ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Φουλ επίθεση

Φουλ επίθεση

Ευκαιρία για τον Σβέρκος να κάνει νέα αρχή στην καριέρα του, αποτελεί ο Πανιώνιος. Τρεις ακόμη μεταγραφές αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι "κυανέρυθροι" στην περίοδο του Ιανουαρίου. Με Μήτρογλου στην ενδεκάδα, κόντρα στον Άρη, ποιές άλλες αλλαγές ετοιμάζει ο Λεμονής.

Έχοντας σκοράρει στην πρεμιέρα του "EURO 2008" με την Εθνική Τσεχίας απέναντι στην Ελβετία, ο Βάσλαβ Σβέρκος είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία και πολλές παραστάσεις που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον Πανιώνιο στην προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο 27χρονος φορ αποφάσισε να γίνει κάτοικος Νέας Σμύρνης για τους επόμενους έξι μήνες με τους "κυανέρυθρους" να διατηρούν οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Για τον ίδιο ο ερχομός στην Ελλάδα φαντάζει ως μία ευκαιρία για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του και μένει να φανεί αν κάτι τέτοιο θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο, έπαιξε το γεγονός ότι οι "κυανέρυθροι" είναι στην Αθήνα αλλά και η παρουσία του συμπατριώτη του, Μάρτιν Λάτκα στους Νεοσμυρνιώτες.

Ο Πανιώνιος "ποντάρει" σε ένα έμπειρο παίκτη στην προσπάθεια του να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα και μένει να φανεί αν η επιμονή για την απόκτηση του θα δικαιώσει τους διοικούντες του συλλόγου.

Πιο αναλυτικά το βιογραφικό

Ημ/νία Γέννησης: 1 Νοεμβρίου1983
Τόπος: Tράινεκ, Τσεχία
Ύψος: 1,84

Καριέρα
1990–1998 Φράιντεκ Μίστεκ (Ομάδα Νέων)
1998–2001 FC Μπάνικ Οστράβα (Ομάδα Νέων)

2001–2003 Μπάνικ Οστράβα, 26συμμετοχές. - 14 γκολ
2003–2005 Μπορούσια Μεχενγκλαντμπαχ,70συμ. – 17γκολ
2005–2006 Χέρτα, 10 συμ.
2006–2007 Μπορούσια Μεχενγκλαντμπαχ , 6 συμ.
2007 Aούστρια Βιέννης, 7 συμ.
2007–2008 Μπάνικ Οστράβα, 39συμ. – 23γκολ.
2009– Σοσό, 44συμ. – 10γκολ.

Διεθνής Εμφανίσεις
Εθνική Τσεχίας Κ-21, 23εμφ. – 8 γκολ
Εθνική Τσεχίας,11εμφ. – 3 γκολ

Τρεις ακόμη μεταγραφές

Η απόκτηση του Σβέρκος ήρθε για να ολοκληρώσει την...επιθετική πολιτική του «Ιστορικού» στις μεταγραφές. Με τον Τσέχο επιθετικό και τον Μήτρογλου, οι «κυανέρυθροι» αλλάζουν πρόσωπο στην «γραμμή κρούσης» και περιμένουν σίγουρα να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, τη στιγμή που με εννέα μόλις γκολ μέχρι σήμερα, διαθέτουν την χειρότερη επίθεση στην Σούπερ Λίγκα.

Επόμενοι στόχοι είναι η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου και ενός αριστερού μπακ. Για την πρώτη θέση προέκυψαν σενάρια για επιστροφή του Μάριου Νικολάου ενώ για την δεύτερη θέση, εξετάζονται λύσεις κυρίως από την αγορά του εξωτερικού.

Παράλληλα μένει να φανεί αν θα προχωρήσει και η περίπτωση του Γιώργου Γκαλίτσιου ως αντικαταστάτη του Γιάννη Μανιάτη, στη θέση του δεξιού μπακ με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν.

Με Μήτρογλου στην ενδεκάδα

Στο μεταξύ στον απόηχο των μεταγραφικών , οι «κυανέρυθροι» θα επιδιώξουν να αποδράσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη για να αναπνεύσουν βαθμολογικά. Όλα αυτά μάλιστα σε μία έδρα όπου η παράδοση είναι σε βάρος τους καθώς μετρούν μία μόλις νίκη την περίοδο 1960-1961.

Ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα τον Κώστα Μήτρογλου.Συγκεκριμένα σύμφωνα με όλες τις ενδέιξεις, ο Μάχο θα είναι κάτω από τα δοκάρια επιστρέφοντας μετά την τιμωρία του, στο δεξί άκρο ο Γιόνσον αντί του αρνητικού στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ξάνθη, Βαρό, στο αριστερό ο Κοντοές και στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας και Λάτκα.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Αναστασόπουλος, Όμο και Κουμορτζί στον άξονα και στην επίθεση, αριστερά ο Μπάλαμπαν, δεξιά ο Ριέρα και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή αποτελούν οι:Μάχο, Παναγόπουλος, Λάτκα, Κοντοές, Βαρό, Σιόβας, Όμο, Γιόνσον, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Κούκετς, Τσότσαλιτς, Σάμαρης, Σκούρτης, Σαλαλί, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Μήτρογλου.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ