ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης: "Σκέφτηκα να φύγω"

Αθανασιάδης: "Σκέφτηκα να φύγω"
Αθανασιάδης φάσα

Ο Στέφανος Αθανασιάδης εξομολογείται ότι σκέφτηκε για μία στιγμή να αφήσει τον ΠΑΟΚ και δηλώνει με νόημα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: "Μακάρι να ήμασταν στους αδυνάτους" (videos)

Για πολλά και ενδιαφέροντα μίλησε ο Στέφανος Αθανασιάδης στους εκπροσώπους του Τύπου που έχουν ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αυστρία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αποστολή στην Αυστρία: Στέργιος Αναστασιάδης

Για τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν: "Ξεκινάει μία νέα χρονιά. Υπάρχουν νέα παιδιά, νέος προπονητής με άλλη φιλοσοφία.. Όταν ανήκεις στον ΠΑΟΚ υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Για να ανεβάσουμε τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται".

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ: "Πρέπει η ομάδα να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Είτε το πρωτάθλημα είτε το κύπελλο. Αυτό προσπαθούμε και αυτό θέλουμε. Η ουσία είναι ότι πρέπει να κάνουμε μια χρονιά πρωταθλητισμού. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα".

Για το τι χρειάζεται για να κάνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό: "Από την ημέρα που έχει έρθει ο νέος ιδιοκτήτης, έχουν μπει οι βάσεις για το πρωτάθλημα".

Για την προετοιμασία έως τώρα: "Κάθε προπονητής έχει και διαφορετική φιλοσοφία. Είναι δύσκολη, υπάρχει κούραση αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Δεν θα είχα πρόβλημα να το πω αν κάτι δεν πήγαινε καλά. Μέχρι στιγμής, πάει πολύ καλά. Αυτό βλέπω εγώ".

Για τον προσωπικό του στόχο: "Μου αρέσει να βάζω εφικτούς στόχους. Πέρυσι έβαλα στόχο τα 23 γκολ και τον πέτυχα. Φέτος θέλω να πετύχω 24, ένα γκολ παραπάνω".

Για την περσινή χρονιά: "Δεν ήταν πετυχημένη. Βάλαμε στόχο να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δεν τα καταφέραμε. Στη συνέχεια μείναμε πίσω από την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, μας έμεινε το κύπελλο. Φτάσαμε στον ημιτελικό, όμως δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε. Δεν είναι πετυχημένη η χρονιά, παρότι τερματίσαμε στη δεύτερη θέση και πήγαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ την περασμένη περίοδο: "Υπήρχε εκνευρισμός στην ομάδα και στο τέλος δεν είχαμε το κατάλληλο κλίμα. Για αυτό φαινόταν έτσι η ομάδα μέσα στο γήπεδο".

Για τους λόγους που δεν κύλησε καλά η περσινή σεζόν: "Όταν ξέρει ο ποδοσφαιριστής πως υπάρχει ένας ιδιοκτήτης όπως ο Ιβάν Σαββιδης, πρέπει να τα δίνει όλα"

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στα πλέι οφ: "Όλο αυτό το κλίμα εναντίον μου δημιουργήθηκε μετά τον ημιτελικό στην Τρίπολη. Μετά το ματς, ο προπονητής μας έδωσε δύο ημέρες ρεπό. Αποφάσισα να μείνω στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους. Αυτό ο κόσμος το πήρε στραβά αλλά δεν ήταν έτσι. Πήρα άδεια, είχα δύο ημέρες ρεπό και έμεινα στην Αθήνα. Εν συνεχεία βγήκε μια φωτογραφία μου από ένα κέντρο όπου είχα πάει να διασκεδάσω δύο μήνες πριν. Κάποιοι είπαν πως πήγα εκεί μετά τον ημιτελικό. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, να βγω δηλαδή μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Από τότε υπήρχε κλίμα εναντίον μου".

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει: " Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ή με τον ΠΑΣ Γιάννινα., δεν θυμάμαι ακριβώς, όταν πήγα στο σπίτι μου ναι το σκέφτηκα. Πέρασε από το μυαλό μου. Την επόμενη ημέρα ηρέμησα και σκέφτηκα "για ποιο λόγο; Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, θα μείνω εδώ και πιστεύω το κλίμα θα γυρίσει".

Για τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος για τον ίδιο: " Είμαι στην ομάδα από 8 χρόνων και ξέρω πως λειτουργούν. Ήμουν στη θέση τους. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του κόσμου. Αν ήμουν και εγώ στη θέση τους, θα αντιδρούσα ίσως και παρόμοια μετά από αυτά τα παιχνίδια (σ.σ. των πλέι οφ). Όταν υπάρχουν απαιτήσεις, πιστεύω πως είναι καλό και για τον ποδοσφαιριστή και για την ομάδα".

Για την πίεση που υπάρχει: "Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ και φοράς τη φανέλα του, έχεις πίεση. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, όμως ο ιδιοκτήτης, τα έχει λύσει. Θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ και θέλει τίτλους. Όσοι είμαστε εδώ, θα παλέψουμε γι΄ αυτό".

Για την απόσταση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: "Στα μεταξύ μας παιχνίδια πέρσι, δεν φάνηκε η διαφορά. Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει πολύ κοντά στο να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Φέτος, με πολύ δουλειά και αν είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή, θα κάνουμε μια μεγάλη και σπουδαία χρονιά".

Για τα πολλά νέα παιδιά που βρέθηκαν ξαφνικά πέρσι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ: " Το είπα και πέρσι πως όταν μπήκα στα αποδυτήρια, νόμισα πως βρίσκομαι στη δεύτερη ομάδα. Ήρθαν όμως προσθήκες στη μέση της χρονιάς και γι΄ αυτό δημιουργήθηκε όλο αυτό το κλίμα".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Είναι νωρίς να σκεφτόμαστε για το πρωτάθλημα. Πρώτα τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στους ισχυρούς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ: "Θεωρώ πως είναι καλύτερα να παίζεις με μεγάλες ομάδες. Παρουσιάζεσαι πιο συγκεντρωμένος. Για μένα, μακάρι να ήμασταν στους αδύνατους. Θα παρουσιαζόμασταν ακόμα πιο δυνατοί πιο συγκεντρωμένοι".

Για την προσπάθειά του να βρεθεί στο Μουντιάλ: "Θέλω μέσα από την ομαδική δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ, να μπω και εγώ στην Εθνική. Ποιος δε το θέλει; Θα πρέπει μέσα από τις συλλογικές επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ να έρθει και μια κλήση".

Για την μισογεμάτη Τούμπα : "Ναι, εμένα δε μου άρεσε. Το έλεγα στους ανθρώπους της ομάδας και τους ρωτούσα γιατί ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο και γιατί το γήπεδο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Εντάξει, μπορεί στην αρχή να μην παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά παίρναμε τα αποτελέσματα. Προσωπικά μου περνούσε πολλές φορές από το μυαλό".

Για τον τίτλο που θα έβαζε αν έγραψε βιβλίο για τον ΠΑΟΚ: "Από τα 8 μου, πέρσι έφτασα να είμαι αρχηγός της ομάδας και βασικό της στέλεχος. Αν μου το έλεγαν όταν ξεκινούσα το ποδόσφαιρο, δε θα το πίστευα. Με δουλειά και προσπάθεια, έφτασα εδώ που έφτασα. Τώρα για το βιβλίο, άστο… Δεν είμαι καλός σε αυτά".

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ: "Προσπαθούμε να τους βάλουμε στο κλίμα της ομάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τους φέρουμε πιο κοντά μας, προκειμένου να πάρουμε το 100% των δυνατοτήτων τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για τα σχολιά του σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης: "Πλέον δεν νομίζω να ξαναγράψω κάτι. Έχω καιρό να ασχοληθώ, έχω σταματήσει. Δεν θα πω ότι το έχω μετανιώσει, ήταν της στιγμής. Δεν ξέρω βέβαια αν θα το κάνω ξανά…"

Για τα τατουάζ του: "Είναι κάτι που μ' αρέσει, το ξεκίνησα πριν από 2,5 χρόνια. Δεν έχω ζητήσει λεφτά από κανέναν για να κάνω τατουάζ. Δεν ξέρω γιατί ασχολούνται τόσο με τα δικά μου. Έχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές τατουάζ. Σε ότι αφορά τώρα το πότε τα κάνω, τα κάνω μετά από κάποιο γκολ, την επόμενη μέρα αν έχω όρεξη και χρόνο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ