ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πλάνο σωτηρίας του Αλαφούζου

Το πλάνο σωτηρίας του Αλαφούζου
INTIME SPORTS

Διαβάστε ποιο είναι το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου, που θα σώσει τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι τα ιδρυτικά μέλη του "Σωματείου".

Τη δημιουργία του "Σωματείου" αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο Γιάννης Αλαφούζος, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή, που έχει σαν στόχο τη σωτηρία του Παναθηναϊκού.

Η εφημερίδα "Goal" αποκάλυψε ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχουν μιλήσει με τον γνωστό επιχειρηματία και πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ιδρυτικά μέλη.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Αδαμάντιος και ο Λεωνίδας Πολέμης, οι οποίοι μαζί με τον Θεόδωρο Βασιλάκη θα συνεισφέρουν στο να συγκεντρωθεί το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί ένα μέρος των οφειλών της ομάδας και να ληφθεί τελικά η άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο τιμ θα συμπεριλαμβάνονται επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, αλλά και οι δικηγόροι Γιάννης Ηπειρώτης και Αθηνά Μπαλωμένου.

Στο "Σωματείο" αναμένεται να βρεθούν και άνθρωποι της τέχνης, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, καθώς και οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας και Σία Κοσιώνη, ενώ δεν αποκλείεται και η παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

Σημαντικό ρόλο στο νέο ξεκίνημα θα έχει, όπως είναι γνωστό, ο Δημήτρης Γόντικας, ενώ από πλευράς παλαιμάχων, ο Αριστείδης Καμάρας θεωρείται σίγουρος, αλλά θα υπάρξουν σίγουρα και άλλοι.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να φτάσει τους 20-25, το οποίο θα γίνει γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος θα ανακοινώσει την Ιδρυτική Διακήρυξη του "Σωματείου". Στις 8 Μαΐου, στη ΓΣ, θα οριστεί η νέα διοίκηση και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστούν τα πλάνα του "Σωματείου".

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για το εγχείρημά του στην εφημερίδα "Sportday":

" Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον κ. Βαρδινογιάννη, αν και ρισκάρω λίγο με αυτό που λέω, διότι δεν έχουμε υπογραφές. Οι δικηγόροι συζητούν τους όρους της μεταβίβασης των μετοχών στην εταιρεία. Κατ' αρχάς θέλω να σας αποκαλύψω την ανησυχία μου για την αδειοδότηση μέσω της ΕΠΟ. Σε λίγες ημέρες, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την αδειοδότηση.

Η ΕΠΟ έχει κωλυσιεργήσει και δεν έχει μεσολαβήσει στην UEFA, για να πάρουν παράταση οι ελληνικές ομάδες, σε αντίθεση με άλλες ομοσπονδίες. Ακόμα και να δώσουμε τα χρήματα τις επόμενες ημέρες, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την άδεια και αυτό είναι σοβαρό. Από κει και πέρα, θέλω να πω στον κόσμο ότι η προσπάθεια αυτή είναι να σωθεί η ομάδα και στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με Έλληνες, νέα παιδιά και ξένους με κίνητρο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ