ΠΑΟΚ

Έξι αγωνιστικές σε Σαλπιγγίδη

Έξι αγωνιστικές σε Σαλπιγγίδη
INTIME SPORTS

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του αθλητικού δικαστή στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος τιμωρήθηκε με 6 αγωνιστικές για την μούντζα στο βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης Πλατανιάς - ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Ο αθλητικός δικαστής δεν έλαβε υπόψη την υπερασπιστική γραμμή του διεθνή επιθετικού και του επέβαλε ποινή 4 αγωνιστικών, στην οποία προστέθηκαν ακόμα 2 παιχνίδια, διότι την ώρα της πράξης του ήταν αρχηγός.

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί δικαίωμα έφεσης, το οποίο θα το ασκήσει.

Τη δική του μάχη έδωσε το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας προκειμένου να αποφευχθεί η τιμωρία των έξι αγωνιστικών για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο Λάμπρος Μπίρδας που επιστρατεύεται σε δύσκολες υποθέσεις είχαν το χρόνο από τα μέλη της Επιτροπής να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους περί της ανάρμοστης συμπεριφοράς (μία αγωνιστική) και όχι εξύβρισης (έξι αγωνιστικές) του διεθνή επιθετικού με την χειρονομία του προς τον βοηθό Ελευθερίου στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά.

Το βασικό επιχείρημα ήταν πώς η Πειθαρχική Επιτροπή δεν έπρεπε να δεχθεί ως δεδομένη την άποψη του διαιτητή Βοσκάκη ότι ο Σαλπιγγίδης μούντζωσε το βοηθό.

“Εσείς είστε αρμόδιοι να χαρακτηρίσετε την χειρονομία του παίκτη του ΠΑΟΚ” ειπώθηκε από τους νομικούς της ΠΑΕ, που για να πείσουν ότι δεν ήταν μούντζα πήραν την άδεια και πρόβαλαν τοvideoμε την πασίγνωστη μούντζα του Ντιόγο σε παιχνίδι του Ολυμπιακού που έμεινε ατιμώρητη.

Βέβαια, τοvideoβάσει κανονισμού δεν αποτελεί νομικό επιχείρημα, ωστόσο, βοήθησε, την πλευρά του ΠΑΟΚ να στηρίξει την άποψή της πιο πειστικά.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στον πρότερο έντιμο βίο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. “Συμμετείχε σε 559 ματς χωρίς να αποβληθεί και ήταν ένας παίκτης που συμμετείχε σε μονομαχίες, δεν ήταν... ο Πλατινί” ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Λάμπρο Μπίρδα.

Αναφέρθηκε, ακόμη το γεγονός πώς ο Σαλπιγγίδης αποτελεί ένα από τα ηγετικά στελέχη της Εθνικής ομάδας και μία εξοντωτική τιμωρία του πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι θα δημιουργήσει πρόβλημα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ