ΠΑΟΚ

Δώνης: "Στην Ελλάδα η ερμηνεία γίνεται... παρερμηνεία"

Δώνης: "Στην Ελλάδα η ερμηνεία γίνεται... παρερμηνεία"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του στη Βέροια περί απόκτησης αμυντικού με προσωπικότητα.

Την απάντησή του σε όσους έσπευσαν να του χρεώσουν αμφισβήτηση στο υπάρχον υλικό του ΠΑΟΚ έδωσε ο Γιώργος Δώνης με συνέντευξή του στη NOVA.

Αρχικά είπε για τον προετοιμασία του αγώνα με το Λεβαδειακό: "Π ροετοιμαζόμαστε από τη Δευτέρα με λιγότερα προβλήματα, το σημαντικό είναι ότι παρότι είχαμε ένα παιχνίδι σε πολύ δύσκολες γηπεδικές συνθήκες δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα και οι επόμενες δυο ημέρες είναι σημαντικές για να δούμε αν θα έχουμε τον Λόρενς στη διάθεσή μας".

- Το γεγονός ότι η ομάδα μένει δίχως νίκη τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, θεωρείτε ότι απλώς είναι ένα θέμα αγωνιστικών συγκυριών ή είναι ένα θέμα που σας προβληματίζει περισσότερο και το αποδίδετε σε κάτι συγκεκριμένο;

" Πάντα όταν υπάρχουν παιχνίδια που δεν κερδίζεις κι είναι τρία στον αριθμό, πάντα προβληματίζεσαι και θέλεις γρήγορα να έρθει το επόμενο παιχνίδι για να κερδίσεις. Σίγουρα είναι δύσκολο για μια ομάδα μεγάλη, όπως είναι η δικιά μας, να είμαστε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία ν' αναλύσουμε αν οι λόγοι είναι συγκυριακοί, αν είναι θέμα προγράμματος. Αυτό που κοιτάμε είναι να επανέλθουμε πολύ γρήγορα στις νίκες για να είμαστε καλά ψυχολογικά και να είμαστε και καλύτερα στη βαθμολογία".

- Μετά το τέλος του αγώνα στη Βέροια, είπατε κάποια πράγματα στη συνέντευξη Τύπου τα οποία συζητήθηκαν κι είχαν να κάνουν με το θέμα της ανάγκης για έναν παίκτη στην άμυνα με προσωπικότητα. Τρόπον τινά αυτό που ειπώθηκε ήταν σα να υποτιμώνται ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα κι οι οποίοι είναι δικές σας επιλογές. Θα θέλατε να το διευκρινίσετε;

" Κοιτάξτε να δείτε, εγώ είμαι ξεκάθαρος σε κάποια πράγματα και σ' ότι αφορά το πώς θέλουμε να γίνουμε στο μέλλον. Είναι φανερό ότι η ομάδα μας θα προσπαθεί να γίνεται καλύτερη και να βελτιώνεται τόσο από τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στην ομάδα, γιατί είναι αυτή η καθημερινή μας δουλειά κι αυτός είναι ο πρώτος κι ο βασικός στόχος και μετά είναι κάποια άλλα πράγματα που αφορούν τα μεταγραφικά για το πώς η ομάδα θα βελτιώνεται και θα γίνεται καλύτερη ώστε κάποια στιγμή να φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Ο καθένας μπορεί να δώσει οποιαδήποτε ερμηνεία και ξέρετε αυτό είναι και το ωραίο πράγμα στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ελλάδα όπου πολλές φορές η ερμηνεία γίνεται ... παρερμηνεία.

Τώρα, από εκεί και πέρα στο αν εγώ υποτιμώ τους παίκτες τους οποίους έχω, με τους οποίους λειτουργούμε ... νομίζω καλύτερα το αντιλαμβάνεστε κι εσείς οι ίδιοι που παρακολουθείτε τις προπονήσεις και ξέρετε τι σχέση έχω με τους ποδοσφαιριστές. Η εμπιστοσύνη που έχω στους ποδοσφαιριστές μου, στην ομάδα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά καθημερινά ώστε να μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Γίνονται πολλές φορές αναλύσεις, συζητήσεις, δουλειά μέσα στο γήπεδο και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι ίδιοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε παρουσιάσει στα τελευταία τέσσερα - πέντε παιχνίδια. Η ομάδα αυτή έχει δείξει σε κάποια παιχνίδια ποιο μπορεί να είναι το καλό της σημείο, δε θα έλεγα το ταβάνι της όμως σε κάποια παιχνίδια όπως ήταν με την Ξάνθη, όπως ήταν με τον Αρη, όπως ήταν με τη Ραπίντ εντός έδρας, ακόμη και με την Μπνέι Γιεχούντα που μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος αντίπαλος, αυτό το σημείο λοιπόν εμείς πρέπει να το φτάσουμε και να κρατήσουμε μια ισορροπία από εκεί και πέρα και το βασικό πράγμα είναι να βελτιώνονται οι ποδοσφαιριστές, ειδικότερα οι νέοι που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την ομάδα.

Άρα λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στη διαδικασία από έλλειψη εμπιστοσύνης δικιά μου προς τους ποδοσφαιριστές εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ. Απλώς πολλές φορές είναι μεγάλο λάθος να μπαίνουμε σε μια λογική να παρερμηνεύονται πράγματα και να μη θέλουμε ν' ακούσουμε την πραγματικότητα, ποιος θα είναι ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στο σημείο που όλοι θέλουμε κι όλοι ονειρευόμαστε".

- Θέμα συζήτησης και αναφοράς είναι και οι τραυματισμοί. Είναι κάτι το οποίο σας απασχολεί, έχετε βρει το τι φταίει;

"Φυσικά και μ' απασχολεί και μ' απασχολεί πάρα πολύ γιατί στα έντεκα χρόνια προπονητικής καριέρας και με το τιμ που συνεργάζομαι και με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχω συνεργαστεί ο μέσος όρος των θλάσεων που είχαμε να ήταν δυο ή τρεις τον χρόνο. Αυτή τη στιγμή λοιπόν όταν οι θλάσεις, που είμαστε στο μισό της σεζόν, είναι οκτώ ή εννιά ανεξάρτητα ποιος είναι ο λόγος μπαίνουμε σε μια διαδικασία ν' αναλύσουμε όλες τις συνθήκες για να βρούμε τι ακριβώς φταίει. Υπάρχει η συζήτηση και με το ιατρικό τιμ, κοιτάμε ν' αναλύσουμε και την προπόνησή μας αλλά και τις γηπεδικές συνθήκες ώστε να δούμε ποιο είναι το κάθε ποσοστό και τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Σίγουρα ο αριθμός των θλάσεων, ειδικά όταν μιλάμε ότι οι τέσσερις από τις οκτώ ή εννιά αφορούν έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Πάμπλο. Κι αυτό επίσης είναι ανησυχητικό.

Σε κάποια πράγματα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα κι είναι ένα θέμα που το αναλύουμε χωρίς να ξέρουμε ακριβώς ποια μπορεί να είναι η αιτία. Εγώ δε θεωρώ ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η προπόνηση γιατί μέσα από την προπόνηση υπάρχει εμπιστοσύνη με τους ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, είμαι από τους προπονητές που εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές κι όταν ο ποδοσφαιριστής θα μου πει ότι είμαι κουρασμένος θα μπω στη διαδικασία αμέσως να τον ξεκουράσω κι όχι ν' ακολουθήσω το πρόγραμμά μου πιστά. Άρα, λοιπόν, θα κοιτάξουμε λίγο και τα άλλα τα κομμάτια και πιστεύω να τη βρούμε τη λύση".

- Το Σάββατο ο Λεβαδειακός έρχεται στην Τούμπα, επιστρέφετε στην έδρα σας, φαντάζομαι ότι τον έχετε δει στη μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα. Την άποψή σας και πως πιστεύετε ότι πρέπει να τον αντιμετωπίσετε για να πάρετε εκείνο το οποίο επιθυμείτε;

" Πίστευα γενικώς για τον Λεβαδειακό, όπως ήταν στην προηγούμενη σεζόν, ότι θα είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν να μπούνε στις πέντε πρώτες θέσεις. Δεν ξεκίνησε καλά, το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει καλή φόρμα. Θεωρώ πως είναι μια ομάδα επικίνδυνη η οποία μεσοεπιθετικά είναι αρκετά καλή, δημιουργεί ευκαιρίες, ίσως να έχει χάσει λίγο από την αποτελεσματικότητα την περυσινή με τη φυγή του Σουμπίνιο.

Αλλά είναι μια ομάδα που είναι επικίνδυνη, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο... από την άλλη αυτό που θα πρέπει εμείς να σκεφτούμε είναι πως θα επανέλθουμε στα επίπεδα που μπορούμε. Ωστε και να παίξουμε καλά και να το ευχαριστηθούμε εμείς οι ίδιοι και μετά από αρκετές αγωνιστικές, τέσσερις - πέντε αγωνιστικές θα έλεγα να φύγουμε πιο 'γεμάτοι' από το γήπεδο ώστε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε να είναι και αποτελεσματικό αλλά να είναι και κάτι το οποίο θα μας ικανοποιήσει και θα ευχαριστηθούμε και το αποτέλεσμα αλλά και την εμφάνιση. Είναι σημαντικό λοιπόν σ' αυτό το παιχνίδι να κερδίσουμε και να παίξουμε καλά".

- Ολοκληρώνοντας θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για την προσπάθεια απόκτησης του Κώστα Κατσουράνη;

" Δε θα ήθελα να μπω σε καμία διαδικασία ανάλυσης των μεταγραφικών θεμάτων. Νομίζω ότι εγώ εμμένω στην άποψή μου ότι εμείς γενικώς σε κάθε μεταγραφική περίοδο θα πρέπει να κοιτάμε ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας μας και πως η ομάδα μας θα προοδεύει. Αλλά ο βασικός στόχος είναι το πώς οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα και το πώς σαν ομάδα θ' αποκτήσουμε αυτή τη νοοτροπία που θέλουμε, θα μπορούμε να παίζουμε καλύτερα, να βελτιωνόμαστε και κάποιοι παίκτες που θα έρχονται θα μας δίνουν και κάτι καλύτερο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της ομάδας".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ