ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Ο Μπανγκουρά στο Sport24.gr

Ο Μπανγκουρά στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Η αντεπίθεση του Πανσερραϊκού και το μέχρι στιγμής 4 στα 4 τον έχει φέρει σε τροχιά πλέι οφ για την άνοδο στην Super League, κάτι όμως που δεν αρκεί στον Σαμπέγκου Μπανγκουρά, όπως δήλωσε στο Sport24.gr.

Ο Σαμπέγκου Μπανγκουρά, ένα χρόνο μετά από την απογοήτευση που είχε νιώσει με τον υποβιβασμό του Πανσερραϊκού στην Football League, θέλει να πανηγυρίσει την άνοδο στην Super League.

Ο επιθετικός των «λιονταριών» από την Γουινέα μίλησε στο Sport24.gr για την εντός έδρας νίκη επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών με το δικό του γκολ την περασμένη Τετάρτη στις Σέρρες που διεύρυνε το νικηφόρο σερί στο 4 στα 4.

Μεταξύ άλλων ο Μπανγκουρά φρόντισε να δώσει και το δικό του στίγμα όσον αφορά την συνέχεια της προσπάθειας του Πανσερραϊκού για περαιετέρω ανατροπή της εις βάρος του κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

" Το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά κύλησε όπως το περιμέναμε. Ότι δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση εύκολο. Εξάλλου γνωρίζαμε πως ο αντίπαλός μας έχει κάνει ζημιές εκτός έδρας και δεν θέλαμε να την πατήσουμε και εμείς.

Θέλαμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί και να πάρουμε άλλους τρεις βαθμούς που θα μας διατηρούσαν σε τροχιά πλέι οφ. Όπως και έγινε και είμαι χαρούμενος που πήραμε την νίκη με το δικό μου γκολ αν και θα ήμουνα το ίδιο χαρούμενος αν κερδίζαμε χωρίς να είχα σκοράρει αφού προέχει η ομάδα.

Ακόμη και τώρα όμως θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Κι αυτό γιατί μπορεί να έχουμε τέσσερις συνεχόμενες νίκες αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη τελειώσει. Έχει ακόμη πολύ δρόμο και για αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε να μην γκρεμίσουμε ότι έχουμε πετύχει", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μπανγκουρά.

Ειδικά για το νικηφόρο σερί που τρέχουν τα "λιοντάρια" στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές στάθηκε στο παιχνίδι "κλειδί". " Μετά την ήττα στην έδρα μας από τον Πιερικό πήγαμε και κερδίσαμε τρεις μέρες μετά στην Λάρισα. Μία νίκη που μας έδωσε την ψυχολογία που χρειαζόμασταν για την συνέχεια ώστε να αρχίσουμε να καλύπτουμε το χαμένο μας έδαφος από τις θέσεις των πλέι οφ.

Κάτι που φάνηκε και στην πράξη στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν όπου δεν έχουμε δεχθεί ούτε γκολ και έχουμε προσθέσει στο ενεργητικό μας τρεις νίκες", για να εξηγήσει για την νίκη στο AEL FC Arena λέγοντας: " Η νίκη επί της Λάρισας μας έκανε όλους μας στην ομάδα να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς μας εν όψει της συνέχειας. Μας ανέβασε ψυχολογικά στο κυνήγι της ανατροπής της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί από τα δικά μας αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτά που μας είχαν απομακρύνει από τις θέσεις των πλέι οφ που ήταν το πρώτο βήμα που θέλαμε να κάνουμε στο κυνήγι της επίτευξης του βασικού μας στόχου. Της επιστροφής μας στην Super League και αν συνεχίσουμε να νικάμε γιατί όχι να μην πετύχουμε κάτι που φαινότανε πριν από τέσσερα παιχνίδια εξαιρετικά δύσκολο και παραμένει. Να σκαρφαλώσουμε στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας και να πανηγυρίσουμε την απευθείας άνοδό μας στην Super League".

Εκεί όπου τις τελευταίες αγωνιστικές πηγαίνουν χέρι χέρι η Βέροια με τον Πανθρακικό ωστόσο ο επιθετικός του Πανσερραϊκού από την Γουινέα τόνισε: " Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα συνολικά από τις ομάδες που συνεχίζουν να είναι πιο πάνω από μας την στιγμή αυτή στην βαθμολογία σύμφωνα με το υλικό που έχουμε. Για αυτό και μετά από την ήττα μας από τον Πιερικό στην έδρα μας πεισμώσαμε και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι για το καλύτερο. Γιατί όχι το νικηφόρο σερί που έχουμε ξεκινήσει να σταματήσει στο τελευταίο μας παιχνίδι".

Ο Μπανγκουρά αναφερόμενος στο τι σημαίνει επί προσωπικού η επίτευξη της ανόδου στην Super League για τον Πανσερραϊκό έναν χρόνο μετά από τον υποβιβασμό του ήταν κατηγορηματικός. " Είναι κάτι που το θέλω τόσο πολύ αφού ήμουνα και πέρσι στην ομάδα όταν υποβιβαστήκαμε. Για αυτό και σε κάθε παιχνίδι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό μαζί με τους συμπαίκτες μου για να φεύγουμε νικητές από το γήπεδο. Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό αυτό που θα πω αλλά είναι η αλήθεια. Αξίζουμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος την άνοδό μας στην Super League μαζί με τους φιλάθλους μας την στήριξη των οποίων χρειαζόμαστε και με το παραπάνω.

Η άνοδος στην Super League είναι κάτι που μπορούμε να την καταφέρουμε και φαίνεται ειδικότερα στα τελευταία παιχνίδια μας όπου ο κόουτς (Μιχάλης Γρηγορίου) έχει βρει το κουμπί μας. Ενώ και οι κινήσεις ενίσχυσης που έγιναν στο ρόστερ μας τον Ιανουάριο μας έχουνε δώσει περισσότερες λύσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας".

TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ