ΠΑΟΚ

Έχει κάνει το Λονδίνο δεύτερη έδρα ο ΠΑΟΚ

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΠΑΟΚ / ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Σαλπιγγίδης Αθανασιάδης MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ μετρά δυο προκρίσεις μέσα στην Αγγλία και έχει μετατρέψει το Λονδίνο σε δεύτερη Τούμπα (videos)

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται οι Άγγλοι από εδώ και πέρα θα ακούνε το όνομα ΠΑΟΚ στις κληρώσεις των ομάδων τους και θα τα βάφουν... μαυρόασπρα.

Αυτό είναι κάτι που κέρδισε με το σπαθί της η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού όσες φορές κλήθηκε να αντιμετωπίσει σύλλογο από το Νησί σε επαγγελματικό επίπεδο όχι μόνο πέτυχε νίκη, αλλά πήρε και πρόκριση!

Η πρώτη φορά λοιπόν που ο ΠΑΟΚ βρήκε στον δρόμο του αγγλική ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν το 1997.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την επεισοδιακή πρόκριση επί της Σπάρτακ Τρνάβα κληρώθηκαν με την Άρσεναλ των: Σίμαν, Βιεϊρά, Μπέργκαμπ, Πετί, Πάρλουρ, Ντίξον, Άνταμς, Ανελκά, Όφερμαρς και φυσικά του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα έδειξε τα δόντια του στο πρώτο παιχνίδι και νίκησε με γκολ του Φραντζέσκου στο 61ο λεπτό.

Η πρώτη γνωριμία

Στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο για το ματς με τους "κανονιέρηδες" και η αλήθεια είναι πως δεν φέρθηκε... "ευγενικά" στους Άγγλους.

Μπορεί η Άρσεναλ να προηγήθηκε στο σκορ με τον Μπέργκαμπ, όμως ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με το ιστορικό γκολ του Ζήση Βρύζα στο 88ο λεπτό.

Έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια λοιπόν για να θυμηθούν οι Άγγλοι πως δεν μπορούν να σνομπάρουν καμία ομάδα, ειδικά όταν αυτή είναι ο ΠΑΟΚ.

Εξοχικό

Με τους Βρύζα και Ζαγοράκη ξανά μαζί στην ομάδα αλλά από διαφορετικό πόστο, ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία στην Τούμπα επί της Τότεναμ για τους ομίλους του Europa League χρειαζόταν ένα τρίποντο στα δυο τελευταία ματς για να προκριθεί στους "32".

Που θα ήταν το καλύτερο μέρος για να το πετύχει; Μα φυσικά στο... εξοχικό του στο Λονδίνο! Ο ΠΑΟΚ με σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 2-1, αυτή τη φορά, προκρίθηκε στην επόμενη φάση από το 5ο (στα έξι) παιχνίδι και για ακόμα μία φορά έβαλε στο κεφάλι τον Άγγλων τον εφιάλτη του αποκλεισμού.

Άλλο ένα σημείο που αξίζει να σταθούμε είναι πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με επτά Έλληνες στην αρχικά ενδεκάδα του, ενώ το 1997 στο Λονδίνο είχε εννέα!

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ