ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Είμαι καλά στον Παναθηναϊκό"

Ζέκα: "Είμαι καλά στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Ζέκα Γκονσάλβες μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του στο "τριφύλλι".

Η πορτογαλική ιστοσελίδα "Maisfutebol", έκανε αφιέρωμα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Ζέκα, με τίτλο "Επέζησε στην πράσινη επανάσταση" φιλοξενώντας δηλώσεις του στις οποίες τονίζει ότι βλέπει το μέλλον του άρρηκτα συνεδεδεμένο με το "τριφύλλι".

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέκα:

Για την φετινή σεζόν: "Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, μερικοί από τους οποίους από την δεύτερη ομάδα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών. Δεν ήταν ένας εύκολος χρόνος και κανένας δεν περίμενε να κάνουμε αυτά που κάναμε. Μοιάζει λίγο σαν την Σπόρτινγκ θα μπορούσαμε να πούμε. Είχαμε παίκτες με υψηλούς μισθούς και έπρεπε να κόψουμε. Δηλαδή, υπήρχε ένα ξεκάθαρο στοίχημα όσον αφορά το ρόστερ."

Για τον τελικό του Κυπέλλου: "Είμαι Πορτογάλος και θέλω να σηκώνω την σημαία της χώρας μου ψηλά. Είμαι υπερήφανος. Η ομάδα είχε άγχος. Κανένας δεν περίμενε να φτάσουμε στον τελικό και γι αυτό δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν φανταστική, ήταν μια όμορφη γιορτή. Το έζησα έντονα, δεν περνούσε από το μυαλό μου."

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού: "Στις δύο προηγούμενες σεζόν ήξερα ότι είχαμε περισσότερες προϋποθέσεις αλλά δεν μπόρεσα να κατακτήσω κανένα τίτλο. Και ήμουν εγώ που σήκωσα την κούπα, ήταν μια τεράστια χαρά.Ο προπονητής μίλησε μαζί μου στην προετοιμασία της σεζόν και μου είπε προφανώς ότι προοριζόμουν να είμαι ο αρχηγός. Υπήρχε ένας τερματοφύλακας που ήταν αρχηγός και ήταν να φύγει και προετοίμαζε εμένα για να γίνω. Για μένα είναι τεράστια υπερηφάνεια να είμαι αρχηγός ενός συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός, μετά από δύο τρία χρόνια.''

Για τους στόχους και την πορεία: "Ο κύριος στόχος της σεζόν ήταν να φτάσουμε στα play-off και μετά να παλέψουμε για την καλύτερη θέση. Μετά θέλαμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Κύπελλο Ελλάδας. Ήταν πολύ δύσκολο να παλέψουμε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο γιατί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκαν καλά."

Για τον Ολυμπιακό: "Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντιπαλότητα μεγάλη όπως ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι είναι πιθανό να μειώσουμε την απόσταση από αυτούς. Είναι φαβορί μιας και έχουν μια ομάδα που αγωνίζεται για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε την ζωή όσο πιο δύσκολη γίνεται τον επόμενο χρόνο."

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει Πορτογαλία: "Δεν με βλέπω να γυρίζω στην Πορτογαλία.Εαν γύριζα αυτό το διάστημα θα το έκανα μόνο για τους δύο, τρεις μεγάλους. Αλλά οι μεγάλοι πορτογαλικοί σύλλογοι είναι πολύ δυνατοί και καλά δομημένοι. "

Για την οικονομική κρίση και το μέλλον του: " Η κρίση στην Ελλάδα; Θέλω να είμαι ειλικρινής ότι δεν νιώθω την κρίση. Είμαι πολύ μακριά από όπου βρίσκεται πραγματικά. Εκτός αυτού λατρεύω να ζω εδώ. Δεν είναι τίποτα διαφορετικό από την Πορτογαλία.Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε καλά εδώ. Για μένα, μπορώ να ζήσω εδώ πολλά χρόνια.Και για την συνέχεια, έχω συνηθίσει και σχεδόν μιλάω την γλώσσα."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ