ΠΑΟΚ

"Αντλούμε αισιοδοξία από τον Ιβάν Σαββίδη"

"Αντλούμε αισιοδοξία από τον Ιβάν Σαββίδη"
INTIME SPORTS

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, εξήγησε τους λόγους της απομάκρυνσης του Αναστασιάδη, γιατί έγινε η επιλογή Γεωργιάδη, τόνισε ότι ο τεχνικός διευθυντής θα έχει συμφωνήσει μέχρι αρχές Μαϊου, ενώ μίλησε και για την επιμονή του Ιβάν Σαββίδη να πετύχει.

Ο Κυριάκος Κυριάκος επεσήμανε, αρχικά, την ανάγκη τα πρόσωπα που προέρχονται από την οικογένεια του ΠΑΟΚ να μην απαξιώνονται όταν αποχωρούν.

"Μόνο ευγνώμονες μπορούμε να είμαστε στον Αγγελο Αναστασιάδη και έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε όλους τους ανθρώπους της οικογένειας του ΠΑΟΚ είτε όταν είναι εδώ είτε πολύ περισσότερο όταν αποχωρούν. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει γράψει την δική του ιστορία και μπορεί να μας αφήσει ως ανάμνηση τα θετικά, τα οποία είναι πάρα πολλά. Οσο κι αν τα αποτελέσματα τελευταία δεν βοήθησαν, μας έδειξε με την δουλειά του ότι αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει ταβάνι.

Μας έδειξε ότι όταν υπάρχει πίστη αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά. Η αλλαγή έχει να κάνει με τα αποτελέσματα και την εικόνα τη ομάδας. Υπάρχει το κλισέ ότι δεν μπορούν να αλλάξουν μεσούσης της σεζόν οι παίκτες, ήταν αναγκαία μία αλλαγή γιατί ο στόχος της πρωτιάς στα πλέι οφ είναι το μίνιμουμ που αξίζει σε αυτό το ρόστερ", είπε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Για το τάιμινγκ που επιλέχθηκε για να λυθεί η συνεργασία με τον Αναστασιάδη:
"Είναι πολύ εύκολο να βρίσκεις εξιλαστήρια θύματα σε περιόδους κρίσης. Θα ήταν εύκολη λύση όταν παραιτήθηκε, να γίνει δεκτή η παραίτησή του και να αποχωρήσει. Αλλά θα ήταν άδικο να μην έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την κακή αγωνιστική εικόνα. Αυτή δυστυχώς δεν ανατράπηκε και πρέπει να μας μείνει η σκληρή δουλειά του. Ο ίδιος ανέβασε τον πήχη και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να τον κρατήσει ψηλά".

Για τον τεχνικό διευθυντή:
"Εχουμε προσπαθήσει να έχουμε μία άλλη σχέση με τα μίντια ώστε ο κόσμος να μην νομίζει ότι γίνονται κινήσεις εντυπωσιασμού. Είμαστε σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή και θα είμαστε μέχρι αρχές Μαϊου. Γιατί αυτός που θα κληθεί να σχεδιάσει την ομάδα της επόμενης σεζόν θα πρέπει να κρατήσει τα πολλά θετικά που υπάρχουν και να βάλει, απλώς, τις πινελιές του. Να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές κινήσεις ώστε ο ΠΑΟΚ του χρόνου να πατάει πιο γερά".

Για την επιλογή να αναλάβει ξανά ως υπηρεσιακός ο Γιώργος Γεωργιάδης:
"Καμιά φορά το πλεονέκτημα ενός ανθρώπου το γυρνάμε σε μειονέκτημα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει καταφέρει δύο φορές να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη θέση των πλέι οφ, αλλά και σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από δέκα χρόνια. Όπως ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι -κατά την γνώμη μου- ο καλύτερος προπονητής της γενιάς του, ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο πιο ταλαντούχος της γενιάς του.

Έχει αξιολογηθεί από πολλά διαφορετικά στελέχη, αλλά έχει και αυτός την ατυχία να προέρχεται από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Έχουν καλή άποψη γι' αυτόν οι παίκτες και για εμάς είναι επιτυχημένος στο έργο που ανέλαβε. Όταν μία ομάδα αλλάζει προπονητή στη μέση της σεζόν είναι δύσκολο για τον επόμενο. Παρόλα αυτά κατάφερε να κερδίσει δύο φορές την πρωτιά στα πλέι οφ. Εμείς, όμως, έχουμε την τάση να βλέπουμε μόνο το αρνητικό και όχι το θετικό".

Για το πλάνο της νέας σεζόν και την στάση του Ιβάν Σαββίδη:
"Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να εξηγούμε τι γίνεται. Το σωστό είναι να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, που τώρα υπάρχουν. Ο τεχνικός διευθυντής είναι αυτός που πρώτα θα αξιολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να βελτιωθούν αλλά δεν είναι και όλα μαύρα. Πρέπει να ελαχιστοποιηθεί η πίεση που ασκείται στην ομάδα. Με την είσοδο του κ. Σαββίδη λύθηκε το οικονομικό αλλά δεν σημαίνει ότι όλα όσα δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ τα περασμένα τριάντα χρόνια θα τα πετύχει σε 1,5 χρόνο.

Τεστάρετε η πίστη και η υπομονή μας. Πόσο ευπρόσδεκτο κάναμε τον κ. Ιβάν Σαββίδη να αισθανθεί και πόσο τον βοηθήσαμε τα 45 εκ. που δαπάνησε να μην είναι για να κατευνάσει την οργή, αλλά για να επενδυθούν σωστά; Είναι όμως πανίσχυρος και έξυπνος και απ' αυτόν πρέπει να αντλήσει αισιοδοξία η οικογένεια του ΠΑΟΚ, παρόλο που θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή, αυτός να αντλεί ενέργεια από τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα γίνει μόνο εάν κάθε ένας από εμάς δεν θέλει να επιβάλλει την άποψη του πάνω από το καλό του ΠΑΟΚ".

Για την δραστηριοποίηση του γιου του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργου:

"Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για το πρόγραμμά του. Εκείνος και ο αδερφός του, η οικογένειά τους είναι οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας. Έχει και τις σπουδές και το μικρόβιο για να ασχοληθεί. Η οικογένεια έχει και το μικρόβιο πολύ πριν αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Η παρουσία τους εδώ έχει αναπτερώσει το ηθικό όλων. Πρέπει εμείς να πάρουμε αισιοδοξία από εκείνον, ο κ. Ιβάν Σαββίδης θα πετύχει. Και αυτό φαίνεται από το πόσο συνεπής είναι τα τελευταία 2,5 χρόνια, χωρίς να θέλει να γίνει λαοπρόβλητος.

Το να τον θεωρεί κάποιος αφελή τον κ. Σαββίδη, όπως λίγο πολύ αρέσκεται να λέει η Θεσσαλονίκη, δεν πατάει πουθενά στην κοινή λογική. Έχει πολύ ενεργή ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ, λίγοι έχουν καταλάβει ότι είναι καλά ενημερωμένος. Ξέρει τα πάντα. Χρειάζεται υποστήριξη, αλλά δέχεται κριτική. Ούτε αυτό, όμως, τον πειράζει. Η παρουσία του και μόνο είναι εγγύηση για να κοιτάμε το αύριο με αισιοδοξία".

Για την απόφαση αντικατάστασης του προπονητή και σε ποιον ανήκει:
"Η απόφαση της αλλαγής του προπονητή ανήκει στον πρόεδρο της ομάδας, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον ιδιοκτήτη".

Για το γεγονός ότι την Τετάρτη (18/3) η Τούμπα θα υποδεχθεί και πάλι τον κόσμο στις εξέδρες:
"Έχει κρυώσει πολύ το πρωτάθλημα και από αύριο πρέπει να μετρηθούμε ξανά. Κανένας δεν απέφυγε την αυτοκριτική, η σχέση του κόσμου με την ομάδα δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα, είναι άλλη ομάδα ο ΠΑΟΚ με γεμάτο γήπεδο. Η απαξίωση ενδεχομένως να βολεύει μερικά συμφέροντα, αλλά σίγουρα δεν κάνει καλό.

Ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο και θα είναι και μία ευκαιρία για την ομάδα βόλεϊ να καταλάβει πόσο μεγάλη χαρά είναι να φοράς αυτή τη φανέλα στην Τούμπα, αλλά και να εμπνευστούν και οι δικοί μας παίκτες. Πανηγυρίσαμε τον τίτλο της ομάδας βόλεϊ γιατί μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για όλους μας, από μία ομάδα που δούλεψε πολύ χωρίς μεγάλη υποστήριξη".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ