ΠΑΟΚ

Αγγλία ή γειτονιά...

Αγγλία ή γειτονιά...
ΠΑΟΚ πανηγυρική Αθανασιάδης Στοχ

Ποια κλήρωση βγάζει ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ η προϊστορία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Διαβάστε το ενδιαφέρον θέμα του Sport24.gr.

Λίγες ώρες απέμειναν για την κλήρωση της φάσης των "32" του Europa League και οι εκτιμήσεις για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πιο ευνοϊκός αντίπαλος για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς δίνουν και παίρνουν.

Το Sport24.gr, θέλοντας να βοηθήσει τη συζήτηση έψαξε και βρήκε την προϊστορία του "Δικεφάλου" με ομάδες από χώρες στις οποίες ανήκουν οι 15 πιθανοί αντίπαλοί του. Το συμπέρασμα; Ότι τα καταφέρνει μία χαρά με αγγλικούς συλλόγους και ομάδες από γειτονικές χώρες αναλυτικά:

Σαχτάρ (Ουκρανία): Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει συνολικά 9 παιχνίδια με ουκρανικές ομάδες μετάξύ των οποίων και η Σαχτάρ. Μετρά μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Με την ομάδα του Ντόνετσκ συναντήθηκε εκτός έδρας στη φάση των ομίλων του UEFA τη σεζόν 2005-2006 και είχε χάσει με ανύπαρκτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπραντάο.

Μπενφίκα (Πορτογαλία): Δυο νίκες και δύο ήττες μετρά απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες ο ΠΑΟΚ. Η μία ήταν η Λεϊσόες και η άλλη η Μπενφίκα την οποία, αν και είχε χάσει στην Τούμπα, την κέρδισε στη Λισσαβόνα για να αποκλειστεί τελικά στα πέναλτι από τη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA της περιόδου 1999-2000. Το ματς στην Πορτογαλία ήταν η αιτία για να πουληθούν πακέτο στους "αετούς" ο Αιγύπτιος Αμπντελσαντάρ Σάμπρι και ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης.

Βασιλεία (Ελβετία): Πέντε ματς, με δύο νίκες του ΠΑΟΚ, μία ισοπαλία και μία ήττα έχει καταγράψει η ιστορία κόντρα σε ελβετικές ομάδες. Μαζί και μία απίστευτη πρόκριση στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA Της σεζόν 2002-2003 επί της Γκρασχόπερς με γκολ του Μάρκου λίγο πριν τη λήξη και τη βοήθεια... των οπισθίων ενός παίκτη των γηπεδούχων

Νάπολι, Φιορεντίνα (Ιταλία): Θα ήταν παράλογο να είχε καλή συγκομιδή ο ΠΑΟΚ στα δέκα παιχνίδια του με ιταλικές ομάδες, γιατί όλες τους ήταν πολύ δυνατές. Απολογισμός, μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες η μία από την σούπερ Νάπολι του Μαραντόνα και του Καρέκα το 1998-89 στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA.

Βαλένθια, Σεβίλλη (Ισπανία): Τη Σεβίλλη την αντιμετώπισε, όχι μία, αλλά δύο φορές σε νοκ άουτ φάσεις στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA και αμφότερες είχε κακή εμπειρία. Στο σύνολο έχει δέκα ματς, τρία από τα οποία κέρδισε, τέσσερα έχασε, εν'ω αλλά τρία ήρθαν ισόπαλα.

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία): Ένα ζευγάρι νικηφόρων αγώνων με τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στο UEFA, τη σεζόν 1983-84 μετρά ο ΠΑΟΚ στην προϊστορία του με βουλγαρικές ομάδες.

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία): Η Κέρντεν στις αρχές της χιλιετίας αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα που θέλει τον ΠΑΟΚ να αποκλείεται από αυστριακές ομάδες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Ραπίντ. Συνολικά, σε δέκα αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες, τέσσερις ήττες, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα.

Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία): Βρέθηκε και πριν δύο χρόνια στο δρόμο του, στη φάση των ομίλων του Europa League και τα μεταξύ τους ματς έληξαν ισόπαλα. Ο ΠΑΟΚ, κόντρα σε ρωσικές ομάδες, μετρά ακόμη μία ισοπαλία με την ΤΣΣΚΑ, ενώ από την ομάδα της Μόσχας υπέστη και μία ήττα.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία): Συνήθως κόντρα σε γερμανικές ομάδες ο ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετικά παιχνίδια, αλλά αποκλείεται. Ειδικότερα, σε σύνολο επτά αγώνων, έχει πετύχει μία νίκη, τρία ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ έκανε και τρεις ήττες. Η ρεβάνς με την Μπάγερν στο Μόναχο που κρίθηκε στο χαμένο πέναλτι του Κώστα Μαλιούφα είναι από τα σημεία αναφοράς της ευρωπαϊκής ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Γκενκ (Βέλγιο): Δεν είναι καλή η παράδοση και με τις βελγικές ομάδες. Σε σύνολο έξι αγώνων μετρά μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η εκτός έδρας νίκη, όμως, επί της Μαλίν με 1-0 με το γκολ του Μπορμπόκη τη σεζόν 1991-92, έδωσε μία από τις σημαντικότερες προκρίσεις στην ιστορία του "Δικεφάλου".

Λιόν (Γαλλία): Κόντρα στη Λιόν το 1973, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με το απίστευτο 4-0, ο ΠΑΟΚ έκανε, σύμφωνα με μαρτυρίες παλιών, το καλύτερο παιχνίδι στην ιστορία του. Σαράντα χρόνια μετά ο "Δικέφαλος" σε σύνολο επτά αγώνων μετρά τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Τράμπζονσπορ (Τουρκία): Έχει δίκιο να αρέσει ως αντίπαλος στο Στοχ (η επιθυμία του μεταφέρθηκε στον τουρκικό Τύπο), καθώς ο Σλοβάκος γνωρίζει, από τα δύο ματς του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε (μία νίκη, μία ισοπαλία, τα μοναδικά κόντρα σε τουρκική ομάδα), ότι ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο.

Τότεναμ (Αγγλία): Μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ η προοπτική να βρει στο δρόμο του ένα αγγλικό σύλλογο. Κι αυτό γιατί έτσι θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την παράδοση που έχτισε κόντρα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ. Θυμίζουμε ότι με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες ο ΠΑΟΚ μετρά μόνο προκρίσεις κόντρα στους Άγγλους.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ