ΠΑΟΚ

Αυγερινός: "Ο Σαββίδης δεν θέλει να καταργήσει κανέναν"

Αυγερινός: "Ο Σαββίδης δεν θέλει να καταργήσει κανέναν"
savvidis INTIME SPORTS

Ο συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Θανάσης Αυγερινός, αναφέρθηκε στα σχέδια του ομογενή επιχειρηματία

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis":

Για τη συμφωνία με τον Τσιστιακόφ: " Δε θα επεκταθώ για να χαρακτηρίσω τον Γκερμάν και την προσφορά του. Είναι πολύ γνωστός στη Ρωσία. Ο συμβολισμός που έχει το όνομα του, σε μετάφραση στα ελληνικά είναι "Καθαρόπουλος". Αρα ο άνθρωπος ήρθε για να κάνει αυτό που είπε ο Ιβάν Σαββίδης, για να "καθαρίσει" δηλαδή. Είναι ένα ακόμα από τα βήματα που είχε υποσχεθεί ο Σαββίδης. Είναι ένας άνθρωπος που θα δώσει πολλά".

Για τα σχέδια του Σαββίδη: " Δε μπορώ να απαντήσω τώρα. Σε αυτήν τη φάση δε χρειάζεται να βιαζόμαστε. Δε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα για τις περαιτέρω επιλογές του, αλλά όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Ο Ιβάν δίνει χρόνο στους συνεργάτες του και η επανεκτίμηση της κατάστασης, θα γίνεται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ο Τσιστιακόφ ήρθε για να μείνει για ένα χρονικό διάστημα, αλλά αυτήν τη στιγμή κανένας δεν ξέρει ποιο θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα. Πρώτα είναι και το οικονομικό, που το έχει αναλάβει η Μαρία Γκοντσάρεβα".

Για τον ρόλο του Τσιστιακόφ: " Είναι αυτό που λέει ο τίτλος του. Ενας σύμβουλος επί των γενικών θεμάτων της ομάδας, με ιδιαίτερη εμπειρία στα αγωνιστικά και στην αθλητική οργάνωση. Ο Ιβάν δε θέλει να καταργήσει κανέναν, αλλά να ενισχύσει την ομάδα. Την καλύτερη δυνατή συνεννόηση της ομάδας του μεγαλομετόχου, με το δυναμικό που υπάρχει ήδη στην ομάδα. Γίνεται έντονη προσπάθεια να υπάρξει ένα καλό κλίμα συνεννόησης και να ανέβει ο δείκτης του επαγγελματισμού. Ο Τσιστιακόφ αυτό θα κάνει.

Ας δούμε αν προκύψουν προβλήματα και τότε να τοποθετηθούμε. Δεν υπάρχει λόγος να προτρέχουμε και να προβλέπουμε προβλήματα που δεν υπάρχουν. Οι άνθρωποι του Σαββίδη, έρχονται για να συμβάλλουν και όχι για να δημιουργήσουν προβλήματα.

Για αυτό και είναι σύμβουλοι του και δεν αναλαμβάνουν θέση στην ιεραρχία της εταιρείας. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Γκοντσάρεβα είναι ο αρχιλογιστής της ΠΑΕ. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει το ενδιαφέρον του για την ομάδα και το μέλλον της, αλλά και για τα χρήματα που έχει επενδύσει".

Για το αν ενοχλεί τον Σαββίδη το θέμα των αποβολών: " Δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Δεν έχω συζητήσει μαζί του για αγωνιστικά ζητήματα. Στην κουβέντα που κάναμε προχθές, τον άκουσα ευδιάθετο. Τον ανεβάζει το ντέρμπι και η μάζωξη των Ποντίων. Τον άκουσα καλύτερα από ποτέ. Την προηγούμενη φορά που είχαμε έρθει στη Θεσσαλονίκη, ήταν πιο προβληματισμένος.

Είναι σαφές ότι είχε φύγει ένα τεράστιο βάρος. Είναι άνθρωπος του διαλόγου. Σαφώς είναι αυτός που θα αποφασίσει, αλλά θα ακούσει πρώτα τις εκτιμήσεις αυτών που έχουν να πουν κάτι για τον ΠΑΟΚ. Εχω την αίσθηση ότι και τώρα κάτι τέτοιο έγινε. Κάπως ξεκαθαρίζουν τα οργανωτικά, έχει κάνει κάποιες επιλογές για το τι θα γίνει παραπέρα και αυτό τον ανακουφίζει.

Περιμένει να δει πως θα προχωρήσει το σχήμα και για αυτό θα πρέπει να δοθεί εύλογος χρόνος, για να δώσουν αυτά που πρέπει. Αφού μπουν σε μία τάξη τα θέματα της βίας και της αναδιοργάνωσης της ομάδας, τότε θα συζητηθεί και το ζήτημα του γηπέδου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ