ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζίγγερ... "πρώτα τα λεφτά"

Τζίγγερ... "πρώτα τα λεφτά"
Βαρδινογιάννης INTIME SPORTS

Διευκρινήσεις για τις συναντήσεις με την πλευρά του πρίγκιπα έδωσε η ομόλογη του Τζίγγερ που ανέφερε και απόσπασμα της αντιπρότασής επιμένοντας να πάρει πρώτα τα λεφτά.

Την στάση του ξεκαθάρισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφορικά με την υπόθεση παραχώρησης των μετοχών του στον Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Ο Τζίγγερ ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να διαφυλάξει τα χρήματα που είναι να λάβει ο Παναθηναϊκός και ζητάει πρώτα να να δοθούν τα χρήματα (15-20.000.000 ευρώ) από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ, ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον της ομάδας και κατόπιν να γίνει η μεταβίβαση.

Με την προϋπόθεση αυτή, στη σύνταξη του MοU η πλευρά Βαρδινογιάννη προσπαθεί να διευκολύνει και την αντίπερα όχθη ώστε να καταβάλει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ τα 15.000.000 ευρώ στην ΑΜΚ και να πάρει τις μετοχές της οικογένειας. Και εν συνεχεία να εγγυηθεί για την καταβολή των 55.000.000 ευρώ που ο ίδιος έχει πει σε διαδοχικές αυξήσεις μέχρι το 2013.

Με τον τρόπο αυτό, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παίρνει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τον Παναθηναϊκό αλλά και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας μπορεί να βάλει πιο αργά τα λεφτά από ότι θα ήθελε ο ίδιος και σίγουρα είναι στο χέρι του να βάλει όσα περισσότερα μπορεί.

Επικοινώνησαν οι δύο πλευρές

Από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, διευκρινίζεται πως ο δικηγόρος του κ. Γεωργόπουλος επικοινώνησε το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πετρόπουλο αφου συναντηση δεν θα γινει και του ειπε ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη εκανε μια πρόταση για να διευκολύνει την είσοδο του επενδυτή στην ΠΑΕ με τον καλύτερο τρόπο βάζοντας μαλιστα σε πρώτη φάση λιγότερα χρήματα από τα 20.000.000 που έχουν δεσμευθεί οτι θα βαλουν.

Παράλληλα του επισήμανε ότι είναι προφανές ότι αν δεν κατατεθούν στην ΠΑΕ τουλάχιστον αυτά τα 15.000.000 ο Βαρδινογιάννης δεν μπορεί να παραχωρήσει τις μετοχές του. Του τόνισε επίσης ότι αυτή ήταν απλά μια πρόταση διευκόλυνσης επι της διαδικασίας αφού είναι δεδομένο ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη συμφωνει με την γενικοτερη προταση για καταβολη 20+50 +Γήπεδο.

Τέλος του επανέλαβε ακόμη οτι αν η πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν συμφωνεί με την πρόταση αυτή τότε περιμένουν οι δικηγοροι του Τζίγγερ τον τροπο που προτείνει η άλλη πλευρά για να γίνει η μεταβίβαση, αλλά με συγκεκριμένο τρόπο και εμφάνιση των χρημάτων που απαιτούνται τουλάχιστον στην πρώτη φάση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και πάλι την Παρασκευή το πρωί, με τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα να θέτει εκ νέου μερικά ερωτήματα για να "τελειώνει" το θέμα και να επιτευχθεί η συμφωνία που επιθυμεί ο Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Η αντιπρόταση του Τζίγγερ:

Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη έδωσε στην δημοσιότητα τα τέσσερα σημεία της πρότασής του, προκειμένου να γίνει πιο εύκολα και πιο γρήγορα η είσοδος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ στον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν πρόκεται για όρους αλλά για πρόταση.

" Προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χρονική καθυστέρηση, σε βάρος του Παναθηναικού, και για να μπορέσει ο επενδύτης να υλοποιήσει άμεσα την πρόταση του για την ομάδα, προτείνουμε τα ακόλουθα:

1. Η καταβολή από τον επενδυτή ποσού 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που θα αποφασιστεί στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 4 Νοεμβρίου 2011.

2. Με την καταβολή του ποσού των 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναικός ως ανωτέρω, θα μεταβιβάσθει στον επενδυτή το σύνολο των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

3. Μέχρι το πέρας των διαδικασιών της ΑΜΚ που θα επιτρέψουν την καταβολή από τον επενδυτή του ποσού των 15.000.000 ευρώ, το εν λόγω ποσό θα είναι κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του επενδυτή εντός της Ελλάδος.

4. Ανάληψη υποχρεώσεως εκ μέρους του επενδυτή με την υπογραφή, letter of comfort, καταβολης στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνολικού ποσού 55.000.000 ευρώ για τα δύο επόμενα έτη (2012 και 2013)."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ