ΠΑΟΚ

Έργα και ημέρες Μάρτενς

Έργα και ημέρες Μάρτενς
Μάρτενς INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται τις κυριότερες στιγμές του Μάαρτεν Μάρτενς κατά την παραμονή του στον ΠΑΟΚ (videos)

Ούτε ένας χρόνος έχει περάσει καλά - καλά από την ημέρα που ο Μάαρτεν Μάρτενς αποτελούσε την πρώτη επιλογή για την ενίσχυση της ομάδας κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2014.

Τα παιχνίδια κόντρα στην Αλκμάαρ στην φάση των ομίλων του Europa League είχαν αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και -κυρίως- του Χουμπ Στέφενς να "τσεκάρουν" τον Βέλγο άσο.

Ο πιο ακριβός

Στις 5 Ιανουαρίου του 2014 ο Μάρτενς ανακοινώνεται επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η διάρκεια του συμβολαίου του είναι διετής και οι ετήσιες απολαβές του κοντά στις 700.000 ευρώ, ποσό που τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή εκείνη τη χρονική περίοδο.

Οι απαιτήσεις, όπως ήταν λογικό, ήταν μεγάλες. Το βιογραφικό του έμπειρου μέσου δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Ηγέτης και αρχηγός των πολύ καλών ομάδων που μας παρουσίασε η Άλκμααρ τα τελευταία χρόνια και χρονιές γεμάτες με ασίστ και γκολ.

Ντεμπούτο στη Νέα Σμύρνη

Πέρασαν μόλις 13 μέρες για να δούμε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ σε δράση. Ο Μάρτενς συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του "Δικεφάλου" για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει άμεσα τη νέα του ομάδα, αφού δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Θυμηθείτε το ντεμπούτο του Βέλγου στον ΠΑΟΚ

Συστήθηκε στην Τούμπα με γκολ

Το πρώτο του παιχνίδι μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ ήταν βγαλμένο από τα καλύτερά του όνειρα. Ξεκινά στο αρχικό σχήμα και βάζει το κερασάκι στην τούρτα που έστησε ο "Δικέφαλος" στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή, τον οποίο κέρδισε με 5-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Μάρτενς πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα γκολ εκείνης της αναμέτρησης

Καλή πρώτη εντύπωση

Όπως ήταν φυσικό η εμφάνιση και το γκολ σ' εκείνο το ματς ήταν αρκετό για να κάνεις τους πάντες να περιμένουν πολλά από τον Μάρτενς. Μάλιστα, οι συμπατριώτες του, αλλά και πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης δεν έχαναν ευκαιρία σε κάθε εμφάνιση του Βέλγου, να λένε τα καλύτερα για την ποιότητά του, ενώ ο Χέντβιχες Μαντούρο σε δηλώσεις του, σημείωνε πως ακόμη δεν είχαμε δει τίποτα απ' αυτά που μπορούσε να δείξει ο Μάρτενς.

Πρώτα σύννεφα...

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν είναι ανάλογη. Οι εμφανίσεις του Μάρτενς δεν είναι καλές και δεν φαίνεται κανένα στοιχείο για το οποίο τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ και τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του τότε προπονητή της Αλκμάαρ, Ντικ Άντβοκαατ, πως με την αποχώρηση του Μάρτενς, η ομάδα του τα πηγαίνει πολύ καλύτερα στον χώρο του κέντρου! Δυστυχώς, ο Βέλγος μέσος δικαίωσε με τις κακές του εμφανίσεις τον πρώην προπονητή του, αφού μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στον "Δικέφαλο".

Ελπίδα για ανάκαμψη, αλλά...

Η έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη και η επιμονή του Έλληνα τεχνικού να δουλέψει πολύ με τον Μάρτενς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, έκαναν πολλούς να πουν πως ο παίκτης παίρνει μία δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και να παίρνει τα χρήματα που παίρνει. Ο Βέλγος, όμως, δεν εκμεταλλεύεται στο ελάχιστο τις ευκαιρίες που του δίνει ο Αναστασιάδης και με τις εμφανίσεις του θέτει εαυτόν εκτός ομάδας.

Αποκορύφωμα; Το ξέσπασμα του Άγγελου Αναστασιάδη, μετά την εντός έδρας ήττα-αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Γκινγκάμπ, όταν με τις δηλώσεις του "φωτογράφισε" κάποιους παίκτες, οι οποίοι δεν ιδρώνουν την φανέλα και σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Φτωχό πέρασμα, απ' όλες τις απόψεις

Όσο ελαστικός κι αν θελήσει να είναι κάποιος με τον Μάαρτεν Μάρτενς δεν μπορεί να μην υπολογίσει την ελάχιστη προσφορά του στον ΠΑΟΚ, αυτόν τον έναν χρόνο που ήταν κάτοικος Τούμπας. Έπαιξε σε 24 αγώνες και πέτυχε μόλις τρία γκολ (Ηρακλή στο Κύπελλο, Φιορεντίνα εκτός και Ζίμπρου εντός). Αυτά, από έναν παίκτη που αποκτήθηκε για μεγάλα πράγματα, αλλά φεύγει αφήνοντας πίσω του... ανακουφισμένους πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Τα γκολ του Μάρτενς στον ΠΑΟΚ

Με Ζίμπρου

Με Φιορεντίνα

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ