ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βόκολος, ο νέος τεχνικός διευθυντής

Βόκολος, ο νέος τεχνικός διευθυντής
INTIME SPORTS

Προτού συμπληρωθούν μερικές ώρες από τη λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Νταμπίζα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι ο Λεωνίδας Βόκολος είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής.

Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει την αντικατάσταση του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, όπως έγινε γνωστό.

Είχε διαρρεύσει ότι ο Βόκολος προοριζόταν για να αναλάβει πόστο στην ακαδημία, όμως τελικά αποφασίστηκε ότι θα καλύψει ένα πιο ενεργό πόστο.

Ο παλαίμαχος αμυντικός θα πιάσει άμεσα δουλειά, σε συνεργασία με τον Τάκη Φύσσα, ώστε να προχωρήσουν οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα απασχολήσουν εν όψει Ιανουαρίου.

Την ερχόμενη Πέμπτη (13/11) θα βρεθεί στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα του καθήκοντα στο "τριφύλλι".

Ο 44χρονος πρώην άσος της ομάδας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους παίκτες αλλά και με Αναστασίου και Φύσσα, θα αναλάβει τις μεταγραφικές υποθέσεις του συλλόγου, με τον Τάκη Φύσσα να έχει την εποπτεία, εκτός από τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που έχει σαν Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι Φύσσας και Βόκολος γνωρίζονται αρκετά χρόνια, καθώς έχουν συνεργαστεί στον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό αλλά και την Εθνική ομάδα.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει και μια συνάντηση ανάμεσα στους Αλαφούζο, Φύσσα, Βόκολο και Σαμαρά για να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες για τον καθένα.

Από τη Νέα Σμύρνη μέχρι το "Γ. Καλαφάτης"

Στα 44 χρόνια του ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει για πρώτη φορά ως τεχνικός διευθυντής.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα έκανε τα πρώτου βήματα στον Πανιώνιο, όπου ήταν μαζί με τον Τάκη Φύσσα και το καλοκαίρι του 1998 πήγε στον Παναθηναϊκό (μαζί με τον νυν διευθυντή ποδοσφαίρου του τριφυλλιού), όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια ακολούθησε μια διετία στον ΠΑΟΚ και τα σύντομα περάσματα του από την Καλλιθέα και τον ΑΠΟΠ Κινύρας (Κύπρος) όπου και κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2007. Παράλληλα, αγωνίστηκε και επτά φορές με τη φανέλα της εθνικής ομάδας πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Ως προπονητής έκανε τα πρώτα του βήματα ένα χρόνο αργότερα από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού όπου και προπονούσε τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες του συλλόγου. Εκεί παρέμεινε για ένα χρόνο μέχρι να ανοίξει το κεφάλαιο εθνική ομάδα.

Το 2009 ανέλαβε τη Eθνική Παίδων, με την οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Κ17), για να ακολουθήσει το 2011 η Εθνική Νέων, με την οποία επίσης πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Κ19).

Τον Αύγουστο του 2011 προωθήθηκε στην Ανδρών, αναλαμβάνοντας καθήκοντα βοηθού προπονητή του Φερνάντο Σάντος, σε αντικατάσταση του Ζήση Βρύζα, θέση από την οποία αποχώρησε την 1η Αυγούστου 2014, καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει πως νέος τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Βόκολος".

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Βόκολος υποσχέθηκε να δουλέψει σκληρά για να πετύχει στον Παναθηναϊκό:

Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω και πάλι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είχα την χαρά και την τιμή να υπηρετήσω αυτή την ομάδα από πολλά πόστα στο παρελθόν και ξέρω ότι ο Σύλλογος είναι μεγάλος, όπως και οι απαιτήσεις του. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι μόνο δουλειά καθώς στην ζωή μου έτσι έχω μάθει να ανταποκρίνομαι σε ότι αναλαμβάνω.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ