ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βονόρτας: "Μόνο αποτέλεσμα η νίκη"

Ο Γιάννης Βονόρτας υποστήριξε ότι στον Παναθηναϊκό θέλουν τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη ώστε εν συνεχεία να έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν σε Ευρωπαϊκή παρουσία.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Ξάνθη σε έναν αγώνα μπαράζ που υπό προϋποθέσεις μπορεί να κρίνει και ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Γιάννης Βονόρτας μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για το ματς κόντρα στην Ξάνθη και την σημασία που μπορεί να έχει για τους πράσινους λέγοντας πως για το Τριφύλλι υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα... η νίκη.

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βονόρτας υποστήριξε στην συνέντευξη του στην "NOVA":

Ένα παιχνίδι, ένας νικητής όπως είχατε αναφέρει, αγώνας μπαράζ, κάτι ασυνήθιστο για τον Παναθηναϊκό να παίζει για την έκτη θέση , αλλά ενδεχομένως αυτό το παιχνίδι να είναι πολύτιμο αφού μπορεί να κριθεί και η ευρωπαϊκή συμμετοχή.
"Ναι, σίγουρα είναι ένα πολύτιμο παιχνίδι για μας. Ένας αγώνας μπαράζ σημαίνει ένας νικητής και είναι εν αναμονή για την Ευρώπη. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει υπάρξει πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση, σε αυτή τη θέση μάλλον και πρέπει οπωσδήποτε να το πάρουμε".

Σας προβληματίζει η αγωνιστική αποχή από επίσημα παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα; Υπήρξαν και οι διακοπές του Πάσχα, υπάρχει χαλαρότητα στην ομάδα ή είναι η ομάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι;
"Δεν έχουμε πολύ μεγάλη αγωνιστική απραξία γιατί παίξαμε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Ομόνοια στην Κύπρο με την αντίστοιχη ομάδα, οπωσδήποτε χθες πρώτη μέρα όλοι ήταν ακόμα στο 'χρόνια πολλά' μα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ήταν μια χαρά, με μεγάλη διάθεση και επειδή έχουμε κρατήσει και στατιστικά ήταν ιδιαίτερα γρήγοροι στην κυκλοφορία της μπάλας και στις πάσες που έβγαλαν στη διάρκεια της προπόνησης".

Υπάρχει φαβορί σ' αυτό το παιχνίδι επειδή γίνεται στην Αθήνα η αναμέτρηση ή πιστεύετε ότι είναι ισορροπημένη η αναμέτρηση μέχρι τουλάχιστον την έναρξη του αγώνα;
"Είναι ισορροπημένα όλα αυτά πιστεύω και η Ξάνθη θέλει το παιχνίδι, εντάξει δε νομίζω ότι θα παίξουν ρόλο αυτά. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να δείξουν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να αγωνιστούν όσο πιο δυνατά για αυτό το αποτέλεσμα".

Νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, νίκη της Ξάνθης στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ισορροπούν οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τι διαφορετικό θα δούμε σε αυτό το παιχνίδι που κρίνεται μόλις σε 90 λεπτά, ενδεχομένως και σε περισσότερα;
"Ναι, μπορεί να πάει και περισσότερα. Το διαφορετικό; Δεν ξέρω. Αν τα πάρουμε με τη σειρά, νίκη, ήττα, τί ακολουθεί μετά; Νίκη, ήττα, νίκη; Έτσι το βλέπω".

Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο το οποίο πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθείτε στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Γιατί είναι ένα παιχνίδι που πολλά απ' τα παιδιά δεν έχουν αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι σαν τελικό. Γνωρίζετε καλά τι ψυχολογία πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτά τα παιχνίδια.
"Ήρθε η ώρα να το γνωρίσουν και προετοιμαζόμαστε καλά πάνω σ' αυτό παρά τις όποιες ελλείψεις υπάρξουν και ελλείψεις αθλητικές εννοώ γιατί όλοι είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να παλέψουν για το καλύτερο".

Οι πολλές απουσίες που υπάρχουν και σημαντικές σας προβληματίζουν;
"Αυτό είπα πριν, οπωσδήποτε θα' θελα να' μαστε περισσότεροι για να' χουμε περισσότερες επιλογές, αλλά είμαστε αυτοί και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το αποτέλεσμα που θέλουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ