ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού στον Λέτο

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού στον Λέτο

Η αποδέσμευση του Σεμπαστιάν Λέτο από την Κατάνια αποτελεί το "κλειδί" για τη συμφωνία του με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός πιέζει τους Ιταλούς να τον αφήσουν ελεύθερο και ο χρόνος κυλά αντίστροφα.

Από το βράδυ της Παρασκευής (29/1) ο Σεμπαστιάν Λέτο έχει επανέρθει στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού και η προοπτική της επιστροφής του έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς. Τα συναισθήματα που επικρατούν διαπιστώνονται εύκολα στο διαδίκτυο, το οποίο έχει γεμίσει με φωτογραφίες και βίντεο από τα επιτεύγματα του Αργεντινού επιθετικού, ενώ ο λογαριασμός του Γιάννη Αλαφούζου στο Twitter δέχεται συνέχεια προτροπές για την απόκτηση του άλλοτε αγαπημένου της πράσινης εξέδρες.

Από εκεί και πέρα, τι συμβαίνει σε real time;

Το Σάββατο (30/1) υπήρξε επικοινωνία των ανθρώπων της ΠΑΕ με τον Λέτο και τον ατζέντη του, Φερνάντο Κοσεντίνο και διερευνήθηκαν οι εκατέρωθεν διαθέσεις. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θα ήθελε να αγωνιστεί ξανά στην Αθήνα και η διοίκηση εκτιμά ότι η ένταξη του "Σέμπα" στο ρόστερ θα έχει πολλαπλά κέρδη σε όλα τα επίπεδα.

Η συζήτηση δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες στο οικονομικό σκέλος, στο οποίο ήδη υπάρχει συναλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών. Διότι ο Λέτο εξοφλείται σε πολλές και μικρές δόσεις για τα οφειλόμενα που έχει από τη λύση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2013. Οπότε, εκτιμήθηκε ότι ως προς τα χρήματα, θα καταλήξουν εύκολα και άμεσα σε συμφωνία.

Όσον για τον Αντρέα Στραματσόνι, αυτός ενημερώθηκε πριν δύο ημέρες για την δυνατότητα απόκτησης του Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Ιταλός προπονητής δεν... ξετρελάθηκε, αλλά δεν έφερε αντίρρηση. Κατανοεί ότι η επιστροφή του Αργεντινού έχει και άλλες προεκτάσεις και για αυτό δεν πρόκειται να τον απορρίψει. Φυσικά, ο Λέτο θα έχει την ίδια μεταχείριση με τους άλλους παίκτες και εφόσον αποδείξει ότι δικαιούται ευκαιρίες, θα τις πάρει.

Πλέον, για να προχωρήσει η υπόθεση η επόμενη κίνηση είναι η αποδέσμευση του Λέτο από την Κατάνια, με την οποία "δένεται" έως τις 30 Ιουνίου. "Μείνε ελεύθερος και έλα να τα βρούμε" ήταν η προτροπή των διοικούντων την ΠΑΕ προς τον Αργεντινό. Ο Λέτο διαβεβαίωσε ότι η λύση του συμβολαίου του δεν πρόκειται να παρεμποδιστεί, αφού στην Κατάνια δεν υπολογίζεται και η απεμπλοκή αποτελεί κοινή επιθυμία.

Οπότε, θεωρητικά η διαδικασία είναι απλή και η μεταγραφή δεν θα καθυστερήσει να κλείσει. Στον αντίποδα, δεν υπάρχει πολύς χρόνος, επειδή τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος και εάν ο Λέτο δεν έχει την ελευθέρας του, θα περιμένει τον Ιούλιο για να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί. Πάντως, ακόμα και αν ο Λέτο δεν υπογράψει άμεσα στον Παναθηναϊκό, η περίπτωση του θα παραμείνει στα υπόψη για το καλοκαίρι του 2016.

Προς το παρόν, ο Λέτο έχει μεταβεί στην Κατάνια και έχει επαφές με τους ιθύνοντες του ιταλικού club για το μέλλον της συνεργασίας τους. Συμφωνούν ότι το καλύτερο είναι να μην συνεχίσουν μαζί, ωστόσο ακόμα εκκρεμεί να καταλήξουν στους όρους του διαζυγίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ