ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το δάνειο, οι διάλογοι και οι εντάσεις στο Δ.Σ.

Το δάνειο, οι διάλογοι και οι εντάσεις στο Δ.Σ.
INTIME SPORTS

Η τιμή της νέας Α.Μ.Κ. και οι προσπάθειες που γίνονται από πλευράς του Αδαμάντιου Πολέμη για να εξασφαλίσει δάνειο 12 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ μονοπώλησαν τις συζητήσεις του Δ.Σ. της πράσινης ΠΑΕ.

Λίγο από όλα είχε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της πράσινης ΠΑΕ που διεξήχθη την Τρίτη το απόγευμα με δυο καίρια θέματα συζήτησης.

Αρχικά τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης που θα οδηγήσει στην Α.Μ.Κ. με 0,33 ανά μετοχή και δεύτερον τη προσπάθεια του Αδαμάντιου Πολέμη ως εγγυητή ώστε να πάρει δάνειο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να υπάρξουν άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα που θέλει το Τριφύλλι για την ΟΥΕΦΑ.

Παράλληλα όμως δεν έλειψαν και οι εντάσεις, μικρές είναι η αλήθεια, και οι διαξιφισμοί ανάμεσα στα μέλη που βρέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλλιού.

Κυρίαρχο θέμα όπως είχε καθοριστεί και από την ημερήσια διάταξη ήταν η συζήτηση για τα αποτελέσματα της προηγούμενης Α.Μ.Κ. η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου και ο ορισμός νέας Γενικής Συνέλευσης που θα οδηγούσε σε νέα Α.Μ.Κ. με νέα τιμή στη μετοχή.

Έτσι και έγινε με τον Δημήτρη Γόντικα να αναλύει τα αποτελέσματα της προηγούμενης αύξησης και εν συνεχεία να σημειώνει πως από τη στιγμή που δεν υπήρξε καν εισροή χρημάτων είναι ανάγκη η διεξαγωγή μιας ακόμη με τιμή πολύ μικρότερη η οποία θα προσελκύσει τόσο τους παλιούς μετόχους όσο και νέους επενδυτές Έλληνες και ξένους.

Ο Δημήτρης Γόντικας σε εκείνο το σημείο σημείωσε πως υπάρχει η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου για ορισμού της μετοχής στο 0,33 και πρότεινε στο Δ.Σ. να γίνει πρόταση στην Γενική Συνέλευση η οποία ορίστηκε να συγκληθεί στις 9 Μαρτίου για να ορίσει νέα Α.Μ.Κ. με αυτή τη τιμή. Μάλιστα τότε διάβασε και την επιστολή που του είχε στείλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Τότε ο πρόεδρος των πράσινων ρωτήθηκε εάν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Γ.Σ. θα ορίσει τιμή μετοχής τα 0,33 ευρώ, για να απαντήσει ότι αυτή η τιμή θα προταθεί από τη διοίκηση και έπειτα είναι θέμα των μετόχων να την εγκρίνουν Έπειτα, η Μαίρη Λομβάρδου απευθύνθηκε στον οικονομικό διευθυντή, Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη, ζητώντας διαβεβαιώσεις σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος επέμβασης της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και επομένως, αύξησης της τιμής της μετοχής.

Εκείνος τόνισε ότι δεν υφίσταται αυτή τη φορά τέτοιο ζήτημα και το 0,33 ευρώ ανά μετοχή είναι καθόλα νόμιμο με την Γενική Συνέλευση να ορίζεται για τις 9 Μαρτίου και σε περίπτωση μη απαρτίας να πηγαίνει για μια εβδομάδα αργότερα, στις 16 δηλαδή του επόμενου μήνα.

Σε εκείνο το σημείο και από τη στιγμή που η Α.Μ.Κ. θα αργήσει η Μαίρη Λομβάρδου επεσήμανε πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό δίνοντας άμεσα τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ που σκοπεύει να βάλει στην αύξηση (όσο αναλογεί στο ποσοστό του δηλαδή). Ουσιαστικά να τα προκαταβάλει αρκεί να του ζητηθεί επίσημα από τη διοίκηση.

Οι προσπάθειες του Πολέμη για τη χορήγηση δανείου

Εν συνεχεία ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για τις προσπάθειες του Αδαμάντιου Πολέμη να μπει εγγυητής αυτός για τη λήψη δανείου για λογαριασμού της πράσινης ΠΑΕ έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα ενόψει των ελέγχων από την UEFA για το Financial Fair Play.

Ο οικονομικός διευθυντής Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης ενημέρωσε ότι απαιτείται ένα ποσό μεταξύ 12 και 15 εκατομμυρίων ευρώ για να φανεί ο Παναθηναϊκός συνεπής στις υποχρεώσεις. Διευκρίνισε ότι χρειάζονται 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 30/9 του 2011, στον έλεγχο που θα γίνει από την UEFA στις 23 Φεβρουαρίου και ακολούθως, άλλα 5,5 για χρέη έως τις 30/12 του 2011, στον δεύτερο έλεγχο που θα λάβει χώρα στις 31 Μαρτίου.

Ο γιος του Αδαμάντιου Πολέμη και μέλος του ΔΣ, Λεωνίδας, ρωτήθηκε για τις προθέσεις του πατέρα του και επιβεβαίωσε ότι έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες και περιμένει σύντομα απαντήσεις από τις τράπεζες με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή ώστε να δει αν μπορεί να προχωρήσει αυτή η περίπτωση. Χωρίς όμως να διευκρινίσει το ποσό και λέγοντας πως ο ίδιος μπορεί να ζητήσει 10 ή 15 εκ. ευρώ αλλά η τράπεζα να μην τα δώσει.

Όσο για την αποπληρωμή του αν τελικά οι πράσινοι πάρουν το δάνειο και αυτό είναι της τάξεως των 15 εκ. ευρώ θα είναι 5ετής, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να καταβάλει ετησίως ένα ποσό ανάμεσα στα 3,5 με 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νέος αθλητικός νόμος

Η κουβέντα στη συνέχεια πήγε και στο τρίτο κυρίαρχο θέμα στο πράσινο στρατόπεδο το οποίο είναι ο νέος αθλητικός νόμος και η ψήφιση του η μη από την Βουλή. Οι πράσινοι ενδιαφέρονται όχι μόνο για την αλλαγή του νόμου αναφορικά με τους ξένους επενδυτές αλλά και τη μετατροπή των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών σε λέσχες φιλάθλων.

Με τον Δημήτρη Γόντικα να αναφέρει ότι ο πρόεδρος κάθε ΠΑΕ καθίσταται υπεύθυνος για τους φίλους της δικής του ομάδας και υπογράμμισε ότι αποτελεί κοινή θέση όλων των ομολόγων του στη Σούπερ Λίγκα, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή αυτή η διάταξη. Τα μέλη του συμβουλίου συμφώνησαν με την τοποθέτηση του και του εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στη στάση του. Προσυπέγραψαν μάλιστα ότι είναι μία διάταξη που δεν λύνει προβλήματα, αντίθετα δημιουργεί νέα και μεταθέτει ευθύνες του κράτους στις ομάδες.

Όσον αφορά τους ξένους επενδυτές οι περισσότεροι τόνισαν πως αν περάσει ο νόμος θα είναι κάτι ευνοϊκό για κάθε ΠΑΕ και φυσικά όσον αφορά τον Παναθηναϊκό υποστήριξαν ότι είναι θετικό να ψηφιστεί προκειμένου να ξεκαθαρίσει και το τι μέλει γενέσθαι με τα "fund" από την Σαουδική Αραβία που ενδιαφέρονται για το Τριφύλλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλωστε κάποια μέλη του Δ.Σ. εξέφραζαν την αισιοδοξία τους πως αν περάσει ο νόμος τότε μπορεί άρδην να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος του Παναθηναϊκού και να μην χρειαστούν ούτε δάνεια, ούτε Α.Μ.Κ.

Το γήπεδο και η ένταση

Κουβέντα έγινε και για το θέμα με το γήπεδο του Τριφυλλιού. Αρχικά, ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε από την ΠΑΕ να καταθέσει την πρόταση για το Master Plan της Διπλής Ανάπλασης. Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ., αρμόδια για αυτό είναι να αποφασίσει η Γ.Σ. των μετόχων, αφού αυτοί θα κληθούν να υλοποιήσουν το γήπεδο στο Βοτανικό και όχι τα μέλη του συμβουλίου. Επομένως, το ζήτημα παραπέμφθηκε και δεν λήφθηκε άλλη απόφαση.

Τέλος Δ.Σ. χωρίς έστω μία στιγμή έντασης δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα και δεν μπορούσε να είναι και αυτό της Τρίτης. Μετά το διάβασμα της επιστολής του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Δημήτρη Γόντικα, ο Σωτήρης Τζήμας σχολίασε τα λεγόμενα του Mr MIG: "Τον Σεπτέμβριο κατηγορούσε τον Βαρδινογιάννη και τώρα ζητά κλίμα συνεργασίας. Τότε έλεγε για την οικογένεια και τώρα θέλει ομόνοια".

Σε αυτό το σημείο, η Μαίρη Λομβάρδου παρενέβη: "Εσείς μιλάτε ως εκπρόσωπος του κυρίου Γιάννη Βαρδινογιάννη;", αλλά ο Δημήτρης Γόντικας λειτούργησε πυροσβεστικά και ηρέμησε τα πνεύματα. Ωστόσο ο Κώστας Ελευθεράκης πρόσθεσε: "Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό και δεν αξίζει να ακούει όσα ακούγονται κατά καιρούς"...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ