ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ξέσπασμα του Γιώργου Καραγκούνη

Το ξέσπασμα του Γιώργου Καραγκούνη
INTIME SPORTS

Η είσοδος του Γιώργου Καραγκούνη άλλαξε το αγωνιστικό προφίλ των πράσινων κόντρα στη Ξάνθη δίνοντας στο Τριφύλλι μια σπουδαία νίκη. Το ξέσπασμα του «Κάρα» για το πρώτο του γκολ μετά από δυο χρόνια και 49 ματς αφλογιστίας.

Ο Γιώργος Καραγκούνης αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Ένα παιδί βγαλμένο από τα σπλάχνα των πράσινων το οποίο αναπνέει και ζει με το να παίζει ποδόσφαιρο.

Για αυτό και παρά το γεγονός ότι οδεύει στα 35 του, έχει γεννηθεί στις 6 Μαρτίου του 1977, δεν έχει σκεφτεί ακόμα το πότε θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε πει ότι θέλει να παίξει ένα με δυο χρόνια ακόμη γιατί νοιώθει ότι μπορεί να προσφέρει.

Όπως πρόσφερε την Κυριακή το βράδυ στην αναμέτρηση των πράσινων με την Skoda Ξάνθη καθώς με την είσοδο του στο ματς άλλαξε το αγωνιστικό προφίλ του Τριφυλλιού και του έδωσε μια σπουδαία νίκη.

Θετική αύρα

Η αύρα με το που πέρασε ως αλλαγή ο «Κάρα» στη θέση του Κλέιτον ήταν πολύ θετική στο ΟΑΚΑ ενώ κατευθείαν η «Τυπάρα» με το πάθος της κέρδισε δυο φάουλ που δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις για την εστία της Ξάνθης κάνοντας τον κόσμο να πιστεύει περισσότερο στη νίκη και να σπρώχνει τους πράσινους εντός του αγωνιστικού χώρου.

Και όντως η συμβολή του Καραγκούνη για όσο αγωνίστηκε, δεν ήταν περισσότερα από είκοσι λεπτά, ήταν τεράστια. Έτρεχε, μάρκαρε, ζητούσε μπάλα για να κάνει παιχνίδι και προσπαθούσε να βρει ανοιχτούς χώρους μέχρι να έρθει το γκολ. Και μετά το 1-0 «μανούλα» σε κάτι τέτοια παιχνίδια έπαιρνε τη μπάλα, την κρατούσε, κέρδιζε φάουλ και παράλληλα κέρδιζε χρόνο υπέρ του Τριφυλλιού.

Το γκολ και το ξέσπασμα

Ο «Κάρα» στο ματς με τους Ακρίτες έψαξε και το γκολ στέλνοντας μια προειδοποιητική βολή στον Βιβιανί στο 86’ και βρίσκοντας στόχο στο 88’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ένα πολύ όμορφο γκολ, ένα από τα πολλά που έχει βάλει στη καριέρα του, το οποίο οδήγησε στο ξέσπασμα του «Τυπάρα».

Ο Καραγκούνης τρελαμένος πανηγύρισε έξαλλά κατευθυνόμενος προς τις θύρες 11 και 13 του ΟΑΚΑ ενώ για όσους παρατήρησαν πιο προσεχτικά θα είδαν πως σε στιχομυθία που είχε με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο του έδειξε τον πάγκο του Τριφυλλιού στον οποίο είχε πάει να πανηγυρίσει ο ίδιος το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Τοτσέ.

Είναι αλήθεια πως η σχέση του «Κάρα» με τον Φερέιρα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή χωρίς όμως ποτέ ο Καραγκούνης να έχει δημιουργήσει προβλήματα στον 65χρονο προπονητή. Απλά ο «Τυπάρας» θεωρεί ότι μπορεί και πρέπει να παίζει περισσότερο κάτι που από ότι φαίνεται δεν ασπάζεται ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος τη φετινή σεζόν τον έχει χρησιμοποιήσει μόλις σε 16 παιχνίδια εκ των οποίων στα τρία μόνο τον είχε ξεκινήσει βασικό.

Ο «Κάρα» όμως οδηγήθηκε σε αυτό το ξέσπασμα και για έναν ακόμη λόγο και αυτός ήταν πως είχε να σκοράρει για περισσότερα από δυο χρόνια και έχοντας δώσει το πάρων σε 49 αναμετρήσεις μετά το τελευταίο του γκολ. Ο Καραγκούνης είχε βρει δίχτυα και πάλι στις 17 Ιανουαρίου του 2010 όταν είχε σκοράρει εναντίων του Πανθρακικού στη νίκη των πράσινων με 2-0 και έχοντας ανοίξει το σκορ. Έκτοτε χρειάστηκε να περάσουν πενήντα παιχνίδια με αυτό της Κυριακής με την Ξάνθη και ο «Κάρα» ξέσπασε.

Μακριά από τα φώτα

Ο «Τυπάρας» μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ήξερε ότι τα βλέμματα μετά την εμφάνιση που πραγματοποίησε θα έπεφταν πάνω του και για αυτό δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις μετά το παιχνίδι. Προτίμησε μάλιστα να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ βγαίνοντας από την έξοδο των δημοσιογράφων και όχι από τα αποδυτήρια ή από τα επίσημα όπως το συνηθίζει.

Δεν ήθελε προφανώς να μιλήσει τώρα στα εύκολα καθώς ο ίδιος έχει βγει αρκετές φορές μπροστά στα δύσκολα όταν οι άλλοι εξαφανίζονται και δεν ένοιωθε ότι έπρεπε να πει κάτι.

Το χαμόγελο όμως ήταν διάπλατο στα χείλη του αποχωρώντας με τον κολλητό του Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τη γυναίκα του και έχοντας αγκαλιά τα παιδιά του. Ήξερε άλλωστε ότι είχε κάνει αυτό που έπρεπε και ήταν χαρούμενος για αυτό.

Η νίκη των πράσινων άλλωστε τη Κυριακή επί της Ξάνθης ίσως σημαίνει και μια «Καραγκούνα» τίτλου για τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ