ΠΑΟΚ

Έκανε "φύλλο και φτερό" τον Ολυμπιακό

Έκανε "φύλλο και φτερό" τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε για την ανάλυση του Ολυμπιακού από τον Τούντορ στους παίκτες του ΠΑΟΚ και τα διλήμματα για την ενδεκάδα του ντέρμπι.

Ο Ίγκορ Τούντορ εκτιμά ιδιαίτερα την ομάδα του Ολυμπιακού και ειδικά την ατομική της ποιότητα. «Διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και αυτό το βλέπεις σε κάθε ματς» συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του και εδώ και δύο 24ωρα και στους παίκτες του.

Παρόλα αυτά, εκτιμά ότι είναι άλλο η Ντόρτμουντ και άλλο ο Ολυμπιακός και στο ντέρμπι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιστρέψει στο γνωστό στυλ παιχνιδιού με το παιχνίδι κυριαρχίας στη μεσαία γραμμή.

«Εμείς να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να δούμε την ομάδα μας» τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι και τον τρόπο σκέψης τους τον έχει μεταδώσει στους παίκτες του αν κρίνουμε και από αυτά που τόνισε ο Μαλεζάς: «εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως μας έχει μάθει ο προπονητής μας και να κερδίσουμε».

Οκτώ σίγουροι, σκέψεις για τους άλλους τρεις

Ο 37χρονος προπονητής δεν έχει την πολυτέλεια (ούτε είναι λάτρης) ενός εκτεταμένου ροτέισιον. Γι’ αυτό το πρώτο μέλημά του στις δύο προπονήσεις που ακολούθησαν την ευρωπαϊκή μάχη με τη Ντόρτμουντ ήταν να αποφορτίσει τους παίκτες του για να παρουσιαστούν όσο το δυνατό πιο φρέσκοι τη Κυριακή το βράδυ.

Στο μυαλό του έχει ήδη το σχήμα που θα παρατάξει, αλλά η αλήθεια είναι ότι προβληματίζεται για τρεις θέσεις. Του παρτενέρ του Τζιόλη στις θέσεις των αμυντικών μέσων (με δεδομένο ότι ο Πέλκας θα επιστρέψει σε ρόλο οργανωτή). Ο Σάμπο τον ικανοποίησε περισσότερο από τον Κάτσε στο ματς με τη γερμανική ομάδα, ο Αλβανός μέσος δίνει περισσότερο τρεξίματα και άρα η επιλογή είναι δύσκολη.

Διπλές σκέψεις κάνει για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ο Κωνσταντινίδης έκανε πολύ καλό ματς απέναντι στη Ντόρτμουντ (εξαιρετικό πρώτο μέρος), αλλά στα τελευταία λεπτά εμφάνισε σημάδια κόπωσης. Από την άλλη, ο Κίτσιου περιμένει την επιστροφή στην ενδεκάδα. Αν ο πρώτος είναι φρέσκος, λογικά θα προτιμηθεί.

Και το τρίτο δίλημμα αφορά στο Μπερμπάτοφ ή Κλάους. Το αρχικό πλάνο του Τούντορ ήταν να τους μοιράσει από ένα παιχνίδι κι αυτή παραμένει η βασική σκέψη. Όμως, η παρουσία του Βούλγαρου στην ενδεκάδα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση όλης της ομάδας και αυτό το μετρά ιδιαίτερα ο Τούντορ, ο οποίος βάζει από την άλλη στο ζύγι την εξαιρετική επίδοση που έχει ο Κλάους τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, ο Όλσεν κάτω από τα γκολπόστ, η τριάδα των στόπερ με Τζαβέλλα, Κόστα και Βίτορ, ο Τζιόλης και ο Πέλκας στη μεσαία γραμμή, ο Ροντρίγκες αριστερά και ο Μακ στην επίθεση είναι οι σίγουροι και περιμένουν την οριστική απόφαση για τις άλλες τρεις θέσεις.

Ο προβληματισμός για Όλσεν

Ο Ρόμπιν Όλσεν προορίζεται μεν για βασικός, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία του στις εξόδους προβληματίζει έντονα τα μέλη του τεχνικού τιμ. Ο Τούντορ μίλησε πολύ για τις στημένες φάσεις στους ποδοσφαιριστές του στην ανάλυση που έκανε και αναφέρθηκε στις κινήσεις των παικτών του Ολυμπιακού.

Περίμενε βελτίωση απ’ όλους και σταθερότητα από τον Σουηδό. Όσο για το αν υπήρξε σκέψη για ενεργοποίηση του Γλύκου, η αλήθεια είναι ότι συζητήθηκε κι αυτό το σενάριο, αλλά η άποψη που φαίνεται ότι επικρατεί είναι πως είναι μεγάλο ρίσκο να βάλεις έναν τερματοφύλακα χωρίς παιχνίδια στα πόδια του σε ντέρμπι.

Ατομική ανάλυση, ιδιαίτερα του Φορτούνη

Τέλος, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να υπογραμμίσουμε την ανάλυση που έκανε πριν την τελευταία προπόνηση στους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Τούντορ. «Είναι πολύ καλή ομάδα με ποιοτικές μονάδες ο Ολυμπιακός και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας» τόνισε και προχώρησε σε ξεχωριστή ατομική ανάλυση, κυρίως των ποδοσφαιριστών των ερυθρολεύκων από τη μέση και μπροστά, με μεγαλύτερη έμφαση στον τρόπο που αγωνίζεται ο Φορτούνης.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ