ΠΑΟΚ

Δεν του... πέφτει βαριά η γαλοπούλα!

Δεν του... πέφτει βαριά η γαλοπούλα!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των αγώνων που δίνει ο "Δικέφαλος" στο πρωτάθλημα, τις πρώτες μέρες του χρόνου την τελευταία δεκαετία. (VIDEOS)

Πολλές είναι οι ομάδες που μετά την διακοπή των εορτών θέλουν ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα για να βρουν τα πατήματά τους και να φτάσουν στα επίπεδα που κυμαίνονταν πριν από αυτήν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, όμως, τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού αν κρίνουμε με βάση τη στατιστική ο "Δικέφαλος" στις 3 Ιανουαρίου του 2015 θα κερδίσει τον Πανιώνιο στην Τούμπα και θα ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για τη νέα χρονιά!

Δεν είναι να πηγαίνεις κόντρα στην παράδοση, αφού ο "Δικέφαλος" την τελευταία δεκαετία μετράει 8 νίκες και δύο ισοπαλίες, στα παιχνίδια που... του κάνουν ποδαρικό τις πρώτες μέρες του Γενάρη.

Θυμηθείτε τα ματς και δείτε βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα...

09/01/05 ΠΑΟΚ - Απ. Καλαμαριάς 5-2

Βρισκόμαστε στην 14η αγωνιστική του πρώτου γύρου της σεζόν 2004-05. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για εκείνη τη χρονιά. Το καταφέρνει πολύ άνετα και με εμφατικό τρόπο. Δυό γκολ του Χρήστου Μαλαδένη, και τα γκολ των Χασιώτη, Σπάσιτς και Σαλπιγγίδη διαμορφώνουν το τελικό 5-2 και δίνουν στην ομάδα του Ρολφ Φρίνγκερ το τρίποντο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κουτσόπουλος, Χασιώτης, Καρυπίδης, Μαλαδένης, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Φουτσίνι (89' Λουκάς), Εγκωμίτης (67' Καραδήμος), Σαλπιγγίδης (79' Γιασεμή), Σπάσιτς.

09/01/06 Απ. Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 2-2

Από τις λίγες φορές που ο ΠΑΟΚ στραβοπάτησε σε ματς αμέσως μετά την διακοπή των εορτών. Και πάλι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά αυτήν την φορά εκτός έδρας η ομάδα του Γιώργου Κωστίκου αφήνει δύο πόντους στην έδρα των "Ποντίων". Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα, αφού στο ημίχρονο το ματς ήταν 2-0. Δύο γκολ, όμως, σε διάστημα τριών λεπτών από τους Γιασεμή και Χαραλάμπους γλιτώνουν τον ΠΑΟΚ από την ήττα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Καρυπίδης, Χασιώτης (45' Ουντέζε), Ζαγοράκης, Βαγγελλής (88' Ηλιάδης), Χριστοδουλόπουλος (45' Γιασεμή), Κωνσταντινίδης, Αραμπατζής, Χαραλάμπους, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ

Τα γκολ του αγώνα...

06/01/07 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0

Ντέρμπι μετά την διακοπή, δεν είναι κάτι που οι προνητές θέλουν. Ειδικά απέναντι σε δυνατές ομάδες, όπως η ΑΕΚ εκείνης της σεζόν. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκρούονται στην Τούμπα στις 6 Ιανουαρίου του 2007. Η ομάδα του Μόμτσιλο Βούκοτιτς κερδίζει αυτήν του Λορέντζο Σέρα Φερέρ με 2-0 χάρη στα γκολ των Αραμπατζή (65') και Μίετσελ (73'). Έστω κι αν δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Μπαρκαουάν (88' Μαλεζάς), Μελίσσης, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης (66' Τόνι Γκονζάλες), Ηλιάδης, Χαραλμπίδης (89' Τόργκελε), Μπαλάφας, Χαραλάμπους, Μίετσελ

06/01/08 ΠΑΟΚ - Λάρισα 1-0

Ακόμη μία δύσκολη αποστολή για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς. Ο "Δικέφαλος" υποδέχεται την εξαιρετική εκείνη τη σεζόν ΑΕΛ του Γιώργου Δώνη. Ένα γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, όμως, είναι αρκετό για να χαρίσει μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του μετέπειτα "Ασπρόμαυρου", Γιώργου Φωτάκη.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Μελίσσης, Μπαϊάνο, Σνάουτσνερ, Κνολ, Χαραλάμπους, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος (81' Βρύζας), Λάκης (89' Ηλιάδης), Γεωργιάδης, Σάλμον (88' Ορφανός).

Δείτε το γκολ που έκρινε τον αγώνα...

04/01/09 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-0

Προσπάθεια να μείνει για έκτο παιχνίδι αήττητος έκανε ο ΠΑΟΚ και τα κατάφερε στις 4 Ιανουαρίου του 2009. Με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, ο "Δικέφαλος" κερδίζει τον ΟΦΗ του Γιάννη Ματζουράκη με 2-0, "καθαρίζοντας" το ματς από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (34') και του Βλάνταν Ίβιτς (42').

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Κωνσταντινίδης, Ίβιτς (73' Μπαλάφας), Βερόν, Λάκης (75' Βιεϊρίνια), Μπακαγιόκο, Μουσλίμοβιτς (82' Αναστασάκος)

Τα στιγμιότυπα του αγώνα...

06/01/10 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0

Η δεύτερη από τις επτά συνεχόμενες νίκες του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είναι κόντρα στον Πανιώνιο στις 6 του Γενάρη. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος... με τον γνωστό της τρόπο κερδίζει με 1-0 και συνεχίζει την καλή της πορεία στο πρωτάθλημα. Σκόρερ ο Βλάνταν Ίβιτς στο 32'. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νικηφόρο σερί επτά αγώνων θα σταματήσει στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε με το αλησμόνητο 4-0!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (89' Φωτάκης), Κουτσιανικούλης (71' Κριστιάνο Μοράες), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (69' Φιλομένο)

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα και το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς

05/01/11 Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Άλλη μία δύσκολη αποστολή για τον ΠΑΟΚ, σε μία αγωνιστική περίοδο που δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά. Με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο ο "Δικέφαλος" ταξιδεύει στις Σέρρες στις 5 Ιανουαρίου του 2011 για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Το τελικό 1-1 διαμορφώνουν τα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (2') και του μετέπειτα κατοίκου Τούμπας, Γιώργου Γεωργιάδη (72').

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Ζουέλα (43' Σαβίνι), Γκαρσία, Φωτάκης, Τσουκαλάς (85' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68' Κάτσε)

Φάσεις και γκολ από το ματς στις Σέρρες

04/01/12 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-1

Ένα από τα 13 ματς που ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος σ' εκείνο το σημείο της σεζόν 2011-12. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο Λεβαδειακό του Γιώργου Παράσχου, μάλλον εύκολη λεία έμοιαζε. Όπως αποδείχθηκε δεν έμοιαζε απλά, αλλά ήταν. Ένα γκολ ο Ίβιτς (20') και δύο ο Στέφανος Αθανασιάδης (49', 84') χαρίζουν μία άνετη νίκη στην ομάδα τους. Το γκολ του Στέφανο Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις, απλά διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο (53' Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Κατσικάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Λάζαρ), Ίβιτς (67' Γιάννου), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Τα γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ

06/01/13 Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 1-4

Ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ με την εκκίνηση της νέας χρονιάς. Ο Πανθρακικός του Παύλου Δερμιτζάκη δεν "τρόμαζε", αλλά το αυτογκόλ του Κάτσε στο 32' δυσκόλεψε τα πράγματα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, όμως, καταφέρνουν στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης να "γυρίσουν" το ματς. Λάζαρ (70'), Σαλπιγγίδης (76'), Γιάννου (87') και Σταφυλίδης (90') κάνουν το 1-0 του ημιχρόνου 1-4 και ο ΠΑΟΚ φεύγει νικητής από την Κομοτηνή.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Βιβιάν, Λίνο, Ρομπερ (59' Κατσουράνης), Φωτάκης, Λόρενς (78' Γιάννου), Λάζαρ (83' Σταφυλίδης), Κάτσε, Σαλπιγγίδης

Τα γκολ του αγώνα

05/01/14 Σκόντα Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Κι αν το προπέρσινο ματς ήταν το πιο περίεργο, το περσινό ήταν το πιο συναρπαστικό. Τα Πηγάδια δεν ήταν ποτέ φιλόξενα για τον ΠΑΟΚ. Έτσι και στις 5 Ιανουαρίου του 2014 ο "Δικέφαλος" με τον Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του βρίσκεται γρήγορα πίσω στο σκορ από το γκολ του Μάνταλου στο 13'. Όμως, ως... μέτρ των ανατροπών ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να φύγει νικητής από την Ξάνθη με τα γκολ του Κατσουράνη (87') και του Λίνο (88'), οι οποίοι έγραψαν το τελικό 1-2.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Κατσικάς (32' Τζιόλης), Σπυρόπουλος (75' Λίνο), Κίτσιου, Βούκιτς, Στοχ (62' Αθανασιάδης), Λάζαρ, Λούκας, Σαλπιγγίδης

Η ανατροπή του ΠΑΟΚ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ