ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Παπαδόπουλος: "Μπορούμε να είμαστε ευχάριστη έκπληξη"

Παπαδόπουλος: "Μπορούμε να είμαστε ευχάριστη έκπληξη"

Ο Νίκος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε μέσω του Sport24.gr αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν του Πανιωνίου, μας αποκάλυψε πώς έγινε τερματοφύλακας και πόσο τον βοήθησε το πέρασμά του από τη Γερμανία.

Δεν είναι εύκολο να είσαι αισιόδοξος σε μία ομάδα όπως ο φετινός Πανιώνιος των τόσων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, ο Νίκος Παπαδόπουλος ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Το Sport24.gr συνάντησε τον 24χρονο τερματοφύλακα στο Καρπενήσι, όπου οι "κυανέρυθροι" έκαναν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους κι εκείνος μας μίλησε για την επόμενη σεζόν, η οποία μπορεί να είναι και καλύτερη από αυτή που πέρασε.

Η φετινή θα είναι δεύτερη σεζόν σου με τον Πανιώνιο. Κάθε χρόνο και πιο δύσκολα;

Θεωρώ ότι πέρυσι ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έχω ζήσει ποδοσφαιρικά από τότε που έγινα επαγγελματίας. Φέτος βλέπω ότι τα πράγματα πάνε προς το καλό. Μίλησα με τους ανθρώπους που έχουν βγει μπροστά από την Πανιώνια Σωτηρία και πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Επομένως, έχω ένα αίσθημα πως όλα θα πάνε καλά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι;

Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί τυχαίνει να έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα στο πώς δουλεύει. Έχω συνεργαστεί με τον κύριο Τερεζόπουλο και σε προηγούμενη ομάδα μου και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού που προσπαθεί να προωθήσει σ' εμάς.

"Στη Γερμανία ολοκληρώθηκα ως παίκτης και ως άνθρωπος"

Έχεις κάνει ένα πέρασμα και από τη Γερμανία. Όλο αυτό σε βοήθησε;

Σίγουρα με βοήθησε πολύ γιατί ήταν κάτι διαφορετικό απ' όσα ζούσα στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι με ολοκλήρωσε και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή. Είναι ένα άλλο επίπεδο. Με βοήθησαν πάρα πολύ να εξελίξω κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι και να σκέφτομαι διαφορετικά.

Επομένως, αυτά που αποκόμισες προσπαθείς να τα περνάς και στους μικρότερους συμπαίκτες σου;

Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει ιεραρχία και ότι κάποιος μεγαλύτερος πρέπει να ωθεί τους μικρότερους. Όλοι είμαστε ίσοι και στα αποδυτήρια πρέπει να είμαστε μία οικογένεια. Από εκεί και πέρα, η εμπειρία μου της Γερμανίας με ολοκλήρωσε γενικά, επομένως, ίσως μπορείς να πεις ότι με βοηθάει να δω λίγο διαφορετικά γενικά τα πράγματα.

Φέτος όλα δείχνουν ότι θα παλέψεις για μία θέση κόντρα στον Νίκο Γιαννακόπουλο. Πώς είναι δύο άτομα που προπονούνται μαζί και γνωρίζουν στο τέλος ότι θα παίξει μόνο ο ένας;

Συναγωνιζόμαστε και οι δύο για το καλό του Πανιωνίου. Ο Νίκος είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και φίλος μου. Εμείς το καλό του Πανιωνίου θέλουμε, τίποτα άλλο.

Είναι σημαντικό, όμως, για σένα στην ηλικία που βρίσκεσαι σιγά σιγά να παίρνεις παιχνίδια;

Αυτός είναι ο στόχος μου, να κάνω μία ολοκληρωμένη σεζόν. Κανένας δεν θέλει να είναι δεύτερος, όλοι θέλουν να παίζουν. Έτσι κι εγώ θέλω να παίζω, θα είναι καλό για μένα.

"Θέλω να είμαι πρωταγωνιστής"

Πόσο δύσκολο είναι για τους τερματοφύλακες να βλέπουν στην πορεία ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή του προπονητή τους;

Είναι αρκετά δύσκολο. Θα σου μιλήσω για εμένα. Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ γιατί θέλω να είμαι πρωταγωνιστής. Από εκεί και πέρα, είναι επιλογή του προπονητή να επιλέξει τον καλύτερο.

Πόσο ψυχοφθόρο είναι να είσαι τερματοφύλακας;

Είναι μία θέση ευθύνης. Ίσως η πιο δύσκολη θέση από την άποψη ότι αν κάνεις ένα λάθος δεν σε καλύπτει κανένας. Ωστόσο, δουλεύουμε με τον προπονητή μας ώστε να μην κάνουμε λάθη. Η δουλειά είναι αυτή που θα σε κάνει να παίρνεις σωστές επιλογές.

Εσύ πώς επέλεξες να γίνεις τερματοφύλακας; Είναι μία ιδιαίτερη θέση.

Εγώ όταν έπαιζα στην Πάτρα, όπου μεγάλωσα, ήμουν αριστερό χαφ. Μετά, όμως, επειδή ήμουν ψηλό παιδί και είχαμε έλλειψη στον τερματοφύλακα, είπαμε να δοκιμάσουμε κάποιον. Εγώ προσφέρθηκα. Και από τότε κόλλησα, μου άρεσε πολύ αυτή η θέση. Τώρα είμαστε εδώ...

Τι στυλ τερματοφύλακες σου αρέσουν;

Οι έξυπνοι τερματοφύλακες, αυτοί που μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι. Για μένα μου αρέσει πολύ ο Νόιερ. Στο Μουντιάλ για παράδειγμα στο παιχνίδι με την Αλγερία έσωσε 3-4 γκολ με το διάβασμα των φάσεων. Βγήκε πολύ γρήγορα και τις καθάρισε.

Είναι κάτι που προσπαθείς κι εσύ;

Πιστεύω ότι είναι ένα από τα πλεονεκτήματά μου το να διαβάζω τις φάσεις. Τώρα τα παιχνίδια θα το δείξουν αυτό (γέλια). Πιστεύω πως το έχω γενικά.

"Μπορούμε και πιο ψηλά"

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη γιατί πέφτουν τέσσερις ομάδες και ενδέχεται να παλεύετε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Θεωρείς ότι ψυχολογικά η ομάδα θα αντέξει;

Επειδή είμαι και σαν άνθρωπος αισιόδοξος πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε και μία έκπληξη φέτος. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας. Μέσα από τις προπονήσεις βλέπω ότι τα παιδιά συνεργαζόμαστε πολύ καλά και αυτά που θέλει ο προπονητής βλέπω ότι μπορούμε να τα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύουμε πολύ συχνά. Πρώτος στόχος μας είναι να σωθούμε, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε και πιο ψηλά. Γιατί όχι; Έχουμε την ομάδα και μπορούμε να το κάνουμε.

Θα δούμε και φέτος παίκτες που θα μας εντυπωσιάσουμε και δεν ήταν γνωστοί;

Ένα παιδί μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Δεν ξέρω αν θα ξεχωρίσει κάποιο παιδί. Για μένα μακάρι να ξεχωρίσουν όλοι. Ωστόσο, σαν νοοτροπία πρέπει να το δούμε αυτό μέσα από την ομαδική προσπάθεια.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Πανιωνίου;

Το μήνυμά μου προς τους φιλάθλους του Πανιωνίου είναι να μας στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει. Έχουμε περάσει δύσκολα και πιστεύω ότι μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει. Στήριξη και πίστη στις δυνατότητές μας.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ