ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τρίτωσε το καλό για τον Πίσπα στον Παναθηναϊκό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μέσα σε λιγότερα από τρία 24ωρα ο Σωτήρης Πίσπας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Νέων, έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό και πέτυχε το πρώτο του γκολ. Διαβάστε άγνωστες λεπτομέρειες από την πρώτη του παρουσία στην πρώτη ομάδα των πράσινων.

Ο Ιανουάριος κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο μήνας του από τη στιγμή που είναι γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου 1998, πλέον όμως ο ίδιος θα έχει να θυμάται για πάντα και τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Ο λόγος για τον Σωτήρη Πίσπα ο οποίος την Τετάρτη (1/2) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Κισσαμικό και μάλιστα σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα, το πρώτο του με την ανδρική ομάδα.

Κάτι το οποίο του έδωσε και μια πρωτιά! Έγινε το πρώτο παιδί που προέρχεται από την ακαδημία του Παναθηναϊκού και σκοράρει στο ντεμπούτο του με την "αντρική" ομάδα. Επίτευγμα που δεν είχαν καταφέρει ούτε ο Νίνης, ούτε ο Μαυρίας, ούτε πιο παλιά ο Κρητικός, ο Οξύζογλου και ακόμα παλιότερα οι Καραγκούνης, Μπασινάς.

Όσα έγιναν την Τετάρτη (1/2) τρίτωσαν το καλό για τον Σωτήρη Πίσπα και αυτό γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης (31/1), είχε μάθει ότι είχε κληθεί για πρώτη φορά στην Εθνική Νέων.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ

Σε πολλούς μπορεί να ισχύει το... τρίτη και φαρμακερή αλλά για τον Πίσπα κάλλιστα αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε τέταρτη και φαρμακερή. Ο φορ των πράσινων από τη στιγμή που έγινε επαγγελματίας στις 21 Νοεμβρίου είχε βρεθεί σε τρεις αποστολές χωρίς όμως να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Μέχρι την Τετάρτη που στην τέταρτη παρουσία του σε αποστολή, του δόθηκε η ευκαιρία για να παίξει.

Χαρακτηριστικά ο 19χρονος στραίκερ ήταν δυο φορές επί Στραματσόνι (στα ματς με ΟΦΗ και Άγιαξ εκτός έδρας) σε αποστολή και μάλιστα κόντρα στους Ολλανδούς κάθισε και στον πάγκο. Επίσης είχε βρεθεί μια φορά στην αποστολή από τη στιγμή που ανέλαβε το τριφύλλι ο Μαρίνος Ουζουνίδης καθώς ήταν στην 20άδα του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τελευταία στιγμή είχε μείνει εκτός.

Την Τετάρτη όμως όχι απλά ήταν στην 20άδα, αλλά του δόθηκε και ο χρόνος, αρκετός θα μπορούσε να πει κανείς, ώστε να μπει, να κάνει το ντεμπούτο του και αρχίσει την σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ

Ο Πίσπας βρέθηκε στην αποστολή, με τον Ουζουνίδη να έχει πάρει μαζί του 20 ποδοσφαιριστές, και αυτό που ήλπιζε πρώτα ήταν να μπει στην 18άδα. Όταν έγινε αυτό περίμενε πώς και πώς την ώρα που θα του δινόταν η οδηγία να σηκωθεί για προθέρμανση. Λίγο πριν μπει στο ματς υπήρξαν και οι απαραίτητες συμβουλές από τα μέλη του τεχνικού τιμ. Όλοι είχαν από κάτι να του πουν και φυσικά τελευταίος όλων ο 48χρονος τεχνικός, ο οποίος ζήτησε από τον 19χρονο επιθετικό να παίξει όπου έπαιξε και ο Κλωναρίδης, δηλαδή πίσω από τον Ρινάλντι και να δείξει στον αγωνιστικό χώρο την εικόνα που είχε και στις προπονήσεις και κυρίως να μην έχει άγχος, αλλά να είναι ήρεμος στις κινήσεις του.

ΤΑ ΕΝΝΙΑ + ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΙΣΠΑ

Αυτό έκανε και στο 78', όταν πλάσαρε με απόλυτη ηρεμία πάνω από τον Πολίτη και πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα. Το γκολ όμως, μόνο άγνωστη λέξη δεν είναι για τον σέντερ φορ του τριφυλλιού. Ο 19χρονος επιθετικός είναι και πρώτος σκόρερ των Νέων του Παναθηναϊκού μετρώντας εννιά γκολ σε 14 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Κ20.

Συγκεκριμένα έχει πετύχει τρία τέρματα κόντρα στον Αστέρα, δυο στον Ηρακλή, δυο κόντρα στον Λεβαδειακό σε δυο αναμετρήσεις και από ένα σε Παναιτωλικό και Ξάνθη. Άρα το κοντέρ μέχρι στιγμής γράφει 9+1 για τον νεαρό επιθετικό που σε κάθε γκολ στον πανηγυρισμό του, όπως και την Τετάρτη εναντίον του Κισαμικού, αφιερώνει το γκολ και στον Θεό για να τον έχει πάντα καλά.

ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΟΛΩΝ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ

Με τη λήξη του ματς άπαντες, τόσο οι συμπαίκτες του, όσο και τα μέλη του τεχνικού τιμ αλλά και οι φροντιστές του είπαν μπράβο για το ντεμπούτο του και την επίτευξη του γκολ που σημείωσε. Όχι μεγάλες κουβέντες, αλλά "μπράβο" και "κάτω το κεφάλι" ώστε να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Επίσης μηνύματα του έστειλαν και οι συμπαίκτες από την Κ20 αλλά και οι προπονητές του.

Το πρώτο άτομο που μίλησε εκτός Παναθηναϊκού ήταν η μητέρα του, η οποία είδε από την τηλεόραση τον 19χρονο γιο της να κάνει πράξει το όνειρο του και θέλησε να του δώσει συγχαρητήρια. Στη συνέχεια το τηλέφωνο του δεν σταμάτησε να χτυπάει.

Αυτό που ήθελε όσο τίποτα άλλο ο νεαρός φορ ήταν να πάρει τη φανέλα που φόρεσε στο ντεμπούτο του σπίτι του και να μην τη δώσει σε κανέναν. Φυσικά και τα κατάφερε και πλέον έχει στα χέρια του το καλύτερο ενθύμιο από την παρθενική του εμφάνιση και το παρθενικό του γκολ με το τριφύλλι.

Όσο για την επόμενη μέρα; Ακόμα σκληρότερη δουλειά καθώς την Πέμπτη θα κάνει και πάλι προπόνηση με την πρώτη ομάδα ίσως και ως επιβράβευση για την παρουσία του στο ματς της Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ