ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το προφίλ των Σισοκό και Πάπε Σο

Το προφίλ των Σισοκό και Πάπε Σο
Το προφίλ των Σισοκό και Πάπε Σο

Διαβάστε την ανάλυση του Sport24.gr για τους Ιμπραίμ Σισοκό και Πάπε Σο και διαβάστε την άποψη του δημοσιογράφου της Abola Μιγκέλ Κορέια για τους δυο άσους (videos).

Ο Ιμπραίμ Σισοκό (που ανήκει στην Βόλφσμπουργκ) είναι ουσιαστικά παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού η γερμανική ομάδα... πρόλαβε τους πράσινους και τον ανακοίνωσε!

Μαζί με τον Σισοκό παίκτης του "τριφυλλιού" θα πρέπει να θεωρείται και ο Πάπε Σο, που βρίσκεται στην Ελλάδα και περνά από ιατρικές εξετάσεις.

Ποιο είναι όμως το αγωνιστικό προφίλ των δυο ποδοσφαιριστών και πως μπορούν να ταιριάξουν στο αγωνιστικό πλάνο του Ζεσουάλδο Φερέιρα;

Αν κρίνουμε από αυτά που μάθαμε τόσο από την Πορτογαλία όσο και από την Ελλάδα, δεν διαφέρουν αρκετά σε σχέση με τους δυο παίκτες που είχαν οι πράσινοι στη θέση τους την περσινή σεζόν. Δηλαδή τους Κουίνσι και Σιμάο.

Πάπε Σο: Πάνω απ όλα η ομάδα

Ξεκινάμε με τον αμυντικό μέσο, Σο. Είναι 25 ετών (γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου του 1986), κατάγεται από την Σενεγάλη και πιάνει θέση ξένου. Το κακό είναι μικρό, αφού και ο Σιμάο έπιανε θέση ξένου, οπότε δεν αλλάζει κάτι σε αυτόν τον τομέα.

Ο Σο λοιπόν ξεκίνησε την καριέρα του από τις μικρές κατηγορίες της Γαλλίας κι έφτασε το 2010 να πάρει μεταγραφή στην Ακαντέμικα στην Superleague. Την πρώτη του σεζόν ήταν παίκτης του πάγκου (14 συμμετοχές, οι 4 ως αλλαγή), με αρκετό χρόνο συμμετοχής (πάνω από 1000 λεπτά).

Ο Σο κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας φέτος με την Ακαντέμικα

Τη σεζόν που μας πέρασε έγινε από τα βασικά στελέχη της Ακαντέμικα την οποία βοήθησε να παραμείνει στην Superleague. Είχε 20 συμμετοχές, όλες βασικός, με 1690 λεπτά χρόνο συμμετοχής. Αν μπορούμε να βρούμε κάτι αρνητικό στα δυο χρόνια που έπαιξε στην Πορτογαλία, είναι πως σε 34 συμμετοχές συνολικά, έχει αποβληθεί τρεις φορές!

"Παίζει για την ομάδα"

Ο δημοσιογράφος της Abola Μιγκέλ Κορέια μας είπε για τον 26χρονο άσο: "Ήταν από τους καλύτερους παίκτης της Ακαντέμικα, που ήθελε να τον κρατήσει, όμως δεν είχε τα χρήματα για να το κάνει. Είναι σκληρός παίκτης, γρήγορος και δεν φοβάται να πάει δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες.

Κυνηγάει τους αντιπάλους και ξεχωρίζει για το πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να παίξει και ως αμυντικός, αλλά εκεί δεν τα πήγε τόσο καλά. Επιθετικά είναι σίγουρα καλύτερος από τον Σιμάο, όμως μην περιμένετε πολλά πράγματα. Ως αμυντικός μέσος θα προσφέρει πολλά, αφού παίζει για την ομάδα και το σύνολο, κι όχι για τον εαυτό του".

Ιμπραίμ Σισοκό: Θυμίζει Κουίνσι

Πάμε και στον δεύτερο και πιο.. σίγουρο. Αυτός μοιάζει περισσότερο στο στιλ του Κουίνσι, που μέχρι στιγμής η παραμονή του βρίσκεται στον αέρα.

Το κακό με τον Σισοκό είναι πως μέχρι στιγμής και παρότι μεσοεπιθετικός δεν έχει σκοράρει! Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού είναι 20 ετών (29 Νοεμβρίου 1991) και αγωνίζεται και στα δυο άκρα της επίθεσης.

Με την Ακαντέμικα έπαιξε σε 22 αγώνες έχοντας συνολικά 1095 λεπτά συμμετοχή, ενώ στην Γερμανία έπαιξε μόλις σε δυο παιχνίδι.

"Δεν τον πιάνεις με τίποτα"!

Ο Μιγκέλ Κορέιρα μας είπε για τον νεαρό άσο: "Πραγματικά είναι πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής. Πιστεύω πως δύσκολα θα υπάρξει άλλος στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ταχύτητα του. Είναι τεχνίτης και μπορεί να τρέξει με τη μπάλα στα πόδια.

Ο Σισοκό κόστισε 1.5 εκ. ευρώ στην Βόλφσμπουργκ τον Γενάρη του 2012

Μπορεί να μην σκοράρει, όμως έχει φτιάξει πολλά γκολ και γι αυτό εξάλλου ξεχωρίζει. Παίζει και στα δυο άκρα της επίθεσης με την ίδια ευκολία. Αρνητικά; Δεν μαρκάρει πολύ και υπάρχουν διαστήματα που χάνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του δηλαδή και σε κάποιο άλλο να μην καταλαβαίνεις πως έπαιξε. Αν δουλέψει σκληρά θα κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό".

Εσείς διαβάστε για τα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό και για το "Ναι" στη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Αλεξάνδρας, τις ευχαριστίες στον Νικόλα Πατέρα, τις δηλώσεις του Πάπε Σο και την ανακοίνωση του Σισοκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ