ΠΑΟΚ

Αήττητος επί 36 χρόνια στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÓÁËÊÅ - ÐÁÏÊ / EUROPA LEAGUE / SCHALKE - PAOK (Eurokinissi Sports)
ΠΑΟΚ, Πέλκας, Σάλκε EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έφυγε αήττητος από την "Veltins Arena" με το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Σάλκε, συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση, καθώς παρέμεινε χωρίς ήττα στη Γερμανία για 36 χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 με την Σάλκε στην "Veltins Arena" του Γκελζενκίρχεν, παραμένοντας αήττητος στη Γερμανία για 36 χρόνια. Ο "Δικέφαλος" έχει "χτίσει" μία τρομερή παράδοση στους αγώνες του επί γερμανικού εδάφους.

Πιο συγκεκριμένα, οι "ασπρόμαυροι" σε συνολικά 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε γερμανικές ομάδες μετρούν 1 νίκη, 1 ήττα και τρεις ισοπαλίες. Η ήττα είχε σημειωθεί στο πρώτο τους παιχνίδι εκεί, πριν από 36 χρόνια. Το 1981 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η επόμενη "μάχη" με Γερμανούς ήταν με την Μπάγερν Μονάχου, όπου η "λευκή" ισοπαλία είχε οδηγήσει στα πέναλτι, με τον ΠΑΟΚ να χάνει με 9-8 καινα γνωρίζει τον αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 1982-83.

Ακολούθησε τον Αύγουστο του 2013 η ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Σάλκε για τα play off του Champions League. Βέβαια, ήρθε ο αποκλεισμός στην Τούμπα με την ήττα με 2-3. Τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΠΑΟΚ πήγε να αγωνιστεί στην έδρα της Ντόρτμουντ έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων του Europa League. Η ομάδα του Τούντορ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ένα ιστορικό "διπλό" με 0-1 χάρη σε γκολ του Μακ. Η Ντόρτμουντ δεν έχει ηττηθεί ξανά από εκείνο το βράδυ στο γήπεδό της.

Στη σημερινή ρεβάνς με την Σάλκε ο ΠΑΟΚ επίσης είχε ελάχιστες πιθανότητες για πρόκριση στους "16' του Europa League μετά την ήττα με 0-3 στην Τούμπα. Όμως και πάλι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Γερμανία και αποκλείστηκε στους "32" με ψηλά το κεφάλι, δίχως να ηττηθεί, με το ισόπαλο 1-1. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν παρά την εξαιρετική του προϊστορία στη Γερμανία με θετικά αποτελέσματα, δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια πρόκριση εκεί και πάντα γνώριζε τον αποκλεισμό από γερμανικές ομάδες παρότι στις έδρες τους δεν έχανε.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ