ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χένρικσεν: "Δεν έχω ξεχάσει την Ριζούπολη"

Χένρικσεν: "Δεν έχω ξεχάσει την Ριζούπολη"

Ο Ρενέ Χένρικσεν καταθέτει στο Sport24.gr τα προγνωστικά του για το ντέρμπι αιωνίων. Ο παλαίμαχος άσος θυμάται με απογοήτευση όσα συνέβησαν στη Ριζούπολη, στέλνει το μήνυμα του στους φίλους του Παναθηναϊκού ενώ αποκαλύπτει πως έχει τρέξει ήδη σε τρεις Μαραθώνιους!

Αρχοντικός ποδοσφαιριστής, απροσπέλαστος με παροιμιώδη αντίληψη του παιχνιδιού.

Βράχος της άμυνας, σχεδόν αλάνθαστος με μοναδικές τοποθετήσεις και εκπληκτική ψυχραιμία.

Ο Ρενέ Χένρικσεν στα έξι χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (1999-2005) άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στο "τριφύλλι" σε σημείο που ακόμη και σήμερα οι οπαδοί των "πρασίνων" τον νοσταλγούν ανακαλώντας στη μνήμη τους τα κατορθώματα του.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου. Η αξία αλλά και το ήθος του δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ

Ο Ρενέ Χένρικσεν μίλησε στο Sport24.gr λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ στο "Γουάιτ Χάρτ Λέιν". Όπως ανέφερε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας σκόπευε να παρακολουθήσει από την τηλεόραση την αναμέτρηση προκειμένου να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται το "τριφύλλι".

Για το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ενήμερος εκφράζοντας την επιθυμία να νικήσει ο Παναθηναϊκός.

"Ελπίζω πως ο Παναθηναϊκός θα νικήσει. Αγωνίστηκα πολλά χρόνια στον σύλλογο, αυτή είναι η επιθυμία μου. Είναι ένα δύσκολο ματς για να γίνουν προβλέψεις.

Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι. Σε τέτοιου είδους ματς παίζει ρόλο η ψυχολογία των παικτών, η εμπειρία τους από ντέρμπι αλλά και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται".

Ο κορυφαίος παίκτης της Δανίας για το 2000 θυμήθηκε το κλίμα που επικρατούσε παραμονές του ελληνικού "clasico".

"Θυμάμαι πολλά πράγματα από αυτά τα ντέρμπι. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος και περιμένει με αγωνία το ματς.

Αρκετές μέρες πριν το ντέρμπι όλοι στην Ελλάδα κινούνται στους ρυθμούς του. Τα media, οι οπαδοί δίνουν ξεχωριστή σημασία σε αυτό το παιχνίδι.

Είναι κάτι που ασφαλώς θυμάμαι ιδιαίτερα και καταλάβαινα πόσο σημαντικό είναι για τους οπαδούς το να νικήσεις".

Χένρικσεν: "Δεν έχω ξεχάσει την Ριζούπολη"

Στις 11 Μαίου στη Ριζούπολη, οι Πειραιώτες ήθελαν νίκη με δύο γκολ διαφορά, ώστε να υπερτερούν του Παναθηναϊκού σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού στο πρώτο παιχνίδι της Λεωφόρου (12/1/2003) είχαν ηττηθεί με 3-2.

Τελικά επικράτησαν 3-0 σε ένα ματς όπου οι "πράσινοι" αντέδρασαν έντονα για τις συνθήκες που επικρατούσαν. Ο Ρενέ Χένρικσεν σχεδόν 10 χρόνια μετά δεν έχει ξεπεράσει την ήττα.

"Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν έχω ξεχάσει όλα τα τραγικά που είχαν συμβεί σε αυτό το ντέρμπι. Ήμασταν πολύ κακοί, όμως εάν το παιχνίδι είχε διεξαχθεί υπό άλλες συνθήκες τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά.

Μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Ακόμα θυμάμαι τις φωτοβολίδες που εκτοξεύονταν εναντίον μας".

Ο πρώην άσος της Ακαντέμισκ μπορεί να μην συνεργάστηκε με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, ωστόσο έχει να πει μόνο καλά λόγια για τον Ελληνοαργεντινό τεχνικό.

"Με τον Ρότσα δεν έχω συνεργαστεί ως ποδοσφαιριστής, όμως τον γνωρίζω στην ομάδα.

Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και είναι πολύ ωραίο η ομάδα να εμπιστεύεται ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά. Πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό".

Ο πρώην Δανός διεθνής (66 συμμετοχές) υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό και από το πόστο του σκαουτ ως υπεύθυνος για την αγορά της Σκανδιναβίας. Δεν αποκλείει να συμβεί κάτι ανάλογο και στο μέλλον.

"Ποτέ δεν ξέρεις, ούτε μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Το μέλλον θα δείξει, στον Παναθηναϊκό άλλωστε έζησα ωραίες στιγμές".

Ο Χένρικσεν γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν διάγει τις πιο παραγωγικές μέρες της ιστορίας του έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του "τριφυλλιού".

Χένρικσεν: "Δεν έχω ξεχάσει την Ριζούπολη"

"Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό. Από τους οπαδούς την ομάδα, έζησα ωραίες στιγμές.

Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει την κρίση που αντιμετωπίζει και οι οπαδοί να σταθούν στο πλευρό του. Να βοηθήσουν την ομάδα να συνεχιστεί η προσπάθεια".

Tέλος αποκάλυψε στο Sport24.gr πως σκοπεύει να λάβει μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, έχοντας ήδη τρεις μαραθώνιους στο ενεργητικό του.

"Ναι ισχύει, έτρεξα στον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Έχω τρέξει μέχρι στιγμής σε τρεις Μαραθώνιους.

Γνωρίζω πως η αυθεντική διαδρομή είναι της Αθήνας και σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να ζήσω αυτή την εμπειρία. Κατάφερα και τερμάτισε σε χρόνο κάτω από τρεις ώρες. Για την ακρίβεια σε 2 ώρες και 59 λεπτά"!


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ