ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μήνυμα του αρχηγού και η σημασία της ανατροπής

Το μήνυμα του αρχηγού και η σημασία της ανατροπής
INTIME SPORTS

Ο Κατσουράνης έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνσή μετά την νίκη με τον Πανιώνιο κα την ανατροπή του "τριφυλλιού", που έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Sport24.gr αναλύει.

Εκτός από το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την απουσία του Σαριέγκι, ο Κώστας Κατσουράνης έμελλε να είναι ο παίκτης που χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στον Παναθηναϊκό στην εκτός έδρας νίκη του με 2-1 στην Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου.

Όμως ο Πατρινός μέσος, που συμπλήρωσε κόντρα στους "κυανέρυθρους" 100 συμμετοχές με το "τριφύλλι" στο στήθος, ήταν και ο παίκτης που έδωσε -έξω από τα αποδυτήρια- το στίγμα του "τριφυλλιού" χτυπώντας καμπανάκι προς κάθε κατεύθυνση. Το Sport24.gr αναλύει την επόμενη μέρα στους "πράσινους". Τα highlights και τα γκολ του αγώνα.

Αν και από μια πρώτη άποψη μπορεί κανείς να σταθεί τόσο στην σημασία της νίκης του Παναθηναϊκού στην Νέα Σμύρνη, όσο και στην αντίδραση της ομάδας σε συνάρτηση με το ματς στο "Κλέανθης Βικελίδης", εκεί όπου ισοφάρισε, αλλά τελικά την πρώτη του ήττα. Το στίγμα του αγώνα, όμως, είναι αλλού. Και συγκεκριμένα στις δηλώσεις για την εικόνα των "πράσινων" από το καλύτερο παίκτη τους και σκόρερ της χρυσής νίκης επί του Πανιωνίου, Κώστα Κατσουράνη.

Ο έμπειρος μέσος του "τριφυλλιού" πριν αποχωρήσει με την αποστολή "χτύπησε" το "καμπανάκι" για όλους στην Παιανία, λέγοντας: "Γ ια δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεχτήκαμε νωρίς γκολ, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν μπορείς να μπαίνεις" ήταν το πρώτο βέλος για το άσχημο ξεκίνημα στο ματς κάτι που συνέβη και με τον Αρη και οι "πράσινοι" πριν την συμπλήρωση του δεκάλεπτου και βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

" Το κακό ξεκίνημα είναι θέμα νοοτροπίας, πρέπει να την αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Χρειαζόμαστε αυτοσυγκέντρωση από την αρχή" ήταν η δεύτερη ατάκα του επί του ίδιου θέματος κάνοντας πλέον πολλούς να αναθεωρούν μερικά πράγματα και να αναζητήσουν λύσεις, με πρώτο και καλύτερο τον άνθρωπο που απουσίαζε από την Νέα Σμύρνη και άπαντες του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση: Τον Ζεσουάλδο Φερέιρα!

Ο Πορτογάλος από το κρεββάτι του πόνου στο "Υγεία" παρακολούθησε ικανοποιημένος το ματς και την νίκη της ομάδας του ωστόσο με την επιστροφή του θα πρέπει έγκαιρα και έγκυρα να αναζητήσει λύσεις από το υπάρχον ρόστερ για την ώρα (αφού θα χρειαστεί ενίσχυση τον Ιανουάριο η ομάδα σε άμυνα και επίθεση), καθώς πολλοί από τους παίκτες δείχνουν σημάδια κόπωσης και αυτό σύντομα θα λειτουργήσει εις βάρος της.

Ανατροπή.... τσαμπουκά και αυτοπεποίθησης

Οι παίκτες του Γκόμες (βοηθού του Φερέιρα) παρόλο που βρέθηκαν και πάλι από νωρίς να "κυνηγούν" το ματς στο σκορ, είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουν τη νίκη με ανατροπή.

Όπως ο ίδιος ο τεχνικός των "πράσινων" δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου, η ομάδα του με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας, με πίστη για την επιτυχία και πίστη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεπέρασε μια ακόμα δύσκολη "παραδοσιακά" έδρα.

Αυτό τόνισαν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έξω από τα αποδυτήρια δείχνοντας περίσσιο πάθος και αυτοπεποίθηση για την κατάκτηση των τριών βαθμών, που τους διατηρούν σε τροχιά τίτλου.

Ότι δεν μπόρεσαν στον Περιστέρι λόγω της αποβολής του Καρνέζη και του αριθμητικού μειονεκτήματος ή δεν κατάφεραν στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη, όπου και στα δύο ματς αυτά έμειναν πίσω πρώτοι στο σκορ, το πέτυχαν στην Νέα Σμύρνη στην πρώτη τους ανατροπή μακριά από το Ολυμπιακό στάδιο.

Μπουμσόνγκ... με ήθος και ανθρωπιά

Το μήνυμα του αρχηγού και η σημασία της ανατροπής

Περιστατικό άξιο αναφοράς πέραν αγωνιστικών ή δηλώσεων στο ματς της Νέας Σμύρνης, ήταν και πάλι η κίνηση ανθρωπιάς του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος αμυντικός όπως και πέρσι έτσι και φέτος έδωσε την φανέλα του πριν αποχωρήσει στην Αναστασία Πυργιώτη, το κοριτσάκι με τα κινητικά προβλήματα.

Να θυμίσουμε πως η γλυκιά οπαδός του Παναθηναϊκού που χαρακτήρισε στην κάμερα ξεχωριστό και σπουδαίο άνθρωπο τον Μπουμσόνγκ και πέρσι είχε πάρει την μπλούζα του Γάλλου αμυντικού, με τον άσο των "πράσινων" να βραβεύεται για αυτό με το βραβείο "Fair Play".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ