ΠΑΟΚ

Έτσι θα μπει στην εποχή... ΔΝΤ ο ΠΑΟΚ

Έτσι θα μπει στην εποχή... ΔΝΤ ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Το πλάνο που θα εφαρμοστεί από τους διοικούντες τον "Δικέφαλο" στην εποχή λιτότητας που ξεκινά για τον ΠΑΟΚ, όπως γνωστοποιήθηκε από τους Βρύζα-Κωνσταντινίδη στην συνέντευξη Τύπου

Η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν την Παρασκευή (30/12) οι Βρύζας, Κωνσταντινίδης είναι μόνο η αρχή της νέας εποχής στην οποία μπαίνει άμεσα ο ΠΑΟΚ.

Ο "Δικέφαλος" για να επιβιώσει στη νέα τάξη πραγμάτων, όπως ειπώθηκε από τους υπευθύνους του αγωνιστικού τμήματος, θα πρέπει να αλλάξει τακτική σε αρκετούς τομείς, όπως στην πολιτική που θα ακολουθεί, πλέον, στις μεταγραφές, στο οργανωτικό κομμάτι, ενώ τονίστηκε για ακόμη μια φορά πως θα δοθούν, χωρίς βιασύνες, ευκαιρίες στα νέα παιδιά και επισημάνθηκε ότι επιβάλλεται μείωση 20% στο μπάτζετ.

Ο Ζήσης Βρύζας κατ' αρχήν κατέστησε σαφές πως έχει γνωστοποιηθεί στους ποδοσφαιριστές η δυσκολία της κατάστασης: " Τους έχουμε ξεκαθαρίσει, τους έχουμε πει ότι περνάμε δύσκολη περίοδο και πρέπει να σεβαστούν τον ΠΑΟΚ και να είναι υπερήφανοι που παίζουν σε μια τέτοια ομάδα. Πρέπει να το δείξουν με την συμπεριφορά τους. Όποιος δεν μπορεί να δεχτεί είναι καλύτερα να μας το πει. Θέλουμε παίκτες που θα παίζουν με ψυχή και καρδιά".

Οργάνωση σε όλους τους τομείς

Η σωστή λειτουργία σε όλους τους τομείς είναι ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να μπολιάσει ως εταιρεία ο ΠΑΟΚ, αφού όπως τόνισε ο Βρύζας αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ομάδα.

" Η καλή οργάνωση και η λειτουργία έχει αντίκτυπο στην ομάδα. Όταν είσαι σε ένα σπίτι οργανωμένο, αυτόματα και εσύ αλλάζεις συμπεριφορά. Το τεχνοκρατικό κομμάτι με τις Ακαδημίες είναι διαφορετικό με το τεχνοκρατικό κομμάτι, αλλά συνδέονται. Το να πούμε για ένα στόχο είναι εύκολο, το θέμα είναι να τον έχουμε κατακτήσει πριν τον πάρουμε, να πηγαίνεις βήμα βήμα πριν πας στο επόμενο. Δυστυχώς δεν είμαστε στο απόλυτο. Πρέπει να πολεμήσουμε", δήλωσε συγκεκριμένα.

"Κούρεμα" στο μπάτζετ

Το μπάτζετ, όπως ειπώθηκε, θα υποστεί μείωση 15-20%, με ότι αυτό συνεπάγεται, ώστε η ομάδα να επιβιώσει στην εποχή... ΔΝΤ.

" Πρέπει να κατέβει 15-20%. Το φετινό αγωνιστικό μπάτζετ είναι στα 13 εκ. 522 χιλιάδες. Τα περισσότερα πράγματα έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό, παρότι δεν είναι μέσα στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού κομματιού. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κατεβάσουμε τα συμβόλαια μας σε ένα επίπεδο και όλα αυτά πρέπει να γίνουν από πώληση. Δε θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι", ειπώθηκε σχετικά.

Εμπιστοσύνη στους νέους

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης έδειξε σίγουρος για τις δυνατότητες των νέων παιδιών που θα κληθούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ τα προσεχή χρόνια και είπε πως το καλοκαίρι έγιναν μεταγραφές Ελλήνων παικτών προς αυτή την κατεύθυνση, κοιτώντας το μέλλον της ομάδας

" Όντως είχα πει ότι πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα και δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το μπάτζετ. Είχαν έρθει κάποια παιδιά, όπως ο Γιάννου, κοιτάξαμε και το μέλλον της ομάδας. Οι δηλώσεις του Μπόλονι είναι και δικός μας προβληματισμός γιατί δεν ξέρουμε σε περίπτωση που φύγουν αυτοί οι παίκτες, αν παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε τα οικονομικά δεδομένα και στη συνέχεια να δούμε την ομάδα. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική, ωστόσο έχουμε ελπίδες ότι τα νέα παιδιά που μας έχουν αποδείξει ότι μπορούν θα μας βοηθήσουν και στο μέλλον. Είμαστε μέσα στους στόχους και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά", σχολίασε.

Σε πρώτο πλάνο χωρίς βιασύνες οι Ακαδημίες

Θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής και κυρίως στους παίκτες που είναι γεννηθέντες το 97'. " Είμαστε σε απόλυτο προγραμματισμό. Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι πρέπει να γίνει. Αυτό οδηγεί σε λύσεις των νέων. Ο Σταφυλίδης έδειξε και έπαιξε, αλλιώς δεν θα βάζαμε ένα παιδί απέναντι στην Τότεναμ. Έχουν γίνει επενδύσεις στις Ακαδημίες, γίνεται καλή δουλειά. Τα παιδιά του 97' θα έχουν την ταυτότητα που θέλουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ