ΠΑΟΚ

"Ενας χρόνος από τη γέννηση του ΠΑΟΚ"

"Ενας χρόνος από τη γέννηση του ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Ιβάν Σαββίδη στον έναν χρόνο παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, όπως τις αποτυπώνει ρωσική ιστοσελίδα.

Ο ένας χρόνος παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ δεν πέρασε, φυσικά, απαρατήρητος στην Ρωσία.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας " grekomania.ru" αναφέρεται, μάλιστα, στις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στο διάστημα που ηγείται του "Δικεφάλου".

Αναλυτικά:

"Ενα χρόνο πριν ο Ιβάν Σαββίδης είχε διαθέσει το ποσό των 10 εκ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έγινε ιδιοκτήτης του 51% του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Εξι ημέρες μετά ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την πρώτη του δήλωση ως μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. "Είδα ότι ο ΠΑΟΚ είναι στο χείλος της καταστροφής και αποφάσισα να τον βοηθήσω να ζήσει" δήλωσε.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 ο Ιβάν Σαββίδης παρακολούθησε για πρώτη φορά επίσημο αγώνα του ΠΑΟΚ, αυτόν κόντρα στον Άρη, κερδίζοντας με 4-1.

Λίγο αργότερα, στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε σε συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τους στόχους της ομάδας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, μιλώντας μπροστά σε 2.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, είπε: "Εγώ ποτέ δεν θα σας προδώσω"

Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 ο Σαββίδης δαπάνησε 15 εκ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έγινε ιδιοκτήτης του 72% των μετοχών.

Στις 2 Απριλίου 2013 ο Ιβάν Σαββίδης δημιουργεί αιρετή διοίκηση (η πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2006), βάζοντας τέλος στις προσωρινές διοικήσεις πρωτοδικείου.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης και δεν προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου. Ο Ιβάν Σαββίδης αντικατέστησε τον Γιώργο Δώνη με τον Ολλανδό Χουμπ Στέφενς.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, η κύρια ανησυχία του ήταν ο διακανονισμός των χρεών. "Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά μου" είπε. Συναντήθηκε γι' αυτό τον λόγο τρεις φορές με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνης Σαμαρά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ