ΠΑΟΚ

Ανοιχτά θέματα στον ΠΑΟΚ ενόψει Γενάρη

Ανοιχτά θέματα στον ΠΑΟΚ ενόψει Γενάρη
INTIME SPORTS

ΤοSport24.grανοίγει τον φάκελο "ΠΑΟΚ" και καταγράφει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με συμβόλαια που λήγουν, ανανεώσεις που εκκρεμούν, δανεισμούς, αλλά και πιθανές πωλήσεις.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ μπήκε σε διαδικασία αλλαγής εκ βάθρων του έμψυχου δυναμικού του, έχοντας ως στόχο, κάτω από τον σχεδιασμό ενός έμπειρου ποδοσφαιρανθρώπου όπως είναι ο Φρανκ Άρνεσεν, να στήσει μία νέα ομάδα σε βάσεις ισχυρές να αντέξουν τις προσδοκίες πρωταθλητισμού που υπάρχουν.

Ο Δανός έλυσε πολλά ζητήματα και έφερε παίκτες με συμβόλαια μεγάλης διάρκειας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πώς λίγες εβδομάδες πριν μπούμε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν υπάρχουν (ή έχουν δημιουργηθεί νέες) εκκρεμότητες που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τον Γενάρη ή το ερχόμενο καλοκαίρι. ΤοSport24.grεπιχειρεί να ανοίξει το κεφάλαιο ΠΑΟΚ και να καταγράψει όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στους παίκτες της ομάδας.

Για να γίνει αυτή η ανάλυση, θα πρέπει κανείς να ορίσει τέσσερις κατηγορίες. Παίκτες που είναι στον «αέρα», αφού τα συμβόλαιά τους μπαίνουν στο τελευταίο εξάμηνο, διαθέσιμους προς πώληση, ποδοσφαιριστές που ο ΠΑΟΚ θέλει να «δέσει» για αρκετά ακόμη χρόνια στην Τούμπα ίσως και για να τους μοσχοπουλήσει, καθώς και υποψήφιους για δανεισμό. Ας τα δούμε αναλυτικά:

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 30-6-2016:

Αλέξανδρος Τζιόλης:Η πιο εύκολη απ’ όλες τις περιπτώσεις. Το συμβόλαιό του ανανεώνεται αυτόματα για ένα χρόνο αν πιάσει σε συμμετοχές το 70% των φετινών αγώνων του ΠΑΟΚ και ήδη έχει 24. Ο Τούντορ τον θέλει, το ίδιο και ο Άρνεσεν που έχει αρχίσει επαφές με τον ατζέντη του και ίσως να γίνει συμφωνία για συμβόλαιο μέχρι το 2018 με αύξηση απολαβών.

Μιγκέλ Βίτορ:Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2013, με προτροπή του Γιώργου Γεωργιάδη και ετήσιες απολαβές στις 250.000 ευρώ μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο και τον βρίσκει βασικό στον ΠΑΟΚ. Δεν έχουν αναφερθεί επαφές με τον ατζέντη του, αλλά λογικά θα αρχίσουν σύντομα, αφού αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του Τούντορ στην άμυνα.

Ρικάρντο Κόστα:Το μεγάλο συμβόλαιό του (1,2 εκ. ευρώ) έχει συζητηθεί αρκετά και ο ΠΑΟΚ έψαχνε να απαλλαγεί από αυτό (ήταν ανοιχτός, αν βρεθεί ομάδα που καλύπτει τον ίδιο να τον αφήσει ελεύθερο), ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του στον αστράγαλο τα έφερε όλα στην άκρη. Ο Πορτογάλος επιστρέφει μέσα προς τέλη Φεβρουαρίου στην αγωνιστική δράση και μοιάζει δύσκολο να συζητήσει με τον ΠΑΟΚ για ανανέωση.

Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ:Τα σχεδόν 2 εκ. ευρώ που κοστίζει στον Ιβάν Σαββίδη για ένα χρόνο ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ, τον καθιστούν από μόνο του μία ξεχωριστή περίπτωση. Πριν λίγες μέρες έγινε πολύς ντόρος αν θα είναι και μετά τον Γενάρη στον ΠΑΟΚ, το θέμα δεν έχει κλείσει εντελώς, οπότε είναι μάλλον άκαιρο να μιλάμε αν θα μείνει και μετά το καλοκαίρι.

*Υπάρχει και ο νεαρός τερματοφύλακας Μελίσσας για τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει την απόφαση αν θα συνεχίσει να επενδύει πάνω του.

ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Θεωρητικά, όλοι οι παίκτες πωλούνται στην κατάλληλη τιμή κι αυτό είναι μία θέση που εκφράζει σταθερά τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με βάση, όμως, τα δεδομένα που υπάρχουν, για δύο παίκτες υπάρχουν, αυτή την περίοδο ερωτηματικά:

Ρόμπιν Όλσεν:Η αγορά του Σουηδού από την Μάλμε κόστισε 650.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ, ωστόσο μετά από αλλεπάλληλα λάθη βρέθηκε στο σημείο να βλέπει ακόμη και τον προπονητή του να δυσφορεί δημόσια για τις εμφανίσεις του. Αν δημιουργηθούν οι συνθήκες να πάει σε άλλη ομάδα και να αποσβέσει ο ΠΑΟΚ ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έδωσε για τον πάρει, τότε δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος στην Τούμπα που θα πει όχι. Εκτός κι αν με τις εμφανίσεις που θα κάνει στη δεύτερη ευκαιρία που του δίνεται μετά τον τραυματισμό του Γλύκου, μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα.

Στέφανος Αθανασιάδης:Ξαφνιάζεστε που διαβάζετε το όνομά του; Λογικό, από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Άρνεσεν τον έχει χαρακτηρίσει δημόσια «σημαία του ΠΑΟΚ» και έχει ηγετικό ρόλο και στα αποδυτήρια. Ωστόσο, η ποδοσφαιρική αγορά «βοά» πώς ο επίσημος ΠΑΟΚ είναι ανοιχτός (ίσως να την προκαλεί κιόλας) σε μία καλή πρόταση πώλησής του και μένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες αν υπάρχει βάση σ’ αυτά τα σενάρια.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

Από το μεγάλο γκρουπ παικτών που τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι του 2017 προτεραιότητα δίνεται σε εκείνους που θα παίξουν στοEUROκαι υπάρχει κίνδυνος μετά από αυτή τη διοργάνωση να «τρενάρουν» τις συζητήσεις για νέα συμβόλαια, προκειμένου να ορίσουν αυτοί τις εξελίξεις για το μέλλον τους

Ρόμπερτ Μακ:Η πιο καυτή περίπτωση παίκτη στον ΠΑΟΚ. Όλοι αναγνωρίζουν ότι αμείβεται λίγο σε σχέση με το πόσο συχνά σκοράρει φέτος και είναι ξεκάθαρο ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για να κλείσει αυτό το ζήτημα.

Έργκους Κάτσε: Ο Αλβανός μέσος δεν έχει καθίσει ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Άρνεσεν, γιατί, όπως λέγεται, έχει διαπιστωθεί διαφορά σ’ αυτά που θέλει (στόχος του είναι το υπάρχον συμβόλαιο των 100.000 ευρώ να πάει πάνω από 400.000) με αυτά που ο ΠΑΟΚ προτίθεται να του δώσει. Σύντομα, πάντως, ο ΠΑΟΚ θα πιέζεται να κλείσει το θέμα γιατί τοEUROπλησιάζει.

Παναγιώτης Γλύκος:Πριν λίγες εβδομάδες δεν έπειθε ότι θα μπορούσε να πάρει θέση βασικού στον ΠΑΟΚ. Οι κακές εμφανίσεις του Όλσεν του έδωσαν την ευκαιρία που έπιασε από τα μαλλιά πείθοντας τον Τούντορ ότι αξίζει να ποντάρει πάνω του. Ο Κροάτης έφθασε στο σημείο να πει «δεν θέλω τερματοφύλακα, αφού ο Γλύκος θα είναι έτοιμος σε ένα μήνα» και το επόμενο βήμα θα είναι συζητήσεις για επέκταση του συμβολαίου.

Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Γκολάσα, Μυστακίδης:Χρόνος υπάρχει για να παρθούν αποφάσεις για το αν συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι του 2017, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, κάποιος από τους τρεις να κληθεί από τώρα για συζητήσεις. Ο Μυστακίδης μπήκε στη λίστα μετά τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του και ειδικά αυτή στο Ντόρτμουντ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ

Ας μη μπούμε στη διαδικασία να γράψουμε ξεχωριστά για κάθε περίπτωση που ακούγεται, γιατί η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή, με δεδομένο ότι δεν γνωρίζουμε και πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες. Το λογικό σενάριο είναι νεαροί Κ. Σαββίδης, Πόζογλου και πιθανόν οι Άντονις και Κοροβέσης να βρεθούν σε συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πριν λίγο καιρό συζήτηση γινόταν για τον Χαρίση, αλλά οι εμφανίσεις του πριν τον τραυματισμό τον έβγαλαν από το κάδρο.

Τα μεταγραφικά και ο ρόλος του Βεζυρτζή

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι από τις αποφάσεις που τελικά θα παρθούν θα κριθεί και το πώς θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ και στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Επιπλέον, μία σημαντική παράμετρος που θα επηρεάσει τις εξελίξεις είναι ο ακριβής ρόλος που θα πάρει ο Νίκος Βεζυρτζής. Με απλά λόγια, αν θα έχει λόγο και στις αποφάσεις για τις συνεργασίες με ποδοσφαιριστές.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ