ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Δεν θα βοηθήσει η αναβολή"

Ζέκα: "Δεν θα βοηθήσει η αναβολή"
INTIME SPORTS

Ο Ζέκα με δηλώσεις του σε εφημερίδα της Πορτογαλίας υποστήριξε πως τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση δεν θα αποδώσουν και θέλει δραστικότερες αποφάσεις.

Η αναστολή του πρωταθλήματος, για τρίτη φορά φέτος, έκανε και πάλι τον γύρο της Ευρώπης με τα Πορτογαλικά μέσα να έχουν μεγάλη αναφορά και να αναζητούν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένας εξ αυτών που μίλησε στον Τύπο της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στην "Record" ήταν ο Ζέκα με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να τονίζει πως η αναβολή δεν θα βοηθήσει και πρέπει να παρθούν αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να παταχθεί η βία.

Ο Ζέκα μάλιστα στις δηλώσεις του τόνισε πως επεισόδια ανάλογης έκτασης με αυτά που σημειώθηκαν στην Λεωφόρο έγιναν και μια εβδομάδα νωρίτερα στην Κρήτη και το ματς με τον ΟΦΗ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε και για την αγωνιστική επίδραση που θα έχει η διακοπή για τους πράσινους που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Ζέκα τόνισε αρχικά:

«Δεν έχει νόημα να σταματήσουμε το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτών των επεισοδίων. Θα πρέπει να ληφθούν πολύ πιο σοβαρά μέτρα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα είχε περισσότερο νόημα αν αποφάσιζαν τα παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν πως θα παίξουμε ξανά, τότε το πρωτάθλημα μαζί με τα πλέι οφ θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Το απόγευμα μας είπαν πως η διακοπή θα είναι μόνο για μία εβδομάδα και την επόμενη Τετάρτη θα υπάρξει νέα καθοριστική συνάντηση. Νομίζω πως όλα αυτά τα μέτρα δεν θα αποδώσουν, αν δεν υπάρξει κάποια λύση ώστε οι οπαδοί να φοβούνται να πηγαίνουν στα γήπεδα και να κάνουν επεισόδια. Θα πρέπει γενικά να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των ομάδων, αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση».

Εν συνεχεία μίλησε και για τα επεισόδια που έγιναν στο Ηράκλειο λέγοντας:

«Δεν έγιναν επεισόδια μόνο στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά επίσης και μια εβδομάδα νωρίτερα όταν εμείς παίξαμε με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και στη διάρκεια του αγώνα δεχθήκαμε πολλά αντικείμενα, ενώ μέλος της διοίκησης χτυπήθηκε με πέτρα στο κεφάλι».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μιλώντας για την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει αυτή η αναβολή για το τριφύλλι που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση:

«Ελπίζω πως στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μια πιο ριζική λύση και για εμένα αυτή θα ήταν η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Προς το παρόν βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε. Νομίζω πως η αναβολή μιας ή δύο ή τριών αγωνιστικών λειτουργεί σε βάρος του Παναθηναϊκού, καθώς προερχόμαστε από ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά και μπορούμε να πιέσουμε τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Εμείς θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την αγωνιστική μας άνοδο. Από όσα γνωρίζω, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με άλλες ομάδες για τη διεξαγωγή κάποιοι φιλικού για να διατηρήσουμε ρυθμό πριν αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ