ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αυτά άλλαξε ο Παναγόπουλος

Αυτά άλλαξε ο Παναγόπουλος

Την τρίτη του νίκη σε πέντε παιχνίδια πήρε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος και το Sport24.gr σας παρουσιάζει αυτά που άλλαξε ο Έλληνας τεχνικός σε σχέση με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Κάθε λόγο για να χαμογελούν έχουν άπαντες στον Πανιώνιο μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, καθώς με αυτό τον τρόπο διασφάλισαν ουσιαστικά την παραμονή τους.

Οι "κυανέρυθροι" με τρεις εντός έδρας νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια βγήκαν από τη δύσκολη θέση και πλέον μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς παίζοντας χωρίς άγχος τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αποδείχτηκε τελικά ευεργετική, αφού το ηλεκτροσόκ που ήταν ο στόχος του Ελέ όταν παραιτήθηκε, επετεύχθη. Με τη διαδοχή του από τον ως τότε βοηθό του Κωνσταντίνο Παναγόπουλο ο Πανιώνιος δεν έχει πάρει μόνο τρεις εντός έδρας νίκες, αλλά έχει παλέψει πολύ και στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ υπάρχουν αγώνες στους οποίους θύμισε την ομάδα που πολλοί θαύμασαν τις πρώτες αγωνιστικές.

Πώς έγινε αυτό; Κάθε αλλαγή προπονητή επηρεάζει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ενώ υπήρξαν και επιστροφές παικτών όπως αυτή του Αλέξανδρου Κούρου, ο οποίος ήταν τραυματίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εκτός από αυτά ο Παναγόπουλος προχώρησε και σε κάποιες τακτικές αλλαγές και το Sport24.gr παραθέτει τις πέντε σημαντικότερες και πιο οφθαλμοφανείς.

Αυτά άλλαξε ο Παναγόπουλος
INTIME SPORTS
  • Αρχικά αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως ο Παναγόπουλος προτιμά τον Νίκο Γιαννακόπουλο από τον Κώστα Περιστερίδη. Επί Ελευθερόπουλου είχαν αγωνιστεί και οι δύο αρκετές φορές με τον Περιστερίδη, όμως, να χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης. Ωστόσο, ο τελευταίος δεν έχει αγωνιστεί ως τώρα μετά την αλλαγή προπονητή.
  • Ο Παναγόπουλος έχει μονιμοποιήσει στην άμυνα το ζευγάρι Αυλωνίτης-Παντίδος σε αντίθεση με τον Ελευθερόπουλο που μετά τον τραυματισμό του Βασίλη Λαμπρόπουλου προχώρησε σε πολλά διαφορετικά δίδυμα ακόμα και μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όταν ο Νίκος Παντίδος είχε αποκτηθεί. Ο Ελέ είχε πολύ καλή άποψη για τον πρώην παίκτη του Άρη, αλλά προτιμούσε να τον βάζει αμυντικό μέσο.
  • Έχει σταθεί άτυχος λόγω των αρκετών τραυματισμών, αλλά ο Ευθύμης Κουλουχέρης επί Ελευθερόπουλου λογιζόταν ως πρώτη λύση για την άμυνα μαζί με τον Λαμπρόπουλο. Αυτό έχει αλλάξει πλέον, καθώς έχει αγωνιστεί δύο φορές στους τελευταίους πέντε αγώνες λόγω της τιμωρίας του Τάσου Αυλωνίτη.
  • Ένα από τα μεγάλα ταλέντα των "κυανέρυθρων" είναι ο Μάρκος Ντούνης, ο οποίος κάνει την πρώτη του γεμάτη σεζόν. Ο Ελευθερόπουλος του έδωσε πολλές ευκαιρίες, αλλά επί Παναγόπουλου δεν έχει πάρει ποτέ φανέλα βασικού. Κάτι ότι υπηρετεί την πατρίδα, κάτι το πρόσφατο πειθαρχικό του παράπτωμα, κάτι η αγωνιστική του πτώση του έχουν κοστίσει.
  • Σαφώς και υπάρχουν τακτικές οδηγίες μεμονωμένα σε παίκτες που θα έχουν αλλάξει, αλλά το πιο εμφανές είναι πως ο Παναγόπουλος προσπαθεί ως έναν βαθμό να περάσει και τη σκοπιμότητα στο παιχνίδι των Νεοσμυρνιωτών. Η ομάδα εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο, αφού έτσι ήταν δομημένη από το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν στιγμές που επιχειρεί να παγώσει το παιχνίδι και να κλείσει χώρους χωρίς αυτό να εξακολουθεί να είναι η προτεραιότητά της.
Αυτά άλλαξε ο Παναγόπουλος
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ