για μας. Οταν μου έφεραν την δικογραφία, είδα τις συνομιλίες που ήταν σαν διαλόγους θεάτρου. Ο καλών – καλούντος και μια μαρτυρία τού αστυνομικού που κατέγραφε τις συνομιλίες. Εγώ είπα σε ένα φίλο μου ότι θα πάω να ανάψω ένα κεράκι και η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ότι θα πάω να πετάξω μολότοφ.

Αλλος μιλούσε για ημερολόγια που πουλούσε και ο αστυνομικός κατάλαβε ότι αναφερόταν σε ναρκωτικά. Αλλος μιλούσε με μια κοπέλα από την Κρήτη για κάτι μπλούζες και ο αστυνομικός κατάλαβε ότι το μίντιουμ ή το λαρτζ αναφέρεται σε ναρκωτικά. Στο δικαστήριο όλα αυτά θα πέσουν, το πρόβλημα είναι ότι η μαρτυρία αστυνομικού μας κρατάει οκτώ μήνες στη φυλακή".

Για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι προφυλακισμένοι οπαδοί δήλωσε: "Ο ένας έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, έλειπε έναν μήνα στο νοσοκομείο, είχε πρόβλημα με φρικτούς πόνους. Δεν τον έβγαλαν, όμως, έξω. Περάσαμε κι από συμβούλιο στον ενάμιση μήνα και μας έδωσαν άκυρο. Μετά από το εξάμηνο συνεχίσαμε να είμαστε μέσα, αν και δεν το πιστεύαμε. Κάποιοι πήραν παράσημα για όλα αυτά και πλέον φοβούνται μην χάσουν τη θέση τους. Πάντως επειδή είναι πολλοί οι κατηγορούμενοι και ο φάκελος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το 11μηνο, θα αργήσει η δίκη.

Φοβάμαι ότι μας καταστρέφουν. Πάντως εγώ θα κάνω αίτηση αντικατάστασης στον ανακριτή, ο οποίος κοιτάει αν είσαι ύποπτος φυγής, αν έχεις σταθερή οικεία κ.α. που εγώ τα καλύπτω. Δε βλέπω τον λόγο να μου καταστρέφουν τη ζωή. Κι αν δεν τους νοιάζει για μένα που είμαι καθημερινά με δολοφόνους, με εμπόρους με την χειρότερη αφρόκρεμα όλης της χώρας, καλό θα είναι να σκεφθούν τους γονείς μου που είναι κωφάλαλοι και την 16χρονη αδερφή μου που πήρε την οικογένεια στην πλάτες της.

Κατηγορούμαι για απόπειρα ανθρωποκτονιάς. Σταμάτησε το πούλμαν μιας εκδρομής και υπήρχε ένα αμάξι με οπαδούς τού Άρη κι έναν που τον πιάσανε τον βάρεσαν πολύ ορισμένοι που μόνο άνθρωποι δεν είναι. Ομως εγώ τον έσωσα αυτόν τον άνθρωπο κι ευτυχώς το κατέθεσε. Ξέρεις πως είναι να είσαι στη φυλακή ενώ έχεις σώσει μια ζωή;".

Για τον επίσημο ΠΑΟΚ σχολίασε: "Ο επίσημος ΠΑΟΚ μου έδωσε δύο φόρμες και θέλω να τις κάψω και τρεις τηλεκάρτες των 4 ευρώ αλλά και μια ανακοίνωση όταν μας έπιασαν. Από τον ΠΑΟΚ δε θέλω τίποτα παρά μόνο να βοηθήσουν να φανερωθεί η αλήθεια. Οι δικοί μας μας γύρισαν την πλάτη, μας έγραψαν, ενώ αφιερώσαμε τη ζωή μας στον ΠΑΟΚ".

* Η φωτογραφία είναι αρχείου και δεν έχει σχέση με τις δηλώσεις

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ