ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης: "Το 2012 θα έρθει κάτι μεγάλο για τον ΠΑΟΚ"

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΠΑΟΚ / ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Αθανασιάδης MOTIONTEAM

Ο Στέφανος Αθανασιάδης στέλνει μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ σε αποκλειστική, εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr (videos).

Ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που έχει το σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας και είναι από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας του "Δικεφάλου", ο Στέφανος Αθανασιάδης γνωστός και ως Κλάους παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Sport24.gr

Ο Αθανασιάδης αναφέρθηκε στη χρονιά που φεύγει, μίλησε για αυτήν που έρχεται, αναφερόμενος στους στόχους του ΠΑΟΚ, στο πλάνο του "Δικεφάλου" και στην στροφή του στις ακαδημίες, μίλησε για την κλήρωση με την Ουντινέζε, ενώ αναφέρθηκε και στους προσωπικούς του στόχους. Ακόμη, μας ανέλυσε τι σημαίνει για τον ίδιο το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

Στέφανε, διανύεις την πέμπτη σεζόν στον ΠΑΟΚ και όπως φαίνεται, την πρώτη που βρίσκεσαι σταθερά στην αρχική ενδεκάδα του "Δικεφάλου". Ποιες είναι πλέον οι προσδοκίες σου για το νέο έτος;

" Μετά από επτά χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι βασικός στέλεχος αυτής της ομάδας και πιστεύω ότι θα υπάρχει κι ανάλογη συνέχεια. Μέσα από δουλειά, επιμονή και υπομονή, ήρθε η δικαίωση για μένα".

Έχεις πετύχει μέχρι στιγμής 8 γκολ σε επίσημους αγώνες. Μέχρι που μπορεί να φτάσει το κοντέρ;

" Είχα ξαναπεί ότι ο φετινός μου στόχος είναι να πιάσω διψήφιο αριθμό. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής τα πάω πολύ καλά και αν συνεχίσω έτσι θα πετύχω το στόχο μου. Πέρσι είχα πετύχει επτά τέρματα, τα έχω ξεπεράσει και θέλω να έχω μια ανάλογη συνέχεια".

Πραγματοποιείτε μια εκπληκτική σεζόν στην Ευρώπη. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και ειδικά στην Ευρώπη σε σχέση με αυτό που δείχνει στο πρωτάθλημα. Μετά και την εμφάνιση που είχαμε απέναντι στην Τότεναμ, πιστεύω ότι αξίζουμε να περάσουμε την Ουντινέζε και να πάμε στην επόμενη φάση, αυτή των "16". Το παιχνίδι με την ιταλική ομάδα είναι δύσκολο, αλλά αν εμείς δώσουμε το 100% του εαυτού μας θα περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League".

Κλάους, ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν;

" Για εμένα όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάζει στόχο το πρωτάθλημα, τον πρωταθλητισμό και πιστεύω αυτό επιδιώκουμε κάθε χρόνο, άσχετα αν δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η κατάκτηση του τίτλου. Όσο υψηλότερους στόχους βάζεις, τόσο περισσότερα πράγματα θα πετύχεις. Απλά, αυτήν τη στιγμή δεν είμαστε και στους τρεις στόχους, γιατί όσο να 'ναι στο πρωτάθλημα οι δύο πρώτοι έχουν ξεφύγει. Είμαστε, όμως, στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, ενός σημαντικού θεσμού για την ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι φέτος μπορούμε να κάνουμε μια καλή πορεία και να το κατακτήσουμε. Ακόμη, είμαστε και στους "32" του Europa League, που είναι πολύ σημαντικό. Εκεί έχουμε μια κλήρωση ούτε εύκολη, ούτε πάρα πολύ δύσκολη και με το πρόσωπο που έχουμε δείξει στους προηγούμενες αγώνες μπορούμε να συνεχίσουμε και στον επόμενο γύρο του Europa League".

Το 2011 φεύγει, τι κρατάς από τη σεζόν που φεύγει σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο;

" Σε προσωπικό επίπεδο κρατάω την καθιέρωση μου στην ομάδα. Ήταν ένας μεγάλος προσωπικός μου στόχος από τη στιγμή που έγινα επαγγελματίας στον ΠΑΟΚ. Σε ομαδικό επίπεδο κρατάω ότι η ομάδα, στην οποία πλέον είμαι και εγώ βασικό στέλεχος, αυτά τα χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο. Πιστεύω ότι και στη συνέχεια η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει πολλά πράγματα γιατί είμαστε μέσα στους στόχους μας και νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό".

Τι σημαίνει για τον Στέφανο Αθανασιάδη το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας;

"Ο κάθε ποδοσφαιριστής που ξεκινάει μια καριέρα έχει στο μυαλό του να έρθει η στιγμή που θα φορέσει τη φανέλα με το Εθνόσημο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω και εγώ σε ένα παιχνίδι, να πάρω το χρίσμα. Προσδοκώ να έχω καλή συνέχεια με τον ΠΑΟΚ, να κάνω καλές εμφανίσεις και να έχω την ευκαιρία να συμμετέχω και στο EURO 2012".

Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αρκετά μακριά από την κορυφή στο φετινό πρωτάθλημα, μπορεί να ανακάμψει και να φτάσει τουλάχιστον στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ;

" Σίγουρα μπορούμε να ανακάμψουμε. Αυτό περνάει από το χέρι μας. Εμείς είμαστε που μπαίνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Από την αρχή του πρωταθλήματος δε θέλαμε να μείνουμε τόσο πίσω, ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα, θέλαμε κάποιες νίκες που δεν μπορέσαμε να τις πετύχουμε και γι΄αυτό μείναμε μακριά από την πρώτη θέση. Στο δεύτερο γύρο πιστεύω ότι η ομάδα θα ανακάμψει και θα φτάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League".

Η κληρωτίδα σας φέρνει και πάλι αντιμέτωπους με την ΑΕΚ για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Το βλέπετε σαν μια εξιλέωση για τον περσινό αποκλεισμό, ως ρεβάνς;

" Δε θέλω να λέω τη λέξη ρεβάνς. Είναι ένα παιχνίδι Κυπέλλου, πέρσι ήμασταν στον ημιτελικό. Θέλαμε όλα τα παιδιά να πάμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο. Φέτος πετύχαμε πάλι την ΑΕΚ στο δρόμο μας. Θέλουμε να την κερδίσουμε, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε".

Στέφανε, ο Μπόλονι έχει πει ότι χρειάζεσαι βελτίωση σε κάποιους τομείς. Σου έχει δείξει πράγματα που πρέπει να κάνεις; Διαπιστώνεις ότι έχει διάθεση να αναδείξει με νεαρούς παίκτες;

" Ότι πρέπει να βελτιώσω κάποια στοιχεία το ξέρω και εγώ. Δεν έχω φτάσω ακόμη στο 100% και πιστεύω ότι κάθε μέρα μέσα από τη δουλειά μπορείς να γίνεσαι καλύτερος. Μόνο αυτό που μου έχει μεταφέρει, φτάνουν. Ότι δουλεύει με μικρά παιδιά το έχει αποδείξει και έμπρακτα. Έχει προωθήσει νέους παίκτες, όπως ο Σταφυλίδης, ο Παναγιωτούδης, ο Αποστολόπουλος και μάλιστα τους προσέχει πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ, κατά τη γνώμη μου, ήθελε έναν τέτοιο προπονητή, να ασχολείται με τους νέους ποδοσφαιριστές. Όταν και εμείς ήμασταν στις ακαδημίες, δεν είχαμε τους κατάλληλους για να μας δώσουν αυτές τις ευκαιρίες. Ο Μπόλονι είναι ένας προπονητής που έχει δείξει το έργο του με νέα παιδιά και σε άλλες ομάδες που ήταν και πιστεύω ότι από αυτή τη διαδικασία θα βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ".

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δυσκολεύεται όταν έχει συνεχόμενα παιχνίδια. Με το ξεκίνημα του νέου έτους, αυτός ο "Γολγοθάς" ξαναρχίζει. Στέφανε, μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί;

" Η ομάδα σίγουρα είναι κουρασμένη και πιστεύω ότι το έχει καταλάβει και ο κόσμος μέσα από τα παιχνίδια. Όταν σε μια εβδομάδα παίζεις τρία παιχνίδια, αυτό είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή. Χρειάζεται μεγαλύτερη ξεκούραση. Και την περασμένη σεζόν, όμως, υπήρχε μία περίοδος που η ομάδα έδινε συνεχόμενα παιχνίδια. Πλέον, ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις, όταν αυτοί που παίζουν συνεχόμενα χρειάζονται ανάσες. Είμαστε και στους τρεις στόχους, είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ανταποκριθεί".

Στέφανε, βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή και αυτό έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες και φυσικά και τον ΠΑΟΚ, αφού είναι γνωστές οι καθυστερήσεις στις πληρωμές. Περνά όλα αυτό μέσα στα αποδυτήρια;

" Όταν ένας ποδοσφαιριστής μπαίνει στον αγώνα δε σκέφτεται ούτε τα οικονομικά, ούτε τίποτα. Αυτό το πιστεύω 100% και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένας ποδοσφαιριστής να σκέφτεται τα λεφτά. Σίγουρα μπορεί να επηρεάσει στην ψυχολογία του παίκτη, γιατί όλος ο κόσμος θέλει να είναι τακτοποιημένα τα οικονομικά του. Αλλά, δεν πιστεύω καθόλου ότι μπορεί να επηρεάσει το οικονομικό έναν ποδοσφαιριστή στην αγωνιστική του κατάσταση".

Στέφανε, βλέπουμε ότι ο ΠΑΟΚ στρέφεται προς τις ακαδημίες του. Πιστεύεις ότι έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου για να γίνει αυτό στην πράξη;

" Όταν ήμουν και εγώ στις ακαδημίες, έβλεπα ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Καρυπίδης να έχουν βγει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και να αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες. Κάποια στιγμή πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει και αυτό, δηλαδή ο ΠΑΟΚ να στραφεί στις ακαδημίες του, να κοιτάξει τα δικά του παιδιά και να βγάλει έναν παίκτη που θα είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Προωθηθήκαμε και εγώ και ο Τσουκαλάς από τις ακαδημίες και κάποια στιγμή αυτό έπρεπε να γίνει. Βρέθηκε ένας προπονητής, μας έδωσε τις ευκαιρίες και είμαστε εδώ που είμαστε. Πιστεύω και στο μέλλον θα υπάρχει στον ΠΑΟΚ ένας προπονητής σαν τον Μπόλονι, ο οποίος δίνει ευκαιρίες, να κοιτάξει και στις ακαδημίες. Αυτό πρέπει να το κάνει και η διοίκηση και να δει λίγο διαφορετικά τα παιδιά που δουλεύουν εκεί".

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρονιά πήρε δύο προκρίσεις απέναντι σε Φενέρ και Τότεναμ. Στην Τουρκία ήσουν εκτός αποστολής, στην Αγγλία ήσουν στην ενδεκάδα και μάλιστα πέτυχες και το δεύτερο γκολ. Πως έζησες αυτές τις μεγάλες στιγμές;

" Και οι δύο οι προκρίσεις είναι πολύ μεγάλες. Στη Φενέρ πιο πολύ γιατί είναι στην Κωνσταντινούπολη και όλοι το είδαμε λίγο διαφορετικά. Όταν είχε πάρει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση με την Άρσεναλ ήμουν εννέα χρονών και το έβλεπα σπίτι. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έρθει η στιγμή που θα αγωνιστώ εγώ με τον ΠΑΟΚ και θα πάρω μία τέτοια μεγάλη πρόκριση μέσα στην Αγγλία, όπως είχαμε κάνει απέναντι στην Άρσεναλ. Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα τέτοιο ματς και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη πρόκριση".

Στέφανε, σου έχει μείνει στο μυαλό κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι μέσα στο 2011;

" Μου έχει μείνει το Λάρισα- ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα για το 2011 και πέτυχα το πρώτο μου γκολ για αυτή τη σεζόν".

Ποιον θεωρείς καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2011;

" Θεωρώ τον Μέσι. Είναι ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Έχει κατακτήσει όλους τους τίλους και σε κάθε αγώνα δείχνει ότι θέλει να παρουσιάζεται όλο και καλύτερος".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ