ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζάετς: "Απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ζάετς: "Απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο"
INTIME SPORTS

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει χαμένο από την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, σχολίασε ο Βέλιμιρ Ζάετς.

Ο Ζάετς, έχει δουλέψει απ' όλα τα πόστα στον Παναθηναϊκό, καθώς αγωνίστηκε την δεκαετία του '80 στους "πράσινους", αργότερα ανέλαβε προπονητής, ενώ το 2004 από το πόστο του τεχνικού διευθυντή ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ.

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός της αποχώρησης της οικογένειας Βαρδινογιάννη από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έκανε σύγκριση μεταξύ Γιάννη και Γιώργου Βαρδινογιάννη, σχολίασε την πολυμετοχικότητα, ενώ δεν έδειξε εμπιστοσύνη στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Για το ποδόσφαιρο στη χώρα του και την Εθνική Κροατίας: " Ολοι οι καλοί παίκτες φεύγουν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στο κροατικό ποδόσφαιρο. Μόνο η Ντιναμό και η Εθνική ομάδα πάνε καλά. Ελπίζω πως η ομάδα μας, μαζί με την Ελλάδα θα προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ολα θα κριθούν στο παιχνίδι Ελλάδας – Κροατίας. Νομίζω δεν υπάρχει φαβορί. Αν στην Κροατία παίξουν οι Μόντριτς και Κράνιτσαρ η Κροατία θα έχει πιο δυνατό κέντρο, όμως, και η Ελλάδα έχει καλούς επιθετικούς και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις".

Για την οικογένεια Βαρδινογιάννη: " Είναι λυπηρό που φεύγει αυτή η οικογένεια από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οχι μονό για τον Παναθηναϊκό. Ηρθα την εποχή του Γιώργου Βαρδινογιάννη και έχω περάσει πολλά χρονιά στην ομάδα σαν παίκτης, δούλεψα αργότερα στις Ακαδημίες και σαν τεχνικός. Ξέρω πολύ καλά πόσο τίμιοι είναι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και ειδικά ο "Καπετάνιος" και ο Γιάννης. Αυτή η απώλεια θα ενοχλήσει ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη: " Είναι το πιο σημαντικό για μία ομάδα να έχει κάποιον που να εξασφαλίζει το οικονομικό. Ο Τζίγγερ μπορούσε να έχει καλή συνεργασία και με τους άλλους στην ΠΑΕ, αλλά ήθελε μια σχέση σεβασμού και ειλικρινείας. Δυστυχώς, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Είναι μεγάλη απώλεια. Η απόφαση είναι του ίδιου του Γιάννη, όχι του Βαρδή Βαρδινογιάννη ή κάποιου άλλου".

Για τη σύγκριση Γιώργου και Γιάννη Βαρδινογιάννη: "Ο "Καπετάνιος» ήταν πιο δυναμικός προς τα έξω άνθρωπος. Ο Γιάννης ήξερε από οργάνωση, ήταν και ο ίδιος αθλητής, ήξερε και ποδόσφαιρο. Οι δυο τους έμοιαζαν στην αντίληψή του για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Ηταν όμως τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις. Από αυτό που έχω ζήσει από κοντά, γνωρίζω πολύ καλά το πόσο πολύ αγαπάει και πονάει ο Γιάννης τον Παναθηναϊκό".

Για τις αιχμές του Τζίγγερ περί χρηματισμού για τις κατακτήσεις τίτλων: " Δεν είναι περίεργο να μην αρέσουν όλα αυτά. Πρέπει κανείς να ασχοληθεί, όμως, όχι και να σε ρίξουν προς τα μέσα. Να παρακολουθεί, αλλά δεν μπορείς να αγοράζεις διαιτητές. Για αυτό υποτίθεται πως υπάρχουν το Κράτος και η Ομοσπονδία".

Για τη χλεύη του κόσμου προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη: "Δεν έχω μιλήσει τελευταία με τον Γιάννη και δεν ξέρω τι έγινε και πηρέ την απόφαση. Σίγουρα όμως είναι δύσκολη απόφαση. Οι Βαρδινογιάννηδες χάσανε λεφτά και ηρεμία και δεν πήραν τίποτε ως οικογένεια".

Για το πολυμετοχικό σχήμα: "Οταν έμαθα πως θα γίνει αυτό δεν ήμουν ήρεμος γιατί έλεγα πως πρέπει να υπάρχει πυραμίδα, ένας συγκεκριμένος τρόπος για να λειτουργεί μια ομάδα, Χωρίς ένα καλό σύστημα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι λάθος να έχεις πέντε που αποφασίζουν... Πρέπει ένας να αποφασίζει και οι άλλοι να ακολουθούν. Μπηκαν στον Παναθηναϊκό δυναμικοί άνθρωποι και δεν μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους".

Για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού: " Δεν θα είναι εύκολο σίγουρα. Θα ήταν αν ο Βαρδινογιάννης έμενε. Ομως ο Παναθηναϊκός έχει πολύ κόσμο και ελπίζω πως κάποια στιγμή θα συνέλθει. Η φετινή περίοδος θα είναι κρίσιμη. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει κάποιον που να μπορεί και να κάνει λίγα από όσα έκανε ο Γιάννης".

Αν ο Γιώργος και Γιάννης Βαρδινογιάννης έκαναν όντως ευρωπαϊκή ομάδα τον Παναθηναϊκό: "Σίγουρα έχουν μεγάλη συμβολή στο ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα πάρα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη. Έχουμε κάνει καλά αποτελέσματα για να γίνει το μεγάλο και κυριλέ όνομα στην Ευρώπη".

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: " Είδα την ομάδα όταν χάσαμε από την Οντένσε και τη Μακάμπι. Στεναχωρήθηκε πολύ. Ελπίζω να πάει καλυτέρα, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Ηρθαν δυο - τρεις παίκτες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Είναι μεγάλη απώλεια ο Σισέ. Σίγουρα ο Φερέιρα δεν έχει ακόμη τη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν έχει πιάσει τί ακριβώς γίνεται. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα κάνει κάτι καλύτερο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ