ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βαζέχα: "Με συνεχείς αλλαγές, η λογική φεύγει"

Βαζέχα: "Με συνεχείς αλλαγές, η λογική φεύγει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε για τη μοναξιά του Μάρκους Μπεργκ, τις ανακατατάξεις στην ομάδα του Παναθηναϊκού και τη φιλοσοφία των Λυμπερόπουλου και Ουζουνίδη.

Ενάντιος με τις συνεχόμενες αλλαγές που συντελούνται στον Παναθηναϊκό, δήλωσε ο Κριστόφ Βαζέχα. Ο Πολωνός εξήγησε ότι η "ποδοσφαιρική λογική φεύγει" με τις τόσες ανακατατάξεις, αναφέρθηκε στον Μάρκους Μπεργκ και εξέφρασε την επιθυμία να εργαστεί ξανά στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κριστόφ Βαζέχα στην εφημερίδα "DEAL NEWS":

Για την ανασυγκρότηση του ρόστερ από τους Λυμπερόπουλου - Ουζουνίδη: «Εμένα μου αρέσει πολύ η σκέψη τους, απ’ όσα διαβάζω δηλαδή, ότι θέλουν να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Υπάρχει κρίση, να μην κρυβόμαστε, και στον Παναθηναϊκό και στην χώρα και ίσως για κάποια χρόνια, ακόμα, θα ταλαιπωρηθεί η Ελλάδα. Για να πετύχει κάτι διαφορετικό ο Παναθηναϊκός, πρέπει να αναδείξει νέα ταλέντα όπως παλαιότερα και να κινηθεί περισσότερο στην Ελλάδα, σε σχέση με ότι συνέβη ως τώρα, για να αντέξει στις δύσκολες εποχές. Οι ξένοι δεν είναι πάντα καλύτεροι».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας, μετά τον αποκλεισμό στοEuropaLeague: «Πρέπει να παλέψουν όλοι στο πρωτάθλημα για το καλύτερο, παρότι υπάρχει βαθμολογική διαφορά από την κορυφή. Γνώμη μου είναι να ρίξουν μεγάλο «βάρος» και στο κύπελλο, για να πάρουν έναν τίτλο και να αποκτήσουν μια άλλη ψυχολογία…».

Για την πολιτική που ακολουθήθηκε στις μεταγραφές: «Λάθος να γίνονται 5, 6, 7 μεταγραφές κάθε 6 μήνες και μάλιστα για παίκτες ενδεκάδας, γιατί γίνονται περισσότεροι μ’ όσους γεμίζουν το ρόστερ. Όταν αλλάζεις τα 2/3 του βασικού σου σχήματος, η ποδοσφαιρική λογική «φεύγει». Ο Στραματσόνι, αν θυμάμαι, έκανε 20 μεταγραφές, χειμώνα-καλοκαίρι.Πώς να δουλέψεις και πώς να βρεις «χημεία»; Χάνεται έτσι, η «χημεία».

Σωστό είναι να κρατάς για έναν χρόνο έναν κορμό 8 ποδοσφαιριστών και να προχωράς σε 2 ή 3 ποιοτικές προσθήκες. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει δική της φιλοσοφία, όχι να έρχεται ο κάθε προπονητής και να τα αλλάζει όλα. Στον Παναθηναϊκό έγιναν όλα, ανάποδα. Τα εντελώς αντίθετα από ότι επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εμείς, κρατούσαμε 3 σταθερούς και αλλάζαμε τους 8!».

Για τη σημασία του Μπεργκ: «Το παιδί δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό, με την ποιότητα του και με την ψυχή του. Τον παρακολουθώ και στα 4 χρόνια που είναι εδώ. Κάνει την διαφορά. Έρχεται, όμως, μια περίοδος που δεν σε πάει η μπάλα, δεν μπαίνει εύκολα το γκολ. Είναι φυσιολογικό αυτό. Τα ίδια πέρασα 15 χρόνια με τον Παναθηναϊκό και ξέρω τι …τραβάει ο Μπεργκ. Πετυχαίνεις μια χρονιά 20 γκολ και όλοι νομίζουν ότι είναι εύκολο να βάζεις 20 κάθε χρόνο. Δεν είναι έτσι. Άνθρωπος είναι, όχι μηχανή…».

Για τις κάμψεις στην απόδοση του Μπεργκ: «Όταν αλλάζουν όλοι οι συμπαίκτες γύρω σου στην ομάδα κάθε 6 μήνες, ξέρω πως αισθάνεται ο Μπεργκ. Κάπως περίεργα. Δύσκολο να είσαι ο σέντερ φορ και μια στιγμή, όταν έχεις δημιουργήσει μια καλή συνεργασία με κάποιον, αυτός να φεύγει και να έρχεται άλλος στην θέση του. Αναγκάζεσαι συνεχώς να προσαρμόζεσαι σε νέα δεδομένα.

Με τους εξτρέμ, τους μέσους, τους άλλους επιθετικούς. Αυτό που είπα πριν. Χάνεται η «χημεία». Έχεις την βασική ευθύνη για να πετύχεις το γκολ για να νικήσει η ομάδα και περιμένεις να βοηθήσουν το παιχνίδι σου. Αν δεν το βάλεις ή χάσεις μια ευκαιρία, δέχεσαι κριτική. Μόνος του, βέβαια, ανέβασε τον πήχη τόσο ψηλά ο Μπεργκ!».

Για το πόσες μεταγραφές έχει ανάγκη η ομάδα: « Λέγαμε παλιά, το «9», το «10», το «6», ο στόπερ και ο τερματοφύλακας. Αυτός είναι ο κορμός και πρέπει να δεις τι σου λείπει. Εννοείται, ήταν φανερό ότι η ομάδα ήθελε αμυντικό χαφ. Μακάρι να βγει ο Κουρμπέλης. Όμως, σε άλλες ομάδες κάποια παιδιά είναι «αστέρια», αλλά, στον Παναθηναϊκό συναντούν άλλη νοοτροπία. Κάθε χρόνο πρέπει να παίζουν για το πρωτάθλημα και στον Αστέρα δεν είχε αυτή την υποχρέωση.

Σκέφτομαι ότι πρέπει να ψάξουν για έναν μεγάλο παίκτη σε αυτή την θέση, αλλά, πράγματι αξίζει να δοθούν ευκαιρίες και σε αυτά τα παιδιά, όπως π.χ. και στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο πριν πουν αν θα πάρουν άλλο τερματοφύλακα. Για «10άρι»; Ο Βιγιαφάνιες είναι «10άρι», δεν μου άρεσε στα άκρα ούτε εμένα. Φορ σίγουρα καλό είναι να μην έχεις μόνο τον Μπεργκ … Ο Ουζουνίδης και ο Λυμπερόπουλος ξέρουν καλύτερα. Δεν είναι εύκολο να αποδεσμεύσεις τους παίκτες που θέλεις, για να πάρεις άλλους. Απ’ έξω λέμε πολλά. Ο άλλος δεν αφήνει τα λεφτά που παίρνει, αν δεν υπογράψει αλλού καλό συμβόλαιο. Ο Νίκος, βέβαια, τώρα που μιλάμε, μπορεί να βρει λύσεις και να κάνει καλές συμφωνίες με όλους».

Για την πιθανή επιστροφή του στην ομάδα: «Αγαπώ την ομάδα πάρα πολύ, θέλω να της προσφέρω και είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ