ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κρεμάει τα γάντια ο Ελευθερόπουλος

Κρεμάει τα γάντια ο Ελευθερόπουλος
Ελευθερόπουλος INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, αναφέρει τους λόγους που τον ανάγκασαν να πάρει αυτή την απόφαση.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι αισθάνεται ευλογημένος που έκανε το πάθος του για το ποδόσφαιρο επάγγελμα και θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αποχώρησης του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

" Aνέκαθεν θεωρούσα την επιλογή της στιγμής που θα βάλει τέλος στην καριέρα του ένας αθλητής πιο σημαντική ακόμα κι απ' την ίδια του την καριέρα.

Στα είκοσι χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια και με αξιοπρέπεια επιθυμώ να το αποχαιρετήσω.

Όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι "κατάφεραν" να παγώσουν ένα μεγάλο κομμάτι απ' την αγάπη μου γι αυτό κι επειδή, παρά τον επαγγελματισμό μου, το συναίσθημα πάντα με καθοδηγούσε, αποφάσισα να κλείσω τον κύκλο μου ως ποδοσφαιριστής. Ό,τι παραμένει μέσα μου ζωντανό θέλω να το κρατήσω άφθαρτο, ώστε να συνεχίσω να ζω αργότερα στο μαγικό κόσμο των γηπέδων με κάποια άλλη ιδιότητα.

Αισθάνομαι ευλογημένος που για είκοσι χρόνια έκανα επάγγελμα το πάθος μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους περισσότερους από τους συμπαίκτες, προπονητές, προέδρους και γιατρούς, όλους τους φροντιστές και φυσικοθεραπευτές που συνεργάστηκα και φυσικά τον κόσμο που με στήριξε σε όλες μου τις στιγμές.

.....ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ.....".

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 7 Αυγούστου 1976 και σε ηλικία 18 ετών πήγε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Το 1995 πήρε μεταγραφή στην Προοδευτική και ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Στις 29/09/1996 ο Ελευθερόπουλος αγωνίστηκε ως βασικός τερματοφύλακας στο Καυτανζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μία σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και λιγότερο εντυπωσιακή στο εξωτερικό. Ως παίκτης του Ολυμπιακού ήταν από τους βασικούς συντελεστές των "ερυθρόλευκων" στην κατάκτηση επτά σερί πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου.

Στην σημαντικότερη πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1998-1999 έπαιξε καθοριστικό ρόλο πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στην φάση των ομίλων που οδήγησαν τους "ερυθρόλευκους" στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στις 23/10/2001 η απόκρουση σε εκτέλεση πέναλτι του Ρουντ Βαν Νιστελρόι σε αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, έμεινε στην ιστορία, αφού ήταν το μοναδικό χαμένο που είχε εκείνη τη σεζόν ο Ολλανδός διεθνής παίκτης.

Το 2003 έχασε τη θέση τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική ομάδα. Έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004 στην Πορτογαλία, στο οποίο θριάμβευσε η Εθνική Ελλάδος. Ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2004 η απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό, κάτω από, τουλάχιστον, περίεργες συνθήκες.

Το 2004 δοκίμασε να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Έμεινε πέντε σεζόν, ως το 2009, και αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες του καμπιονάτο: Μεσίνα, Άσκολι και Σιένα. Το 2005 αποκτήθηκε από τη Μίλαν, αλλά μετά τη θερινή προετοιμασία και τα φιλικά του καλοκαιριού δόθηκε δανεικός στη Ρόμα για μία σεζόν, χωρίς να αγωνιστεί σε κανένα ματς πρωταθλήματος, παρά μόνο σε αγώνες κυπέλλου.

Το 2009 αποφάσισε να επαναπατριστεί και εντάχθηκε στον Π.Α.Σ. Γιάννινα, που επανήλθε στην Α΄ Εθνική, το 2010-11 αγωνίστηκε στον Ηρακλή, ενώ φέτος πήγε στον Πανιώνιο, όπου και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ