ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ουζουνίδης: "Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί"

Ουζουνίδης: "Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί"
ΟυζουνίδηςΟυζουνίδης INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης, φιλοξενήθηκε στον "Sport24 Radio 103,3" και το "Magazino" του σταθμού με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Παντελή Βλαχόπουλο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προπονητής του Πανιωνίου, φιλοξενήθηκε στον "Sport24 Radio 103,3", όπου αναφέρθηκε στις προπονητικές του καταβολές, στη μάχη του τίτλου, στην ομάδα του και στους συναδέλφους του και το αν έχει πάρει πράγματα απ' αυτούς.

Αναλυτικά, μίλησε:

Για τις προπονητικές του καταβολές: "Είχα την τύχη να συνεργαστώ με καλούς προπονητές από την αρχή της καριέρας μου. Σίγουρα πήρα και εμπειρίες από τις ομάδες στις οποίες έπαιξα, όπως ήταν ο Παναθηναϊκός, που είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Στο εξωτερικό τα πράγματα δεν είναι τόσο διαφορετικά στο προπονητικό κομμάτι. Αυτό που διαφέρει πολύ είναι η νοοτροπία".

Για την κατάσταση στην κορυφή της Super League: "Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή απόδοση στον πρώτο γύρο, αλλά παρόλα αυτά κατορθώνει να είναι πρώτος. Θα βελτιωθεί στο δεύτερο γύρο, αλλά το σημαντικό για αυτόν είναι το ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Έχει την εμπειρία και είναι το φαβορί για τον τίτλο, διότι οι άλλοι δεν είναι ικανοί να τον αντιμετωπίσουν, παρότι ο Ολυμπιακός είναι χειρότερος από πέρσι.

Από εκεί και πέρα, το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από το φυσιολογικό. Ξεκίνησε με καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, με πίεση στον αντίπαλο, αλλά στη συνέχεια δεν ήταν καλός. Περίμενα από τους ανθρώπους του να έχουν ήδη κινηθεί στη μεταγραφική αγορά και να έχουν κλείσει παίκτες, όσο ήταν στην κορυφή.

Ο Αστέρας έχει καλή απόδοση στο γήπεδό του, αλλά μακριά από αυτό παρουσιάζει προβλήματα. Του αξίζει κάτι περισσότερο από το να είναι απλά στην πρώτη πεντάδα και μπορεί να διεκδικήσει και τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε έπαιξε έξυπνα σε αρκετά παιχνίδια είτε έχοντας την κατοχή της μπάλας όποτε χρειαζόταν, είτε δίνοντας χώρους στον αντίπαλο.

Τον Παναθηναϊκό τον περίμενα καλύτερο, καθώς είναι ίδια ομάδα με πέρσι. Ίσως τα άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη τον επηρέασαν. Μέχρι στιγμής είχε καλά διαστήματα στα παιχνίδια του και όσο περνούν τα παιχνίδια θα γίνεται καλύτερος".

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: "Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικό, αλλά κάθε χρόνο το επίπεδο πέφτει περισσότερο. Μπορεί να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι καλύτερο. Αυτό οφείλεται στα οικονομικά προβλήματα των ομάδων και στην έλλειψη επενδύσεων, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, που τον διευκολύνουν τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ".

Για τον Πανιώνιο: "Τα προβλήματα είναι γνωστά. Θα προτιμούσα να παίρναμε τρεις τέσσερις έμπειρους παίκτες και όχι έναν, διότι υπάρχει ο μεταγραφικός περιορισμός. Η ομάδα έχει ταλέντο, αλλά δε φτάνει αυτό, καθώς πρέπει να διαχειριστούμε την πίεση. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πληρώνουμε την απειρία κάποιων παικτών και προσωπικά λάθη. Ωστόσο, εμείς θέλουμε αποτελέσματα".

Για το αν έχει πάρει πράγματα από άλλους προπονητές: "Θαυμάζω τη δυναμική ομάδα του Μουρίνιο, το ποδόσφαιρο κατοχής του Γκουαρδιόλα, την ισορροπία του Αντσελότι. Δεν μπορείς, όμως, στο ελληνικό ποδόσφαιρο να τα εφαρμόσεις αυτά, λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Άλλωστε οι προπονητές είμαστε η εύκολη λύση, το άλλοθι για πολλούς -για τον κόσμο, για τους παίκτες, για τους παράγοντες. Ότι ιδέες και να έχουμε, αν δεν έχουμε το χρόνο δεν μπορούμε να τις κάνουμε πράξη. Εγώ χαίρομαι που ο Παναθηναϊκός κρατάει τον προπονητή του, που η ΑΕΚ δίνει ευκαιρίες στον Τραϊανό Δέλλα, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης που αφήνει τον Στάικο Βεργέτη να δουλέψει. Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο. Λάθη θα γίνουν, αλλά πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον προπονητή να τα διορθώσει. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ