ΠΑΟΚ

Δώνης: "Να παίξουμε για το αποτέλεσμα στον επαναληπτικό"

Δώνης: "Να παίξουμε για το αποτέλεσμα στον επαναληπτικό"
Δώνης INTIME SPORTS

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, τον επαναληπτικό αλλά και το ματς με τον ΠΑΣ μίλησε ο Γιώργος Δώνης.

Συγκεκριμένα είπε στη Nova:

"Εντάξει. Το είδα το παιχνίδι χτες το βράδυ πάλι. Θεωρώ ότι είχαμε ένα καλό ημίχρονο, το πρώτο ημίχρονο που και ήμασταν ενεργητικοί και είχαμε καλή κυκλοφορία και είχαμε φάσεις μέσα στο παιχνίδι και πάνω απ' όλα δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να φτάσει κοντά στην περιοχή μας. Θεωρώ ότι κάπως έτσι κυλούσε το ματς μέχρι και το εξήντα πέντε (σ.σ. λεπτό της συνάντησης), όπου από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ εμείς χάσαμε τη συγκέντρωσή μας.

Δώσαμε κάποια πράγματα σε ανοιχτό γήπεδο με συνέπεια ο Αστέρας να κάνει δυο - τρεις καλές ευκαιρίες αλλά νομίζω ότι αυτό που στεκόμαστε είναι ότι η ομάδα βρίσκει τον τρόπο, έχει την πίστη να παλεύει το κάθε παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό και το πιο σημαντικό είναι - φυσικά - η νίκη. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν μιλάμε στον θεσμό του Κυπέλλου όπου θέλεις τη νίκη για να πάρεις ένα προβάδισμα για να φτάσεις στον τελικό".

- Πλέον πως διαμορφώνονται τα δεδομένα εν όψει του δεύτερου ημιτελικού;

"Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μικρό προβάδισμα αλλά έχουμε ένα παιχνίδι ακόμη, όπου πρέπει να είμαστε δυνατοί, αποφασιστικοί και πάνω απ' όλα να παίξουμε για το αποτέλεσμα. Γιατί αυτό που είναι κυρίαρχο αυτή τη στιγμή είναι το αποτέλεσμα για να φτάσουμε στον τελικό".

- Σε ότι έχει να κάνει με επιστροφές από τους τραυματίες, υπολογίζετε κάποιους;

"Θα δούμε τον Σέκου (σ.σ. Ολίσε) αν μπορεί να είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι της Κυριακής ώστε να έχουμε ένα - ακόμη - 'όπλο' μαζί μας. Τα υπόλοιπα παιδιά θεωρώ ότι ο Κατσικάς και ο Σταφυλίδης δε θα είναι έτοιμοι, ούτε για τη ρεβάνς".

- Με αφορμή την αναφορά σας στον Κυριακάτικο αγώνα, να μείνουμε λίγο στο θέμα των πιθανολογούμενων απουσιών, επειδή μπαίνει και το θέμα των καρτών, αναμένονται πολλές διαφορές σε σχέση με χτες;

"Οχι, εμείς θέλουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον ημιτελικό. Είναι σημαντικό ματς βαθμολογικά για εμάς γιατί υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε έναν παραπάνω βαθμό στα πλέι οφ και θα πρέπει να το διεκδικήσουμε. Κι είναι σημαντικό που είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας όπου πρέπει να κερδίσουμε και να πάμε με άλλον 'αέρα' στα πλέι οφ".

- Η άποψή σας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη θετική έκπληξη της φετινής περιόδου; Κι αν θα προτιμούσατε έναν αντίπαλο θα «καιγόταν» για ένα αποτέλεσμα σ' αυτήν την αναμέτρηση ή μήπως το γεγονός πως η ομάδα του κ. Χριστόπουλου θα εμφανιστεί απαλλαγμένη από άγχος ελλοχεύει μεγαλύτερους κινδύνους;

"Πρώτα απ' όλα ο ΠΑΣ το δικαιούται τ' ότι βρίσκεται στα πλέι οφ γιατί ήταν μια πολύ καλή ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, είχε σταθερότητα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι εδικά στην έδρα της ήταν πολύ επιθετική ομάδα. Αρα λοιπόν αξίζουν συγχαρητήρια και στον προπονητή της ομάδας και στους ποδοσφαιριστές γι' αυτήν την πορεία.

Κι εγώ επειδή παλιότερα είχα περάσει ως παίκτης από τον ΠΑΣ και ξέρω πως είναι η κατάσταση στην ομάδα αλλά και το κλίμα γύρω από τον φίλαθλο κόσμο είμαι χαρούμενος και χαίρομαι που ομάδες της επαρχίας με κόσμο καταφέρνουν να κάνουν καλές πορείες αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει και σταθερότητα τα επόμενα χρόνια. Τώρα θεωρώ ότι και για τον ΠΑΣ έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον γιατί από το παιχνίδι το δικό μας θα εξαρτηθεί πόσους βαθμούς θα έχει η κάθε ομάδα στα πλέι οφ.

Δε θεωρώ ότι είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Από την άλλη αυτό είναι το πρόγραμμα, έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε την έκπληξη του πρωταθλήματος και μια πολύ καλή ομάδα, θα τη σεβαστούμε αλλά εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να φτάσουμε στη νίκη".

- Ανάμεσα σε δυο τόσο κοντινά - χρονικά - παιχνίδια, με τη βαρύτητα να έχει πέσει σ' αυτό που έγινε χτες ποιος είναι ο μεγαλύτερος προβληματισμός σας;

"Δεν έχω κάποιον, ιδιαίτερο προβληματισμό. Αυτό που κοιτάμε μετά από κάθε παιχνίδι είναι να δούμε την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών, να δούμε αν έχουμε κάποια προβλήματα από κάποιον τραυματισμό. Μέχρι τώρα κυλάνε τα πράγματα καλά, δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με το χτεσινό παιχνίδι. Αρα λοιπόν, κοιτάμε να ετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να έχουμε έναν καλό ρυθμό για να πάμε μετά στον ημιτελικό".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ