ΠΑΟΚ

Δώνης: "Ξεκαθάρισα στον Γκαρσία ότι δεν κάνω χάρες"

Δώνης: "Ξεκαθάρισα στον Γκαρσία ότι δεν κάνω χάρες"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στα γεγονότα που οδηγούν τον Πάμπλο Γκαρσία στην πόρτα της εξόδου.

"Θα ξεκινήσουμε λίγο διαφορετικά. Θέλω πρώτα να μιλήσω και μετά να δεχθώ ερωτήσεις. Είμαι πολύ στεναχωρημένος.

Πρώτα θέλω να ζητήσω συγγνώμη ιδιαίτερα από την μητέρα μου. Είναι η μεγαλύτερη αξία στην ζωή και δεν ανέχομαι να την βρίζουν", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Και επειδή οι γονείς μου μένουν Θεσσαλονίκη η απόφασή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τους κάνει να νιώθουν και πολύ καλά. Εχω κατηγορηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και άδικα.

Είτε αντιμετωπίζω ένα 19χρονο παιδί είτε έναν 40χρονο τους αντιμετωπίζω το ίδιο. Κατηγορούμαι ότι δεν σεβάστηκα τον Γκαρσία έναν παίκτη που έχει προσφέρει στην ομάδα μας, κάτι που γνωρίζω κι εγώ.

Καθαρά με τον παίκτη το θέμα είναι ένα και μόνο και είναι αγωνιστικό. Οταν έγιναν οι πρώτες φασαρίες έγινε ένα τελευταίο ραντεβού με τον παίκτη και ειπώθηκαν κάποια λόγια σταράτα και καθαρά.

Οταν μιλήσαμε για αγωνιστικά του είπα ότι εγώ δεν κάνω χάρες σε κανέναν. Μου είπε ότι εγώ δεν ζητάω κάτι τέτοιο. Ο παίκτης επικαλέστηκε ότι έγινε λάθος στην μετάφραση σε ένα ραντεβού που είχαμε παρόλο που το αρνείται ο ο μεταφραστής.

Μου ζήτησε παρόλο όταν δεν υπολογίζεται για την ενδεκάδα να μην είναι στην αποστολή, παρόλο που οι παίκτες είναι αναγκασμένοι να παίζουν είτε ένα λεπτό, είτε εξήντα. Το αποδέχτηκα σεβόμενος τον Γκαρσία και όταν έκρινα ότι δεν θα είναι στη ενδεκάδα θα ήταν εκτός αποστολής.

Είμαι πολύ τυχερός που υπάρχει μεταφραστής. Την Πέμπτη τον φώναξα στο γραφείο μου του είπα ότι παίρνει λάθος απόφαση, του είπα ότι είναι πολύτιμος στα παιχνίδια που έρχονται και όταν κρίνω θα παίζεις. Του είπα ότι θέλω να είναι μόνιμα στην 18άδα και για άλλους λόγους.

Ο παίκτης δεν το δέχτηκε και το αρνήθηκε. Την επόμενη ημέρα ο γιατρός μου είπε ότι είναι τραυματίας και δεν μπορεί να κάνει προπόνηση.

Δεν ξέρω πως θεωρεί ο καθένας τον σεβασμό και αυτό δεν έχει να κάνει με την προσφορά, επίσης δεν είναι δυνατόν να αγαπάς τον προπονητή, θα αγαπάς έναν παίκτη που έχει προσφέρει, δεν ζητάω αυτό, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει, εγώ θα κάνω πάντα αυτό που πιστεύω ο Θεός να κατέβει.

Δεν λέω ψέματα είμαι τυχερός που υπάρχει μεταφραστής, για ακόμη μία φορά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την μητέρα μου. Σας λέω ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχα το παραμικρό θέμα, λειτουργούσα μαζί του όπως με όλους τους παίκτες, δεν έχω μαλώσει ποτέ με τον παίκτη.

Ολο αυτό γίνεται κατά την αποψή μου επειδή θέλει να παίζει στην ενδεκάδα. Δεν αισθάνομαι ότι είχα ποτέ κόντρα με τον Πάμπλο. Δεν είναι παρεξήγηση είναι πραγματικότητα.

Δεν θα ήταν περίεργο σε ένα παιχνίδι να παίζεις κάποιος βασικός και σε δύο να ήταν εκτός αποστολής; Είμαι στεναχωρημένος για κάποια πράγματα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.

Με όσες ομάδες έχω συνεργαστεί αυτό που μου λένε οι άλλοι είναι πως έχω τεράστια υπομονή. Δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία να εκδικηθώ γιατί έχω περάσει από την θέση του παίκτη. Σε άλλα πράγματα αποφασίζω εγώ, σε άλλα η διοίκηση.

Διαφωνώ στην τοποθέτηση ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, υπάρχουν πραγματικά γεγονότα. Εγώ είμαι ένα κομμάτι της ομάδας, η ομάδα έχει πάρα πολλά.

Την δυναμή μου την παίρνω μέσα από την ομάδα, εφόσον υπάρχει καλή ατμόσφαιρα μέσα στα αποδυτήρια και όταν ένα κομμάτι είναι στεναχωρημένο και οι άλλοι τρέχουν πάνω του, εγώ από αυτό το κλίμα αντλώ δύναμη.

Οταν υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια οι παίκτες πρέπει να κάνουν καλά την δουλειά τους, οι παίκτες στηρίζουν τον προπονητή και ο προπονητής τους παίκτες.

Από την στιγμη που επανήλθε μετά τους τραυματισμούς του για μένα ήταν υπολογίσιμος, υπολογίσιμος δεν είναι μόνο στην βασική ενδεκάδα, είναι είτε για 50 είτε για 60 λεπτά, με την λόγική την δική μου ήταν πάντα υπολογίσιμος.

Πρώτα απ' όλα δεν είμαι Θεός ούτε μάγος, όταν είπα για φτηνό μάρκετινγκ άλλες φορές δικαιώνεσαι και άλλε όχι, τελικά ήταν πρόβλημα παρά το γεγονός ότι εγώ στο μυαλό μου θεωρούσα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Πάντα πρέπει να συγχωρείς τα λάθη".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δήλωσε: "Η αποβολή είναι αντικειμένοικό γεγονός δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις είχαμε ενέργεια και ζωντάνια, καλή διάθεση, δεν απειληθήκαμε ήμασταν η καλύτερη ομάδα και κερδίσαμε δίκαια.

Ισως με τον παίκτη παραπάνω θα περίμενα περισσότερο ηρεμία και περισσότερη δημιουργηκότητα, πολλές φορές, όμως, η διάθεση και το πάθος να φτάσεις στη νίκη σε πάει να λειτουργείς χωρίς καθαρό μυαλό, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Σαλπιγγίδη ανέφερε: "Η τοποθέτησή μου για τον Σαλπιγγίδη ήταν η ίδια με τον Γκαρσία, ότι οι σημαίες πρέπει να μένουν ψηλά, αλλά δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη. Δεν έχει καμία σχέση η τιμωρία του Σαλπιγγίδη, υπήρξαν διαπραγματεύσεις, είχαμε αίσιο τέλος και κρατάμε έναν παίκτη με αξία και ήθος για να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ