ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζουρούδης: "Δύσκολη η χονδροπάθεια"

Τζουρούδης: "Δύσκολη η χονδροπάθεια"
Τζουρούδης INTIME SPORTS

Διαβάστε τι αναφέρουν Νίκος Τζουρούδης και Λάκης Νικολάου για την χονδροπάθεια και το πόσο μπορεί να επηρεάσει την καριέρα του Λέτο.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο εδώ και ενάμιση μήνα υποφέρει από πόνους στο γόνατο του, με τις εξετάσεις να δείχνουν πως υποφέρει από χονδροπάθεια, μία πάθηση που αν δεν προσέξεις καλά μπορεί να σου στοιχίσει ακόμα και την καριέρα σου (αν είσαι ποδοσφαιριστής).

Νίκος Τζουρούδης και Λάκης Νικολάου μίλησαν στο Goal News για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού.

"Αν έχει οστικό οίδημα ο Λέτο θα έπρεπε να είχε επιστρέψει. Εκτός αν το αψήφησαν και συνέχισε να το επιβαρύνει. Το οστικό οίδημα δημιουργείται από χτύπημα. Επιπλέον όταν αφαιρείς τον μηνίσκο μεταξύ δύο οστών, μηριαίου και κνήμης, μπορεί να έρθει το ένα κόκκαλο με το άλλο και να δημιουργηθεί οστικό οίδημα.

Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση του χόνδρου. Το οστικό οίδημα, όμως, δεν είναι τόσο σοβαρό. Εκτός κι αν υποτιμήθηκε και ο παίκτης συνέχισε να το επιβαρύνει. Είναι σαν να έχει μία πληγή που συνέχεια την ξύνεις. Πώς θα κλείσει; Υπάρχουν, όμως, πιέσεις στις ομάδες για να παίζουν οι σημαντικοί παίκτες", είπε αρχικά ο Νίκος Τζουρούδης και συνέχισε:

Αν ο Λέτο έχει χονδροπάθεια στο γόνατο είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Αν δεν αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να σημάνει και το τέλος της καριέρας του. Χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και από β’ βαθμό και πάνω χρειάζεται χειρουργείο. Ορισμένοι συνιστούν τη λύση της επέμβασης ακόμη και στο πρόβλημα β’ Βαθμού. Παίζουν, πάντως, ρόλο και άλλα. Καλό είναι να υπάρχουν στο γόνατο οι μηνίσκοι που είναι σαν μαξιλαράκια. Αν για παράδειγμα έχει αφαιρεθεί ο έξω μηνίσκος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Γενικότερα, πάντως, η χονδροπάθεια στο γόνατο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Θυμηθείτε τον Ολισαντέμπε. Κανένας δεν αμφισβητούσε το ταλέντο του, αλλά είχε αυτό το πρόβλημα. Το έλεγα τότε, αλλά μου είχαν δώσει άδικο εμένα στον Παναθηναϊκό (σ.σ.: την υπόθεση είχε χειριστεί ο Αργύρης Μήτσου)… Υπήρχε και η περίπτωση του Βραζιλιάνου Άντερσον Λίμα στον Παναθηναϊκό. Υποτίμησαν και σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα χονδροπάθειας και δεν έπαιξε μπάλα. Παρόμοιο πρόβλημα είχε και ο Ραγκουέλ, αλλά και ο Ενακαρίρε που έτρεχε Φεβρουάριο μήνα για αποκατάσταση".

Λάκης Νικολάου: " Αν τώρα έχει βλάβη ο χόνδρος, το θέμα είναι σοβαρό"

" Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού δεν είχε ενοχληθεί ποτέ από τον Λέτο. Σχεδόν ποτέ δεν είχε τραυματιστεί. Δεν θυμάμαι ούτε μία θλάση. Αν, πάντως, τώρα έχει βλάβη ο χόνδρος, το θέμα είναι σοβαρό. Παίζει βέβαια ρόλο σε ποιο σημείο του γόνατος και σε τι βαθμό υπάρχει αλλοίωση.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι δύσκολο να δοθεί εξήγηση για το αν είναι δικαιολογημένο το διάστημα της απουσίας του Λέτο. Κανένας δεν ξέρει εκτός από τους θεράποντες ιατρούς. Μόνο αυτοί μπορούν να απαντήσουν.

Η χονδροπάθεια, άλλωστε, είναι μεγάλο κεφάλαιο. Υπάρχουν πέντε βαθμοί. Ο πέμπτος – η πιο σοβαρή ζημιά δηλαδή – μπορεί και να κόψει την μπάλα από έναν ποδοσφαιριστή. Οι ποδοσφαιριστές, πάντως, λόγω του καλού μυϊκού συστήματος που έχουν συνήθως δεν εμφανίζουν πέμπτο βαθμό"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ