ΠΑΟΚ

Αναστασιάδης: "Η ομάδα είναι για πρωταθλητισμό"

Αναστασιάδης: "Η ομάδα είναι για πρωταθλητισμό"
Αναστασιάδης INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για πολλά θέματα. Ακόμα και για την παραίτηση που είχε υποβάλει μετά το "Γεντί Κουλέ". Τι είπε για τον Σαββίδη.

“Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, αυτό είπα”, είπε αρχικά και συνέχισε: “Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποιεί, θέλαμε το παιχνίδι για να είμαστε ζωντανοί για τον τίτλο. Η εικόνα του αγώνα δείχνει ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, αλλά θα μπορούσαμε να το κλέψουμε το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μας έχει κάνει μία φάση από λάθος δικό μας λάθος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο από το 70' και μετά όταν αλλαξε τα χαφ ήταν πιο φρέσκος. Με όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν αυτόν τον καιρό, τοcomebackτης ομάδας ήταν καλό. Θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα τα πράγματα. Σταματήσαμε τον κατήφορο. Είχαμε και κάποια προβλήματα.

Ο Κλάους είχε πρόβλημα όλα την εβδομάδα, στο ημίχρονο παραπονέθηκε για πόνους, αλλά έσφιξε τα δόντια και έπαιξε. Εγιναν πράγματα που σε αφήνουν και ικανοποιημένο και στεναχωρημένο", είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

"Ο Ολυμπιακός ήρθε να πάρει το Χ, ξέραμε την ταχύτητά του στους άξονες και λειτουργήσαμε ως ένα σημείο. Ο Ρατς ενώ ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε την τελική πάσα από εκεί. Ο Σαλπιγγίδης κουβαλάει ένα πρόβλημα από το καλοκαίρι, προσπαθεί και αυτός”.

Πρόσθεσε πως: “Θέλαμε τη νίκη για να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Οι λεπτομέρειες ήταν ότι στο πρώτο ημίχρονο εμείς είχαμε εναντίον μας έναν αέρα άσχημο, στο δεύτερο σταμάτησε αυτό. Θέλαμε να καλύψουμε τα νώτα μας για να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο μας να κάνει σουτ. Και αυτό το καταφέραμε. Λειτουργήσαμε καλά στο δεύτερο μέρος Είχαμε μία φάση που δύο παίκτες “μαλώσαν” ποιος θα κάνει το γκολ. Σε τέτοια ματς δεν θα έχεις πολλές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο κοίταξε και ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί την ισοπαλία. Του ΠΑΟΚ το πρόβλημα δεν είναι σήμερα, έχασε πριν παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσει”.

Για την απόφαση της παραίτησής του: “Δεν ξέρω πως το καταλάβατε εγώ μίλησα και με τον μεγαλομέτοχο και του είπα ότι ο τελυταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα θα είμαι εγώ. Το έκανα για να του λύσω τα χέρια, αν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να το κάνει. Δεν θα παρατήσω τον ΠΑΟΚ, αλλά εσείς ως συνήθως για να δημιουργείται πρόβλημα, συγνώμη κάνετε την δουλειά σας, λάθος έκφραση, γράφετε διάφορα. Δεν άφησα άλλες ομάδες, δεν αφήσω τη δική μου. Η παραίτησή μου δεν είχε την έννοια του παρατάω".

Κανένας δεν στηρίζει κανέναν. Εμένα ο μεγαλομέτοχος με κάλεσε το καλοκαίρι να αναλάβει την ομάδα και έχουμε άριστη συνεργασία. Δεν θέλω να χαϊδεύω αυτιά. Ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν είχε αυτά τα εχέγγυα που έχει τώρα, είναι όλοι πληρωμένοι και έχει τα πάντα που χρειάζεται μία ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό . Αυτά συμβαίνουν, αυτά θα συζητήσουμε και το τι θα κάνει ο μεγαλομέτοχος είναι δικό του θέμα. Η αλήθεια είναι αυτή. Έκανα προπονητές με προέδρους Παναγιά βοήθα. Και τώρα όταν είμαστε εντάξει δεν μπορεί ο Αναστασιάδης και κανένας Αναστασιάδης να δημιουργεί πρόβλημα”.

Για την έννοια της παραίτησής του: “Βρίζουν την διοίκηση. Εγώ στήριξα στο παρελθόν ανθρώπους που δεν το άξιζαν, το έκανα για τον ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον τώρα που δεν έχουμε εκείνα τα προβλήματα. Αυτή την έννοια είχε η παραίτηση. Κανένας από εσάς δεν έχει καλή πρόθεση, κάνετε την δουλειά σας. Ο κόσμος θα κρίνει, δεν κρίνω εγώ, εγώ είμαι υποχρεωμένος να απαντώ ή να μην απαντώ. Θα πω το εξής. Από τον Ολυμπιακό και μετά η ομάδα δεν είναι η ομάδα που ήταν πριν. Εγώ δεν ψάχνω δικαιολογία. Για το 95% του αγωνιστικού φταίω εγώ, δεν φταίει καμιά διοίκηση. Ακόμη και όταν κάποιος ξενυχτάει εγώ φταίω, πρέπει να τον πείσω να μην το κάνει. Βλέποντας ότι η ομάδα δεν είναι αυτή που ήταν, εγώ φταίω. Ποιος πρέπει να παραιτηθεί;”

Για την φημολογία ότι υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία με τους διοικούντες: “Σε ένα σπίτι υπάρχουν δύο παιδιά που μπορεί να έχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά εγώ δεν έχω με κανέναν τίποτα. Κάπου θα συμφωνήσουμε, κάπου θα διαφωνήσουμε, αυτό είναι φυσιολογικό. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, σας το είπα το 1997, σας το λέω και το 2015, είναι ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός. Θέλετε να με βρίσετε, αυτή είναι η αλήθεια. Καμιά φορά δεν μαζευτήκαμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το κάναμε μόνο μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό και για αυτό φταίω εγώ. Επρεπε να κερδίσουμε σήμερα, δεν θέλω δικαιολογίες. Είμαι ικανοποιημένος σήμερα από την εικόνα. Θα μπορούσαμε να το πάρουμε το παιχνίδι, είχαμε πιο καίριες φάσεις, δεν το κάναμε, τελείωσε, θέλετε να λέω ψέματα;Γιατί να έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Θέλουμε να βρούμε τι χρειάζεται για να κάνει η ομάδα το επόμενο βήμα, αλλά θέλουμε την συμπαράσταση όλων”.

Για τον ψυχολογικό τομέα: “Εγώ πιστεύω ότι άλλαξε προς το θετικό σήμερα. Αν είχαμε την εμφάνιση του ΟΦΗ σήμερα θα τρώγαμε πέντε γκολ, εκτός αν είδα άλλο παιχνίδι. Αυτά τα ματς είναι πολύ εύκολα για τον κόσμο, αλλά άλλοι πρέπει να έχουν τα μυαλά στο κεφάλι. Σήμερα είχαμε ένα ντεσαβαντάζ, έπρεπε να κερδίσουμε τον κόσμο. Κι αυτό είναι δύσκολο. Ρωτήστε εμένα που έπαιξα σε αυτή την ομάδα δέκα χρόνια. Σήμερα υπήρχε φόβος και όταν φοβάσαι, ούτε να κοιμηθείς μπορείς. Επόμενο λοιπόν είναι να λες ότι σήμερα σταμάτησε η κατηφόρα. Δεν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα σήμερα. Ολοι θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά το ότι δεν χάσαμε θα μας ηρεμήσει. Δεν αλλάζει από την μία μέρα στην άλλη η εικόνα της ομάδας”.

Για το αν το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι τρέχει πιο λίγο σε σχέση με την αρχή της σεζόν:Λέτε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει ο ΠΑΟΚ έχει τρέξει πιο πολύ απ΄όλους. Θα σας πω μόνο ότι τρέξαμε με την Φιορεντίνα 7.500 χιλιόμετρα περισσότερο και με τον Παναθηναϊκό τρέξαμε περισσότερο, αλλά χάσαμε και τα δύο αυτά παιχνίδια. Είπα τον Νικοπολίδη στείλε μου πόσο έτρεξε ο Ολυμπιακός. Γράφετε του Αναστασιάδη οι ομάδες δεν τρέχουν από ένα σημείο και μετά. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Και από τον ΟΦΗ πιο πολύ τρέξαμε. Δεν έχει σχέση με το τρέξιμο”.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ